Undervisningspersonalet samling organisert av Excited SFU
Samling for undervisningspersonale organisert av Excited SFU den 22. november 2022 - dagen etter IDI 50-årsjubileet

Når: 22. november 2022, dagen etter IDI 50-årsjubileet
Hvor: NTNU, Gløshaugen, Trondheim, Hovedbygningen, 2. etasje, Disputasrommet
Påmeldingsfrist: Søn. 13. november 2022
Arrangementet er åpent for alle datavitenskapslærere ved Institutt for datavitenskap, Institutt for IKT og naturvitenskap (NTNU) og Nord universitet.
For de som reiser til Trondheim for jubileumsarrangementet, er samlingen for undervisningspersonalet en flott grunn til å bli en ekstra dag!
Fokus for arrangementet vil være på praksis innen datavitenskapelig undervisning og utveksling av undervisningsrelatert kunnskap og erfaring, i samme ånd som tidligere arrangementer for samfunn av praksis i datavitenskapsutdanning (CoPCSE).
PROGRAM:
09:00-11:30 Workshop om hvordan man knytter IT-utdanning og bærekraft
- Hoveddelen av økten vil fokusere på utvikling og bruk av case-studier for å knytte emneplaner til virkelige utfordringer. Vi vil jobbe i grupper for å utvikle bærekraftsbevissthetsdiagrammer (SusAD*), som utforsker effektene av teknologi på bærekraft i hver sak. Vi vil sette av tid til en kort plenumsdiskusjon om hvor nyttig denne tilnærmingen er for å bistå undervisning, læring og emneutvikling.
- Økten vil også ta for seg kompetansene studentene våre trenger for å jobbe med bærekraftsutfordringer, med en diskusjon om hvilke læringsaktiviteter og resultater som fører til slike kompetanser.
12:00-13:00 Lunsj (inkludert!) på Sit Cafeteria ELEMENT, Realfagbygget
13:00-16:00 Diskusjoner/delerfaring innen tematiske områder / Samfunn av praksis (CoPs)
- Profesjonelle verktøy i utviklingsfokuserte kurs (f.eks. git-verktøy, verktøy for analyse av kodekvalitet og verktøy for kodegjennomgang)
- Vurdering (f.eks. tilbakemelding/peer review, automatisk vurdering/forklaring, porteføljer, vurderingspraksis i prosjekt-/utviklingskurs)
- Hvis tid tillater det: Generiske profesjonelle kompetanser (generiske/grunnleggende/kjerne/viktige/essensielle/tverrfaglige/profesjonelle/ansettbarhets/myke/menneskelige/... ferdigheter)
*SusAD og det tilknyttede rammeverket kan være verdifulle i en utdanningskontekst
- for undervisningspersonalet som et verktøy for å utvikle emneinnhold, f.eks. for å sikre at saker/eksempler/scenarioer dekker ønskede aspekter/konsekvenser av utvikling og bruk av den aktuelle teknologien.
- for studenter i deres arbeid (som studenter og i fremtiden som fagpersoner) for å analysere saker, f.eks. for å identifisere og forstå avhengigheter, begrensninger og avveininger involvert i utvikling og bruk av teknologi i en gitt sammenheng, vanligvis (men ikke nødvendigvis) som et steg mot å definere krav
Håper å se mange av dere på dette arrangementet!
Vennligst meld deg på innen søndag 13. november ved å fylle ut registreringsskjemaet.