Portrettintervju Anna Sara Fjeld - Alumni
- Om NTNU Alumni
-
Alumniportrett
- Rune Sørås
- Endre Jo Reite
- Joachim Kjesbu
- Inger Anne Tøndel
- Marius Herberg
- Ana Capetillo
- Mari Liavaag Holm
- Reid-Are Pedersen
- Aud Charlotte Ullestad
- Timothy Afful-Koomson
- Stine Sem Kristoffersen
- Eva Gullvåg Wermuth
- Linda L. Aase
- Lasse Gråberg
- Christer Aannestad
- Vilde Coward
- Celine Sandberg
- Magnus Arveng
- Bjørn Simonsen
- Mariam Kaynia
- Jan-Ole Hesselberg
- Haibo Chen
- Amritha Ballal
- Eivind Fjeldstad
- Anna Sara Fjeld
- Biraj Singh Thapa
- Guri Melby
- Hans Erik Eidem
- Silje Strøm Solberg
- Malin Friman
- Øyvind Storesund Hetland
- Yngvild Egenes
- Fredrik Mordal Hessen
- Ane Ryttervoll Kvamshagen
- Kristine Mjelde Solevåg
- Ingrid Sørum Melaaen
- Monica Havskjold
- Remi Eriksen
- Bjørn Haugstad
- Kristina Brend
- Hilde Tonne
- Sonia Ahmadi
- Kontakt
- Bibliotektjenester
- Personvern (GDPR)
- FAQ - Alumni
Anna Sara Fjeld
Anna Sara Fjeld
Som utdannet siviløkonom fra NTNU var det kort vei til arbeidslivet
Sarpsborg-jenta Anna Sara Fjeld kom til Trondheim i 2014 og tok en master i økonomi og administrasjon, med hovedprofil innenfor strategi og ledelse, ved NTNU Handelshøyskolen. Etter endt utdannelse landet hun en jobb i Direktoratet for økonomistyring her i Trondheim. Anna Sara syntes alltid det var vanskelig å vite hva hun skulle bli og hadde ingen karriereplaner, men som utdannet siviløkonom fra NTNU var det kort vei til arbeidslivet.
Master i økonomi og administrasjon, 2014-2016
Hva er din nåværende stilling? Kan du si litt om dine oppgaver og ansvarsområde?
Min nåværende stilling er prosjektleder i Direktoratet for økonomistyring (DFØ). Visjonen vår er effektiv ressursbruk i staten, og vi jobber med utvikling og drift av økonomisystem for statlige virksomheter. Jeg jobber hovedsakelig med å få flere statlige virksomheter til å ta i bruk våre system innen lønn- og regnskapsområdet. Jeg trives veldig godt i jobben min. Det er lite spisse albuer her og jeg fikk tidlig mye ansvar. Arbeidsoppgavene er nok ikke de mest typiske for en med min faglige bakgrunn. Jeg er ikke tallknuseren i teamet, men har ansvar for planlegging, fremdrift og gjennomføring.
I høst skal jeg ha permisjon fra jobben jeg har i dag for å jobbe som prosjektleder i miljø- og klimaorganisasjonen Framtiden i våre hender. Jeg elsker jobben min i DFØ, men jeg gleder meg veldig til å kunne få mulighet til å jobbe med klimaspørsmål i regionen.
Nå har du vært i arbeidslivet noen år: Kan du si noe om hvordan kandidater fra HHS er rangert? Hvordan står de i forhold til andre HHS-kandidater?
Jeg vil si at det er høy etterspørsel etter siviløkonomer fra NTNU. Jeg vet ikke om noen som ikke har fått seg jobb etter endt studium. Kandidatene fra NTNU stiller godt, og i alle fall ikke noe lenger bak i køen enn andre.
Hva har vært den viktigste kompetansen du har tatt med deg fra NTNU?
Det må være at jeg har lært meg å lære. I arbeidslivet er oppgavene komplekse og varierte, og da er det utrolig viktig å kunne tilegne seg ny informasjon, sortere og strukturere den. I tillegg har jeg tatt med meg en selvsikkerhet og et samfunnsengasjement som kom gjennom arbeidet med å fullføre masteroppgaven min.
Var alumni-nettverket viktig for deg som student – å få et innblikk ut i arbeidslivet?
Vi har en årlig alumni-kveld på Handelshøyskolen, og det var alltid veldig interessant å delta på. Alumner kan bidra til at studentene får et reelt innblikk i arbeidslivet og dermed også muligheten til å gjøre seg noen tanker om hva de vil bruke utdannelsen sin til. Men faktisk har jeg kjent på et større behov for alumni-nettverket etter at jeg ble ferdig utdannet. Jeg er veldig nysgjerrig på hva de andre fra mitt studium gjør, og jeg vil gjerne holde meg oppdatert på NTNU-nytt og arrangementer.
NTNUs visjon er kunnskap for en bedre verden. På hvilken måte bidrar du som alumn fra NTNU til å bringe kunnskap inn i samfunnet? Hvilke problemer og utfordringer løses?
En bedre verden når vi gjennom å gjøre gode valg og jeg må daglig stole på at den kunnskapen jeg har fått bidrar til det. Jeg og mine kollegaer er ikke politikere, men økonomistyring er med på å skape grunnlaget for politikken som blir ført. Da er det viktig å kunne ta gode, veloverveide valg. Samtidig er det viktig å ha det morsomt på veien. Vi må spille hverandre gode – å utfordre det etablerte trenger ikke gjøres med pekefingeren! Det finnes mange problemer og utfordringer i samfunnet, og det viktigste vi kan gjøre er å være bevisst på hva man velger – og hva man velger bort.