Reguleringsplan for Campussamling - Campussamling - Campusutvikling
- Campussamling
- Helgasetr
- Senter for psykisk helse
- Norsk havteknologisenter
- Vitenskapsmuseet
- Campusutvikling i Gjøvik
- Campusutvikling i Ålesund
Reguleringsplan for NTNU Campussamling
Reguleringsplan for NTNU Campussamling
Reguleringsplanarbeidet er en vesentlig del av forprosjektet til NTNU Campussamling. I reguleringen avklarer kommunen de fysiske rammene for hvor og hvordan det kan bygges, for å samle NTNUs campus.
Se større bilde av planavgrensningen.
I alle byggeprosjekter skal byggeområdene først reguleres. Dette gjøres i en offentlig planprosess i henhold til plan- og bygningsloven. I prosjektet NTNU Campussamling er Trondheim kommune planmyndighet og Statsbygg, som byggherre, ansvarlig for selve reguleringsplanarbeidet. Arbeidet gjennomføres i perioden 2020-2023.
NTNU samarbeider tett med byggherre, slik at vi sammen kan finne de beste løsningene innenfor hele planområdet og NTNUs samlede campus i Trondheim, både for universitetet, byen og regionen.
Fem delområder skal reguleres
Reguleringen for NTNUs campussamling er delt inn i fem planområder. I plan- og utredningsperioden blir det utarbeidet planforslag som byggherren sender inn til kommunal behandling. Det er Trondheim kommune ved Byplankontoret som har ansvar for å gjennomføre prosessen med offentlig ettersyn og høring. Planforslagene blir lagt ut til offentlig høring og ettersyn etter vedtak i Bygningsrådet. Bystyret vedtar de endelige reguleringsplanene.
Arbeidet med delområdene vil skje i noe ulikt tempo, ut fra prosjektets utvikling. Ambisjonen/målet er at alle reguleringsplanene skal være vedtatt av Bystyret i Trondheim kommune senest høsten 2022, slik at de kan inngå i beslutningsgrunnlaget til regjeringen for investeringsbevilgning på statsbudsjettet for 2024. Reguleringsplanene må være godkjent før investeringsbevilgning blir gitt og bygging kan starte.
Medvirkningsportal for innspill og informasjon i reguleringsplanarbeidet (medvirkningsportalen er tatt ned og ikke aktiv)
Offentlig medvirkning og dialog er sentralt i planprosessen. Kunnskapen naboer og interessenter besitter om områdene er viktig for prosjektutviklingen.
I tråd med plan- og bygningsloven kan du komme med innspill og merknader i forbindelse med varsel om oppstart av planarbeid, og i forbindelse med høring og offentlig ettersyn av planforslaget. I tillegg er det mulig å gi innspill og eventuelle merknader underveis i arbeidet på medvirkningsportalen for reguleringsplanarbeidet (medvirkningsportalen er ikke lenger
Her finner du også informasjon om planforslag og konsekvensutredninger med mer, samt de åpne møtene Statsbygg og NTNU holder sammen med Trondheim kommune som en del av reguleringsplanarbeidet.
Medvirkningsportalen er tatt ned og ikke lenger aktiv på grunn av at arbeidet med reguleringsplanarbeidet er avsluttet.
Campussamling skal gi NTNU muligheten til å:
Campussamling skal gi NTNU muligheten til å:
- Samle humaniora og samfunnsvitenskapelige fag tett ved teknologifagene, sentralt og synlig på Gløshaugplatået.
- Styrke utdanningen av studentene, og legge til rette for tverrfaglighet fra starten av studieforløpet, gjennom å utvikle et variert og konsentrert læringsstrøk i den sentrale aksen på Gløshaugen.
- Skape et kraftsenter for utøvende, skapende fag; kunst- arkitektur, musikk og design – der hvor universitetet og byen møtes, mellom Studentersamfundet og Hovedbygningen.
- Videreutvikle en klynge for innovasjon i aksen mellom teknologi- og HumSam-miljøene på Gløshaugplatået og våre fagmiljø for økonomi- og ledelse nede langs Elgeseter gate.
- Styrke Hovedbygningen og området rundt som hjertet i vår campus i Trondheim – både symbolsk og i praksis – gjennom arkitektoniske grep og prioritering av hvilke universitetsfunksjoner som skal prioriteres i dette området.
- Styrke allerede etablerte faglige klynger innen naturvitenskap, ingeniørvitenskap og informatikk og elektroteknikk ved å samle fagmiljøene som flytter som et resultat av campussamlingen.
Dette har skjedd i reguleringsarbeidet
Dette har skjedd i reguleringsarbeidet
Campussamlingsprosjektet består av fem delområder (DO) som er regulert i fire reguleringsplaner. Delområde fire og fem er slått sammen i en områdeplan. Samtlige planer ble vedtatt i Trondheim bystyre 02.03.2023.
DO1: Detaljregulering av Området Høgskoleveien - Grensen.
Plankart, planbestemmelser og planbeskrivelse
DO2: Detaljregulering av Hesthagen og del av Høgskoleparken, gnr/bnr 405/39, 405/177, 405/101 m.fl
Plankart, planbestemmelser og planbeskrivelse
DO3: Detaljregulering av Gløshaugen og Høgskoledalen
Plankart, planbestemmelser, planbeskrivelse og byromsprinsipper
DO4/5: Områderegulering av Lerkendal og Valgrinda
Planforslag for delområde 4 (Lerkendal) og 5 (Valgrinda) ble sendt til førstegangsbehandling hos Trondheim kommune.
Planforslag for delområde 2 Hesthagen / del av Høgskoleparken ble sendt inn til førstegangsbehandling hos Trondheim kommune.
Planforslag for delområde 1 Høgskoleveien/Grensen ble sendt inn til førstegangsbehandling hos Trondheim kommune. Status og informasjon om planområdene ble presentert på åpent folkemøte om by og campus 6. desember.
Status i planarbeidet for alle delområdene ble presentert: Juni 2021 informasjonsmøte om reguleringsplanarbeidet.
Alternativer for delområde 1 og 2 ble presentert, på bakgrunn av Bygningsrådets vedtak: Informasjonsmøte om alternativer i Høgskoleveien/Grensen og Hesthagen/del av Høgskoleparken
Statsbygg varslet 19. september 2020 om formell oppstart av reguleringsplanarbeidet med frist for innspill 2. november: Ber om innspill fra byen og Informasjonsmøte om alternativer i Høgskoleveien/Grensen og Hesthagen/del av Høgskoleparken.
21. april 2020 sendte Statsbygg planinitiativ for NTNU Campussamling til Byplankontoret. Planinitiativet redegjør for det videre planarbeidet i henhold til plan- og bygningsloven. Planinitiativ for NTNU Campussamling på Statsbygg.no.
25. april 2019 vedtok Bystyret planprogram for universitets- og campusformål i Bycampus. Planprogrammet er førende og setter rammen for alle videre reguleringsplaner i området.