Forsking innen IT-utdanning

Forsking innen IT-utdanning


Aamna Rais Ahmed boks

Bilde av Aamna Rais Ahmed. Foto
Foto: Aamna Rais Ahmed/NORD

Profil

 

Aamna Rais Ahmed

Rolle i Excited: PhD Kandidat

Aamna Rais Ahmed begynte i Excited i 2023 som doktorgradsstipendiat. Hun har ekspertise innen blandede og digitale pedagogikker og syv års arbeidserfaring med British Council, der hun bidro til å transformere offentlige biblioteker til tredje rom. I tillegg har hun samarbeidet med UNICEF Pakistan om implementeringen av Learning Passport i Sør-Asia, spesielt i Pakistan, India, Kina, Nepal, Sri Lanka, Bangladesh og Afghanistan. Blant høydepunktene i hennes profesjonelle karriere er prosjektene hvor hun innførte et akselerert læreplan for å tette læringsgapene forårsaket av COVID-19-pandemien i grunnskole- og videregående opplæring (K-12).

Hennes PhD-prosjekt fokuserer på å utforske blended learning i prosjektbaserte kurs innen høyere informatikkundervisning. Gjennom en utforskende sekvensiell mixed-method-forskningsdesign tar prosjektet sikte på å konseptualisere blended learning i prosjektbaserte kurs og analysere erfaringene til ulike interessenter, inkludert studenter, lærere og representanter fra industrien som er involvert i slike kurs. Ved hjelp av en omfattende kvantitativ spørreundersøkelse skal hun også analysere de komplekse sammenhengene mellom ulike faktorer som påvirker interessentenes opplevelser, og hvordan disse erfaringene dannes og videreutvikles i et blended learning-miljø. Resultatene fra hennes PhD-prosjekt kan støtte lærere i å utforme teknologistøttede læringsaktiviteter og evaluere læringsopplevelser.

Aparna Chirumamilla boks

Bilde av Aparna Chirumamilla. Foto
Foto: 
Aparna Chirumamilla/NTNU

Profil

Publikasjoner

 

Aparna Chirumamilla

Rolle i Excited: Postdoc

Forskningsområder:

  • Forskning på informatikkundervisning (Computing Education Research – CER)
  • Høyere utdanning
  • Læringsutbytte og struktur
  • Utvikling og vurdering av ikke-tekniske ferdigheter
  • Aktiv læring
  • Pedagogiske tilnærminger

 

Aparna Chirumamillas forskning fokuserer på å utvikle omfattende læringsutbytte og en strukturert læreplan for utdanning innen programvareutvikling, med integrering av vurdering av essensielle ikke-tekniske ferdigheter som kommunikasjon, samarbeid og kritisk tenkning. Hennes arbeid innebærer analyse av eksisterende læreplansrammeverk og vurderingsmetodologier gjennom systematiske litteraturstudier og empiriske undersøkelser, med mål om å tilpasse utdanningsmål til industribehov. Målet med forskningen er å skape en læreplanstruktur som kombinerer tekniske og myke ferdigheter, støttet av AI-verktøy, for å styrke nyutdannedes beredskap for arbeidslivet.

 

Izabella Jedel

Foto av Izabella Jedel. Foto
Foto: Izabella Jedel/NORD Universitet

Profil

Publikasjoner

 

Izabella Jedel

Rolle i Excited: PhD Kandidat

Forskningsområder:

  • Gamifisering
  • Høyere utdanning
  • Designforskning
  • Behovsstøttende læringsmiljøer

Izabella Jedels forskning fokuserer på gamifisering, anvendelsen av spillelementer i ikke-spillkontekster. Mer spesifikt utforsker hennes arbeid hvordan man kan designe gamifisering i høyere utdanning for å støtte studenters grunnleggende psykologiske behov for autonomi – og dermed styrke deres følelse av frivillighet – og kompetanse – ved å fremme opplevelser av mestring – samtidig som den indre motivasjonen økes.

