Brukercase 3a - Hydrogen og Transport
- Om forskningen
- Forskningsområder
-
Brukercase
- Brukercase 1 - Lokal oppbygging av lavutslippssamfunnet
- Brukercase 2 - Utvikling av fornybar energi og dens potensielle anvendelser
- Brukercase 3a - Hydrogen og Transport
- Brukercase 3b - Dekarbonisering av godstransport mellom storbyene
- Brukercase 3c - Urban varetransport
- Brukercase 4 - CCS, CDR og negative utslipp
- Brukercase 5 - Bærekraftig utvikling av innovasjonsdistrikt
- Brukercase 6 - Samfunnsaspekter ved havvind
- Brukercase 7 - Integrerte markeder for energi og fleksibilitet
- Brukercase 8 - Energiframskriving scenarier og klimamål
- Masteroppgavesamarbeid
- Publikasjoner
Publikasjoner og dokumenter
Publikasjoner og dokumenter
Har du lyst til å lese mer om hva vi gjør og har kommet frem til i de enkelte brukercase? Klikk her for å dykke inn i vår samling av publikasjoner, presentasjoner og rapporter fra våre tverrfaglige brukercaser.
Brukercase 3a - Hydrogen og Transport
Brukercase 3a - Hydrogen og Transport
(Brukercaset er fullført og konkludert.)
Brukercase 3a i FME NTRANS har fullført sin omfattende undersøkelse av hydrogen som en bærekraftig energiløsning for maritim transport, med et spesielt fokus på Vestlandet. Gjennom en rekke workshops og samarbeid med forskere, offentlige aktører og industripartnere, har vi dypdykket inn i de komplekse utfordringene og mulighetene som finnes. Dette inkluderer det intrikate 'høna eller egget'-problemet knyttet til etablering av maritime hydrogenverdikjeder.
Våre funn peker på hydrogen som en potensiell nøkkel til avkarbonisering av kystnær shipping. Likevel har vi identifisert flere barrierer som må overkommes, inkludert mangel på produksjon og distribusjonsinfrastruktur, samt finansielle risikoer og usikkerheter.
I løpet av brukercaset har vi fylt kunnskapshull og utformet strategier for å håndtere disse utfordringene. Vi har utviklet en helhetlig forståelse av de nøkkelutfordringene industrien står overfor og har utforsket løsninger som kan fremmes av både offentlige og private aktører. Denne innsikten er nå tilgjengelig for alle som ønsker å være en del av denne viktige endringsprosessen.
Vi takker alle som har deltatt i denne spennende og viktige diskusjonen, og ser frem til fremtidige initiativer som bygger videre på vårt arbeid.