Amritha Ballal – Alumni
- Om NTNU Alumni
-
Alumniportrett
- Rune Sørås
- Endre Jo Reite
- Joachim Kjesbu
- Inger Anne Tøndel
- Marius Herberg
- Ana Capetillo
- Mari Liavaag Holm
- Reid-Are Pedersen
- Aud Charlotte Ullestad
- Timothy Afful-Koomson
- Stine Sem Kristoffersen
- Eva Gullvåg Wermuth
- Linda L. Aase
- Lasse Gråberg
- Christer Aannestad
- Vilde Coward
- Celine Sandberg
- Magnus Arveng
- Bjørn Simonsen
- Mariam Kaynia
- Jan-Ole Hesselberg
- Haibo Chen
- Amritha Ballal
- Eivind Fjeldstad
- Anna Sara Fjeld
- Biraj Singh Thapa
- Guri Melby
- Hans Erik Eidem
- Silje Strøm Solberg
- Malin Friman
- Øyvind Storesund Hetland
- Yngvild Egenes
- Fredrik Mordal Hessen
- Ane Ryttervoll Kvamshagen
- Kristine Mjelde Solevåg
- Ingrid Sørum Melaaen
- Monica Havskjold
- Remi Eriksen
- Bjørn Haugstad
- Kristina Brend
- Hilde Tonne
- Sonia Ahmadi
- Kontakt
- Bibliotektjenester
- Personvern (GDPR)
- FAQ - Alumni
Amritha Ballal
Amritha Ballal
Stilling: Founding Partner i SpaceMatters
Utdanning: MSc i Urban Ecological Planning 2009-2011, NTNU
Det beste med jobben er også det som er mest utfordrende
Det beste med jobben er også det som er mest utfordrende
Amritha Ballal jobber som arkitekt hos SpaceMatters, et arkitektfirma utenfor New Delhi, India. Ballal startet firmaet i 2004 sammen med kollegaene Suditya Sinha og Moulshri Joshi. Firmaet har siden blitt anerkjent som et av Indias ledende innen design og har vunnet prestisjefylte priser for sine prosjekter.
I 2009-2011 kom Ballal til Norge for å ta en master i Urban Ecological Planning ved NTNU, en erfaring hun snakker varmt om. I etterkant av oppholdet har Ballal engasjert seg i NTNUs internasjonaliseringsarbeid og sitter i dag som styremedlem for det internasjonale nettverket NTNU Alumni India/Bhutan. Målet er et tettere samarbeid mellom NTNU og Indias nærings- og samfunnsliv for slik å skape kunnskap for en bedre verden.
Vi spurte Amritha litt om jobben og henne forbindelse til NTNU.
Hva er din nåværende stilling?
– Jeg er en av grunnleggerne i arkitektfirmaet SpaceMatters, et firma jeg startet sammen to venner av meg. Vi hadde nylig blitt uteksaminert og bestemte oss for å jobbe sammen. I 2006 deltok vi i en nasjonal arkitektkonkurranse hvor oppgaven var å lage et minnesmerke for de som mistet livet som følge av gasstragedien i Bhopal i 1984. Dette var en meget prestisjetung pris, og vi vant. Siden har vi fortsatt å jobbe sammen med en visjon om å skape bærekraftige design og inkluderende byer.
Hva er det beste med jobben din – og det mest utfordrende?
– Det beste med jobben min er også det som er det mest utfordrende. Jeg elsker at hver dag er fylt med kreativitet. Vi jobber med et bredt spekter av prosjekter – det er alltid noe nytt, og jeg føler meg alltid utenfor komfortsonen min. Men med kreativt arbeid kommer også et stort ansvar for å bidra til en positiv utvikling i det miljøet, kulturen og den økonomiske konteksten vi arbeider innenfor.
Som arkitekt, hva har vært den viktigste kompetansen du har tatt med deg fra NTNU?
– Jeg lærte utrolig mye fra masterprogrammet jeg tok ved NTNU. For ti år siden var det virkelig nyskapende. Alt jeg lærte den gang, har etter hvert blitt «mainstream», det har blitt hovedstrømningen innen urban byplanlegging slik vi kjenner fagfeltet i dag. Foruten det faglige har oppholdet mitt ved NTNU lært meg å bli tilpasningsdyktig. Norge er et land som står i stor kontrast til India, på mange måter, og å reise til et sted som er så «ukjent» og gir mye verdifull innsikt. I tillegg har jeg fått et større nettverk av kollegaer. Jeg har vært heldig som har etablert gode vennskap og relasjoner i Norge som jeg har holdt kontinuerlig kontakt med siden og som jeg samarbeider med i forskningsprosjekter og arkitektprosjekter. Slik har jeg kunnet jobbet med prosjekter i samarbeid med både NTNU og Snøhetta både under og i etterkant av oppholdet mitt i Norge.
NTNU har en visjon om å skape kunnskap for en bedre verden. Kan du si noe om hvordan du, som alumn fra NTNU bidrar til denne visjonen?
– Som arkitekt og byplanlegger er dette veldig spennende tider, spesielt i India hvor vi jobber for å møte de pressende utfordringene som kommer med eksplosiv urbanisering og klimaendringer. Vi fokuserer stadig mer på restaureringsdesign og urban, så vel som rural økologi. Målet er å kunne forene utviklingskrav med samfunnstenkning og klimahensyn. Vi fokuserer ikke bare på å bygge, men investert i habitatrelatert forskning og politikk.
Til slutt, etableringen av NTNU Alumni India/Bhutan skal styrke samarbeidet mellom NTNU og samfunns- og næringsliv. Hvordan jobber dere for å være et brohode i dette samarbeidet?
– Som bosatt i India er vi ganske langt unna Norge og NTNU, men til tross for store avstander og kontraster tror jeg at jeg snakker for hele mitt styre når jeg sier at vi føler oss veldig nære. Vi er veldig glad for at vi har fått etablert dette nettverket. Det er ganske nylig opprettet, så akkurat nå må vi starte i det små for å legge et solid grunnlag. Først av alt gjelder det å reetablere kontakt og skape et fellesskap. Slik håper vi å etablere en plattform som kan forenkle mobiliteten mellom Norge og India gjennom å identifisere potensielle partnere og muligheter for NTNU i India og Bhutan.