 

Attiqa Rehman

Foto av Attiqa Rehman. Foto
Foto: Attiqa Rehman/NTNU

Profil

Publikasjoner

 

Attiqa Rehman

Rolle i Excited: Postdoc

Attiqa Rehmans forskning fokuserer på å integrere bærekraftskompetanse i programvareingeniørutdanningen (SE) ved å redesigne læringsutbytter (CLOs) slik at de samsvarer med prinsipper for bærekraftig utvikling. Med anerkjennelse av teknologiens kritiske rolle i utformingen av moderne samfunn, understreker hennes arbeid behovet for at fremtidige programvareingeniører ikke bare utvikler teknisk ekspertise, men også en forståelse av miljømessig, sosial og økonomisk bærekraft. Hennes forskning utforsker hvordan bærekraftskompetanser – som etisk ansvar, ressurseffektivitet og langsiktig konsekvensvurdering – systematisk kan integreres i SE-utdanningen.

Ved å utnytte teknologiunderstøttet læring (TEL) og pedagogiske strategier, har hun som mål å utvikle en ramme for læreplaner som fremmer bærekraftsbevissthet og beslutningsevner blant studenter. I tillegg undersøker hennes arbeid betydningen av planlegging, belastningsbalansering og feiltoleranse i heterogene multiprosessormiljøer for å optimalisere ressursbruk i bærekraftig databehandling. Gjennom denne tverrfaglige tilnærmingen søker hennes forskning å bygge bro mellom SE-utdanning og globale bærekraftsmål, og dermed forberede kandidater på ansvarlige og fremtidsrettede ingeniørpraksiser.

 

Somayeh Bayat Esfandani

Foto av Somayeh Bayat Esfandani. Foto
Foto: Somayeh Bayat Esfandani/NTNU

Profil

Publikasjoner

 

Somayeh Bayat Esfandani

Rolle i Excited: PhD Kandidat

Forskningsområder:

  • Teknologistøttet læring
  • Informatikkutdanning
  • Menneske-maskin-interaksjon

Somayeh er en PhD-kandidat som startet doktorgraden sin i august 2023. Hun har en bakgrunn innen menneske-maskin-interaksjon (MMI) og flere års erfaring fra industrien. Hennes forskning fokuserer på utvikling av verktøy for medstudentvurdering for å forbedre læring i informatikkutdanning innen høyere utdanning. Hun er spesielt interessert i å designe AI-drevne verktøy for å forbedre ulike faser av medstudentvurdering. For tiden undersøker hun hvordan AI-drevet automatisk oppsummering av tilbakemeldinger fra flere medstudenter påvirker implementeringen av tilbakemeldinger i programmeringskurs. Funnene fra hennes forskning kan bidra til videre studier på dette feltet og til utviklingen av mer effektive verktøy for medstudentvurdering.

Bashira Jaradat

Foto av Bashira Jaradat. Foto
Foto: Bashira Jaradat/NTNU

Profil

Publikasjoner

 

Bashira Jaradat

Rolle i Excited: PhD Kandidat

Forskningsområder:

  • Bærekraft i informatikkutdanning

Bashira Jaradats forskning fokuserer på å integrere bærekraftscase i høyere informatikkutdanning, med særlig vekt på undervisning i menneske-maskin-interaksjon (HCI). Hennes arbeid utforsker implementeringen av bærekraftscase og bærekraftsanalyse i HCI-kurs, og undersøker relevante pedagogiske tilnærminger samt utfordringene knyttet til å integrere bærekraft i læreplanen. I tillegg undersøker hennes forskning hvordan denne integreringen påvirker både designprosessen og læringsopplevelsen, med mål om å utruste studenter med nødvendige ferdigheter for å vurdere bærekraft i HCI-design.

 

Gabrielle Hansen

Foto av Gabrielle Hansen. Foto
Foto: Gabrielle Hansen/NTNU

Profil

Publikasjoner

 

Gabrielle Hansen

Rolle i Excited: Forsker

Forskningsområder:

  • Formativ vurdering
    • tilbakemeldinger som formativ vurdering i høyere utdanning
    • rolle endringer
    • dialog (student-student, student-underviser)
    • refleksjon (indre dialog)
  • Målorientering som motivasjonsfaktor i høyere utdanning
  • Mestringslæring
  • Interaktive læringsareal (utvikling, opplæring og evaluering)
  • Bruk av responsteknologi i undervisning og vurdering
  • Fagfelleveiledning

Forsker ved Excited og en del av SEED, Center for Science and Engineering Education Development.

Forskningsleder for TettPÅ, NTNU Toppundervisning.

 

Samarbeidspartnere

Partnere