Portrettintervju Yngvild Egenes - Alumni
- Om NTNU Alumni
-
Alumniportrett
- Rune Sørås
- Endre Jo Reite
- Joachim Kjesbu
- Inger Anne Tøndel
- Marius Herberg
- Ana Capetillo
- Mari Liavaag Holm
- Reid-Are Pedersen
- Aud Charlotte Ullestad
- Timothy Afful-Koomson
- Stine Sem Kristoffersen
- Eva Gullvåg Wermuth
- Linda L. Aase
- Lasse Gråberg
- Christer Aannestad
- Vilde Coward
- Celine Sandberg
- Magnus Arveng
- Bjørn Simonsen
- Mariam Kaynia
- Jan-Ole Hesselberg
- Haibo Chen
- Amritha Ballal
- Eivind Fjeldstad
- Anna Sara Fjeld
- Biraj Singh Thapa
- Guri Melby
- Hans Erik Eidem
- Silje Strøm Solberg
- Malin Friman
- Øyvind Storesund Hetland
- Yngvild Egenes
- Fredrik Mordal Hessen
- Ane Ryttervoll Kvamshagen
- Kristine Mjelde Solevåg
- Ingrid Sørum Melaaen
- Monica Havskjold
- Remi Eriksen
- Bjørn Haugstad
- Kristina Brend
- Hilde Tonne
- Sonia Ahmadi
- Kontakt
- Bibliotektjenester
- Personvern (GDPR)
- FAQ - Alumni
Yngvild Egenes
Yngvild Egenes
Stilling: Økonomileder i Teleplan Globe;
Utdanning: Master i økonomi og administrasjon - siviløkonom (hovedprofil økonomistyring)
Moro å være med å bygge et selskap
Allerede tre år etter at hun ble ferdig utdannet ved Handelshøyskolen NTNU er Yngvild Egenes økonomisjef for selskapet hun jobber i. Nå er hun selv med på å ansette andre nyutdannede.
Yngvild Egenes har master i økonomistyring. Like etter at hun ble ferdig utdannet i 2017 fikk hun jobb i Teleplan Globe; et norsk programvarehus som utvikler kommando- og kontrollsystem for forsvaret og politiet både for Norge og andre NATO-land.
- Hvordan fikk du jobben du har i dag?
- Kort tid etter at jeg startet som økonomikontrollør i Teleplan Globe, åpnet det seg en mulighet for å søke på en stilling som økonomisjef. Jeg fikk en sju måneders prøveperiode for å sette meg inn i jobben. Det var både svært tøft og krevende, og på samme tid utrolig morsomt og lærerikt. Heldigvis besto jeg prøven og nå har jeg hatt stillingen i et og et halvt år.
Fant sin egen måte å lære på
Som fersk student tok det en stund før Egenes helt følte at hun fikk til det med å tilegne seg kunnskap, eller som hun sier «det tok tid før jeg lærte meg å være student». Men etter hvert fikk hun grepet om det.
- En lærer seg på et vis å lære når en studerer og det tar litt tid for å finne for en selv hva som er den beste måten å tilegne seg kunnskap på og jobbe effektivt. Det er veldig individuelt hvilke studieteknikker som passer den enkelte, det som fungerer for noen gjør det ikke for andre.
Selv om hun i dag ikke jobber konkret med fagene hun lærte, har hun god bruk for det faglige fundamentet som ble lagt under studiene. Noe annet hun også setter pris på er det nettverket og de vennene hun fikk da hun studerte ved NTNU. De hun ikke har opprettholdt like god kontakt med, satte hun pris på å møte på en Alumni-kveld for litt siden
- Jeg synes opplegget var veldig bra med spennende foredrag, og så var det fint å møte medstudentene for å høre på hva de holdt på med.
Liker å jobbe langsiktig
Hun beskriver en vanlig arbeidsdag som veldig sammensatt, og svært forskjellig fra dag til dag. Det å ha ansvar for økonomifunksjon i selskapet innebærer alt fra å jobbe med det som har med regnskap, rapportering, det økonomiske og gjøre, til HR og personalansvar for administrasjon og IT-avdelingen. Som medlem av ledergruppen må hun bruke mye tid på å sette seg inn i det selskapet driver med.
- Hva er de mest interessante utfordringene du jobber med akkurat nå?
- Det er å få være med på å delta i utformingen av selskapets strategi. Jeg liker å jobbe langsiktig, være med på å tenke og planlegge hvor vi ønsker å være om et år, tre år, fem år, hvordan vi skal klare å komme oss dit på best mulig måte. Jeg synes akkurat det er utrolig moro.
Er med å bygge en kultur
Egenes synes også det er inspirerende at selskapet for tiden er i vekst, nå har de 90 ansatte. Da hun startet, var ikke utviklingen like positiv.
- Vi vokser, ansetter unge mennesker, det er moro være med å bygge en kultur med mange unge mennesker meg høy motivasjon og bratt læringskurve. I selskapet prioriterer vi å ansette unge mennesker.
Hun synes også det er inspirerende å jobbe for et selskap som jobber med forsvarsutstyr som i bunn og grunn skal gjøre verden til et tryggere sted.
- Gjennom å lage kontroll- og sikkerhetssystemer for blant annet forsvaret, er målet å gjøre verden til et litt tryggere sted. Bedre kontrollsystemer sikrer blant annet at de ikke tar ut feil mål. Selv om det er ingeniørene og ikke jeg som jobber med dette direkte, bidrar min kunnskap til at de har de riktige rammene og forutsetningene for å gjøre en best mulig jobb.