Portrettintervju Remi Eriksen - Alumni
- Om NTNU Alumni
-
Alumniportrett
- Rune Sørås
- Endre Jo Reite
- Joachim Kjesbu
- Inger Anne Tøndel
- Marius Herberg
- Ana Capetillo
- Mari Liavaag Holm
- Reid-Are Pedersen
- Aud Charlotte Ullestad
- Timothy Afful-Koomson
- Stine Sem Kristoffersen
- Eva Gullvåg Wermuth
- Linda L. Aase
- Lasse Gråberg
- Christer Aannestad
- Vilde Coward
- Celine Sandberg
- Magnus Arveng
- Bjørn Simonsen
- Mariam Kaynia
- Jan-Ole Hesselberg
- Haibo Chen
- Amritha Ballal
- Eivind Fjeldstad
- Anna Sara Fjeld
- Biraj Singh Thapa
- Guri Melby
- Hans Erik Eidem
- Silje Strøm Solberg
- Malin Friman
- Øyvind Storesund Hetland
- Yngvild Egenes
- Fredrik Mordal Hessen
- Ane Ryttervoll Kvamshagen
- Kristine Mjelde Solevåg
- Ingrid Sørum Melaaen
- Monica Havskjold
- Remi Eriksen
- Bjørn Haugstad
- Kristina Brend
- Hilde Tonne
- Sonia Ahmadi
- Kontakt
- Bibliotektjenester
- Personvern (GDPR)
- FAQ - Alumni
Remi Eriksen
Remi Eriksen
Stilling: Konsernsjef i DNV
Utdanning: Sivilingeniør, Elektro og Datateknikk, NTNU (1988-1992), Befalsskolen for feltartilleriet 1986 - 1988
Viktigheten av å stille spørsmål
Å være nysgjerrig, spørrende og kritisk er noe av det viktigste NTNUs nye styreleder, Remi Eriksen, lærte fra studenttiden. – Å stille de riktige spørsmålene, er kanskje enda viktigere enn å finne de riktige svarene, sier Eriksen.
NTNUs nye styreleder, Remi Eriksen, har bred yrkeserfaring både fra Norge og internasjonalt. Han er utdannet sivilingeniør fra det gamle NTH, og er konsernsjef i DNV. Formålet til DNV, som ble stiftet som Det Norske Veritas for 157 år siden, er å sikre liv, verdier og miljø. Det går godt overens med NTNUs visjon «kunnskap for en bedre verden», synes han.
- Det er svært motiverende å jobbe for et selskap som har som formål å sikre liv, verdier og miljø, det er mer relevant enn noen gang. Nærmere en formulering om bærekraft kunne en ikke kommet i 1864 da DNV ble opprettet.
Kom inn under huden på jobben din
Eriksen har vært konsernsjef i DNV, som driver med kvalitetssikring og risikohåndtering med tilstedeværelse i over 100 land, siden 2015. I år fikk han forespørsel om han ville være styreleder for NTNU.
- Det var en ære å bli spurt om å være styreleder, jeg sa umiddelbart ja. Det at jeg har studert der selv og en viktig del av identiteten min er knyttet til det gamle NTH, gjorde det ikke mindre interessant.
Han har hatt flere stillinger innad i DNV de siste 28 årene, også i USA og i Asia. Hans råd er å gå grundig til bunns i den jobben en har, bygge stein for stein, før en eventuelt haster videre i karrieren.
- En kan fort bli blendet av andre muligheter enn den jobben en har, men når jeg ser tilbake på karrieren ser jeg at det finnes ingen snarveier. I stedet for å forsøke å gape over for mye, er det bedre å konsentrere seg om å gå i dybden på den jobben en har.
Arbeidshverdag snudd 180 grader
Blant det han vil trekke fram som det viktigste han lærte fra studietiden, var evnen til å lære, å sette seg inn i nye ting på en strukturert måte. Og viktigheten av å være nysgjerrig, undrende og kritisk.
- Hva er de mest interessante utfordringene du jobber med akkurat nå?
- Akkurat nå er vi i ferd med å iverksette en ny strategi og vi jobber med å nå ut med den til våre 12000 ansatte i 100 land. Så er det å møte nye kunder, og gjennomføre oppkjøp som passer inn i den strategien.
Han forteller at arbeidshverdagen hans har snudd seg 180 grader under korona, og det har vært en kjempeomstilling. Fra å være på reise et eller annet sted i verden til å stort sett sitte i møter på Teams.
Bruker 1 milliard på forskning, utvikling og innovasjon
DNV har fått en ny visjon som de foreløpig ikke har funnet en god norsk oversettelse for; «A trusted voice to tackle global transformations». Her viser han til fem viktige områder der selskapet jobber med å gi råd til hvordan omstillingen til et mer bærekraftig samfunn kan skje: Matressurser, helse, transport, energi og digitalisering.
- Vi bruker 5 prosent av vår omsetning til forskning, utvikling og innovasjon, det vil si i overkant av 1 milliard kroner i året. Det synes jeg svarer godt til NTNUs visjon «kunnskap for en bedre verden». Jeg har stor tro på at teknologi, og spesielt digital teknologi, kan være med å finne løsningen på utfordringene vi står overfor innen mat, helse, transport og energi.
Har tre hjertesaker
I et intervju med Universitetsavisa forteller Eriksen at han har tre hjertesaker. Den første er å øke kvinneandelen. Det andre er å gjøre NTNU mer synlig på internasjonal arena, mens det tredje er bærekraft i alle sammenhenger.
Når det gjelder bærekraft så har Eriksen som tidligere nevnt stor tro på teknologi som viktige element i løsningene for de store utfordringene, og mener at her har NTNU som Norges teknologiske og naturvitenskaplig universitet store muligheter til å bidra. Næringslivet bør også innta en mer aktiv rolle.
- Hva mener du med å øke NTNU mer synlig på den internasjonale arena?
- Det er flere elementer her. NTNU kan bli mer konkurransedyktig når det gjelder å skaffe seg internasjonale forskningsmidler. Det er også et mål å bli et studiested som tiltrekker seg de beste internasjonale studentene.
Nyttig med alumni-nettverk over landegrensene
Eriksen har ikke selv vært aktiv i alumni-nettverket, men har holdt noen foredrag i andre alumni-nettverk.
- Som styreleder for NTNU er det naturlig at jeg kan bidra og engasjere meg noe i nettverket.
- Tenker du internasjonale alumni-nettverk kan være en inngangsport til internasjonalisering og til å styrke samarbeidet med arbeidslivet?
- Det kan det absolutt være, nettverk er verdifulle. Men det er også viktig at de fylles med relevante ting for de som er med, og at det ikke bare blir en måte å holde kontakt på siden vi alle er veldig opptatte. Akkurat når det gjelder å bygge nettverk over landegrensene så gjør digitalisering det mye lettere i dag enn da jeg var ferdigutdannet.