Portrettintervju Kristine Mjelde Solevåg - Alumni
- Om NTNU Alumni
-
Alumniportrett
- Rune Sørås
- Endre Jo Reite
- Joachim Kjesbu
- Inger Anne Tøndel
- Marius Herberg
- Ana Capetillo
- Mari Liavaag Holm
- Reid-Are Pedersen
- Aud Charlotte Ullestad
- Timothy Afful-Koomson
- Stine Sem Kristoffersen
- Eva Gullvåg Wermuth
- Linda L. Aase
- Lasse Gråberg
- Christer Aannestad
- Vilde Coward
- Celine Sandberg
- Magnus Arveng
- Bjørn Simonsen
- Mariam Kaynia
- Jan-Ole Hesselberg
- Haibo Chen
- Amritha Ballal
- Eivind Fjeldstad
- Anna Sara Fjeld
- Biraj Singh Thapa
- Guri Melby
- Hans Erik Eidem
- Silje Strøm Solberg
- Malin Friman
- Øyvind Storesund Hetland
- Yngvild Egenes
- Fredrik Mordal Hessen
- Ane Ryttervoll Kvamshagen
- Kristine Mjelde Solevåg
- Ingrid Sørum Melaaen
- Monica Havskjold
- Remi Eriksen
- Bjørn Haugstad
- Kristina Brend
- Hilde Tonne
- Sonia Ahmadi
- Kontakt
- Bibliotektjenester
- Personvern (GDPR)
- FAQ - Alumni
Kristine Mjelde Solevag
Kristine Mjelde Solevag
Stilling: CTO Yapril AS
Utdanning: Bachelor i eksportmarkedsføring, master i internasjonal business og markedsføring – Høgskolen i Ålesund/NTNU Ålesund, årsstudium I IT samt Høgskolen i Molde (tatt ved siden av jobb)
Liker å være framoverlent
Kristine Mjelde Solevågs ambisjon er at rekrutteringsselskapet Yapril AS skal være ledende i bruken av teknologi. - Mitt bidrag til verdiskapning tror jeg er å utfordre det etablere og stille spørsmål, sier Solevåg.
- Vi forsøker å være framoverlent, riktig og god bruk av teknologi er noe av det som kan gjøre oss konkurransedyktige, sier Kristine Mjelde Solevåg, ansvarlig for teknologiutviklingen i Yapril AS.
Yapril AS er et åtte år gammelt gründerselskap som driver med rekruttering, først og fremst til lederstillinger og spesialister innen forskjellige fagfelt som det kan være vanskelig å få tak i for bedrifter. De har ekspandert mye siden de starter, og har kontorer både i Ålesund, der Solevåg holder til, samt Molde og Tromsø.
Nettverk fortsatt viktig
- Tidligere var rekrutteringsselskapene først og fremst nettverksbasert, det har vært klassisk for vår bransje å være avhengig av et stort og bredt nettverk for å lykkes. Teknologi gjør at en kan profesjonalisere og forberede rekrutteringsprosessen og gjør en mindre avhengig av nettverk, sier Solevåg.
Samtidig er den største konkurrenten nettopp teknologi. Det dukker stadig opp ny teknologi som gjør at kunden enklere kan gjør rekrutteringen selv.
- Vi tror at inngående kunnskap om markedet, kunden og dens kultur, i kombinasjon med å ta i bruk ny teknologi, er nøkkelen til å lykkes i fremtidens rekrutteringsbransje. Vi jobber for at kundene alltid skal få tilgang til den smarteste løsningen samtidig som våre rådgivere bidrar med sin inngående kunnskap om markedet og kandidatene.
Men teknologi kan likevel ikke erstatte betydningen av nettverk. De er med på seminarer og foredrag, og ønsker å være tett på folk og bedrifter for å hele tiden vite hva som skjer og kunne bruke det til kundenes fordel.
- Nettverk er ikke minst nyttig i læring, det å kunne dele erfaringer, holde seg oppdatert og bli inspirert av hvordan andre gjør det, det er spennende, sier Solevåg.
Fikk jobbtilbud mens hun studerte
Solevåg begynte på Høgskolen i Ålesund hvor hun først tok en bachelor i eksportmarkedsføring, og så avsluttet hun ved NTNU Ålesund med en master i internasjonal business og marketing i 2016 da høgskolen fusjonerte med NTNU. Hun var aktiv i en studentorganisasjon som het næringslivutvalget, og hadde blant annet ansvar for å arrangere noe som het arbeidslivsdagen
- Hva er den viktigste kunnskapen du har tatt med deg fra studiene?
- Jeg har hatt god nytte av den grunnleggende kunnskapen om business strategi, og om hvordan forretningsverdenen fungerer. Samtidig tror jeg forståelsen av teorier og modeller ville vært bedre om vi hadde fått mer praktisk erfaring i studiet.
Solevåg var heldig og fikk den praktiske erfaringen hun ønsket gjennom et jobbengasjement under bachelorstudiet.
- Jeg ble spurt av en foreleser som var på jakt etter en student som kunne jobbe deltid i Sintef bedriftsutvikling. Det var en flott mulighet å få som student.
Det var en tidligere kollega fra Sintef bedriftsutvikling som startet Yapril. Han tok kontakt med henne og hun begynte å jobbe der i 2018.
Setter pris på stor fleksibilitet
- Hvordan ser en normal arbeidshverdag ut for deg?
- Jeg har mye fleksibilitet så det varierer veldig. Jeg får full tillitt fra arbeidsgiver til å legge opp dagen slik jeg vil, og det setter jeg stor pris på. En viktig oppgave er å jobbe med teknologiens rolle i strategi og utvikling for bedriften, vi er et lite selskap og blir involvert i det meste av driften.
Hovedmotivasjonen i arbeidet hennes er å utvikle seg faglig, og jobbe med mennesker som også ønsker å utvikle seg.
Som person trives hun godt med endringer og utfordringer.
- Mitt bidrag til verdiskapning tror jeg er å utfordre det etablere og stille spørsmål. Ved å gjøre det så åpner det seg opp for mange nye muligheter.