Portrettintervju Malin Friman - Alumni
- Om NTNU Alumni
-
Alumniportrett
- Rune Sørås
- Endre Jo Reite
- Joachim Kjesbu
- Inger Anne Tøndel
- Marius Herberg
- Ana Capetillo
- Mari Liavaag Holm
- Reid-Are Pedersen
- Aud Charlotte Ullestad
- Timothy Afful-Koomson
- Stine Sem Kristoffersen
- Eva Gullvåg Wermuth
- Linda L. Aase
- Lasse Gråberg
- Christer Aannestad
- Vilde Coward
- Celine Sandberg
- Magnus Arveng
- Bjørn Simonsen
- Mariam Kaynia
- Jan-Ole Hesselberg
- Haibo Chen
- Amritha Ballal
- Eivind Fjeldstad
- Anna Sara Fjeld
- Biraj Singh Thapa
- Guri Melby
- Hans Erik Eidem
- Silje Strøm Solberg
- Malin Friman
- Øyvind Storesund Hetland
- Yngvild Egenes
- Fredrik Mordal Hessen
- Ane Ryttervoll Kvamshagen
- Kristine Mjelde Solevåg
- Ingrid Sørum Melaaen
- Monica Havskjold
- Remi Eriksen
- Bjørn Haugstad
- Kristina Brend
- Hilde Tonne
- Sonia Ahmadi
- Kontakt
- Bibliotektjenester
- Personvern (GDPR)
- FAQ - Alumni
Malin Friman
Malin Friman
Stilling: Konsulent ved EY
Utdanning: Mastergrad i økonomi og administasjon ved NTNU Handelshøyskolen
Lærte å lære ved NTNU
- I 99 prosent av alle jobber så må en forholde seg til andre mennesker. I tillegg til alt det faglige jeg lærte, så møtte jeg på en portefølje av personlighetstyper og situasjoner i studietiden som har gitt meg nyttige erfaringer for resten av livet, sier Malin Friman.
Malin Friman ble ferdig med sin master i økonomi og administrasjon ved NTNU Handelshøyskolen våren 2016.
På spørsmålet om hvordan veien var inn i arbeidsmarkedet, svarer hun «rett fram».
Allerede før Friman ble ferdig med mastergraden, hadde hun skaffet seg jobb i EY (Ernst & Young).
- På handelshøyskolen foregår bedriftspresentasjoner på høst- og vårsemesteret. EY gjennomførte en presentasjon i forbindelse med rekruttering av nyutdannede, og jeg fikk jobb allerede i februar. Jeg hadde ikke noe relevant jobberfaring innen økonomi, men arbeidsmarkedet var svært godt, spesielt for de som ville jobbe som revisorer, sier Friman, som sier hun er godt fornøyd med å jobbe i en veletablert, internasjonal bedrift.
Liker at jobben er variert
Nå har hun snart jobbet i fire år hos EY i Trondheim.
- Hvordan ser en normal arbeidshverdag ut for deg?
- Det er veldig variert, En vanlig arbeidsdag i dag er annerledes enn den var for to måneder siden. Som konsulent har en gjerne kortere oppdrag, det kan være alt fra å være utleid til en bedrift som en av dens ansatte, til å jobbe med prosessforbedring av regnskapsrapportering. Akkurat nå er jeg innleid som prosjektkoordinator, da går det mye på administrasjon og koordinering.
Og akkurat i stillingen som prosjektkoordinator kommer for eksempel erfaring fra arrangering av UKA godt med. Det gjør det selvfølgelig også at hun lærte å jobbe strukturert under masteren, noe som er helt essensielt når en koordinerer prosjekter.
Satte pris på Alumnikvelder
- Hvilken betydning har Alumni-nettverket hatt for deg?
- Handelshøyskolen har hatt aluminikvelder en gang i året med foredrag og fest og moro. Det har vært veldig spennende å møte igjen de tidligere studentene for å høre om deres nye jobber og erfaringer på disse kveldene.
Friman mener nettverk er viktig på svært mange måter. Som når en trenger hjelp og tips til hvordan løse en arbeidsoppgave, og har noen å henvende seg til. Så vet hun at om hun en gang i framtida kommer til å bytte jobb, er det en kjensgjerning at det er en fordel å kjenne noen på den nye arbeidsplassen som kan legge inn et godt ord.
Sosiale ferdigheter får en ikke gjennom bøker
I den nye jobben har hun hatt god bruk for fagene hun hadde på Handelshøyskolen. Men noe av de viktigste hun lærte ved NTNU, var at hun lærte hvordan lære. Friman utdyper:
- Selvfølgelig har jeg hatt god bruk for fagene jeg har hatt, men nesten noe av det viktigste er at en utvikler en kritisk tilnærming til problemstillinger og blir god til å effektivt strukturere arbeidet. En lærer seg rett og slett hvordan tilegne seg kunnskap og lære nye ting på den beste måten for å få en god forståelse.
Hun trekker også fram det hun omtaler som «soft skills», all læringen som skjer bare ved det å være aktiv i studentmiljøet på fritiden, og alle menneskene en møter.
- Sosiale ferdigheter, det er ikke noe en kan lære gjennom bøkene. Men det er så utrolig viktig å ha de med seg i arbeidslivet.
Vil være den beste utgaven av seg selv
- Hva motiverer deg i arbeidet ditt?
- EY er en fantastisk arbeidsplass om en vil lære noe nytt og utvikle seg profesjonelt, om en vil bevege seg i en retning – enten det er framover eller sidelengs. Ved hvert oppdrag får enn en ny utfordring, og får testet ut en side av seg selv.
- Jeg innrømmer jeg synes det er artig å jobbe i et selskap som har prestisje, men det viktigste er mestringsfølelse og at en utvikler seg til å bli den beste utgaven av seg selv, sier Friman.
Og ved å hjelpe bedrifter til å bli mer effektive og lønnsomme, så er en også med på å jobbe for NTNUs visjon «kunnskap for en bedre verden».