Kvalitetsmål for bygg og utomhus - Campusutvikling
Kvalitetsmål for bygg og utomhus
Kvalitetsmål for bygg og utomhus
NTNUs kvalitetsmål for bygg og utomhus understøtter de overordnede kvalitetsprinsippene og skal være førende for utvikling av våre bygg og anlegg på alle NTNUs campuser, både nye og eksisterende.
Kvalitetsmålene fastlegger felles prinsipper og mål for utvikling og forvaltning av NTNUs universitetsbygg og anlegg. Kvalitetsmålene skal være overordnede og konkrete og beskrive fremtidens generelle universitetsbygg. De skal gjelde for all utvikling, vedlikehold og oppgradering av NTNU sine campuser i Gjøvik, Ålesund og Trondheim. Målene gjelder både små og store prosjekter.
Kvalitetstema
Kvalitetsmålene omhandler NTNUs særbehov utover standard, for blant annet arkitektur, bygningsstruktur, teknikk, akustikk, utomhus, logistikk og energi og miljø. Det er behov for å sammenstille, kvalitetssikre og videreutvikle NTNUs eksisterende kravsdokumenter til vår virksomhets behov over tid.
Campussamling er drivende
NTNU Campussamling med flytting av fagmiljøene på Dragvoll og midtbyen vil være en driver i dette arbeidet. For campussamling vil kvalitetsmålene være premissdokument til oppstart regulering, programmering og helhetlig prosjektering av nye bygg. Kvalitetsmålene vil altså være NTNUs prinsipper og perspektiv, for utvikling av campus uavhengig av gjennomføringsform.
Fagressurser fra NTNU og rådgivende aktører
NTNU Campusutvikling har ledet arbeidet med utvikling av NTNUs kvalitetsmål i samarbeid med NTNU Eiendom, NTNU Campusservice og aktuelle fagmiljøer på NTNU. Eksterne rådgivere som Lusparken Arkitekter, Gottlieb Paludan Architects, COWI, Asplan Viak og Multiconsult har bistått NTNU. Les mer under Organisering - slik jobber vi.
Rapport
Rapport
Kvalitetsmål bygg og utomhus - del 1 (pdf)
Kvalitetsmål del 1 retter fokus på forhold som påvirker bærekraft, organisering av byggene, byggehøyder, bysituasjon og uterom.
Kvalitetsmål bygg og utomhus - del 2 (pdf)
Kvalitetsmål del 2 fokuserer på arkitektoniske og tekniske forhold i bygget, kunst og vitenskapsformidling, universell utforming, digital samhandling og adgang, kontroll og sikkerhet.