Hva lærer jeg

Bygg og infrastruktur - masterstudium (sivilingeniør) (2-årig)

Hva lærer du?

To studenter jobber i et laboratorie
Foto: Geir Mogen/NTNU

Sivilingeniører i bygg og infrastruktur setter spor etter seg. Studiet gir deg anledning til å fordype deg og forstå mer av de viktigste temaene innen bygg- og miljøfag.

I utdanningen får du kunnskap og ferdigheter om digitale verktøy og ny teknologi, som brukes innenfor eget fagområde og i samarbeid med andre. Dette omfatter blant annet programvare som brukes til planlegging, analyse og visualisering, og teknologi for undersøkelse av bygg, anlegg og infrastruktur.

Studiet har studieretninger innen disse fagfeltene:

  • Byggeprosess og bygningsteknologi: lær om byggeprosessen: planlegging og gjennomføring av store og små byggeprosjekter.
  • Konstruksjon: lær om materialer som stål, tre og aluminium, og hvordan du beregner og utformer bygninger, broer og andre byggverk på land og til havs. Her inngår både lastvirkningsanalyser og materialoppførsel.
  • Infrastruktur: Vann og miljø tar for seg all utnyttelse av vann og vannressurser; drikkevann, avløpsvann, rensing og håndtering av avfall, vann til kraftproduksjon, flomkontroll med mer. Veg, jernbane, transport og geomatikk, tar for seg planlegging, bygging og vedlikehold av infrastrukturen for samferdselssektoren. 

Bruk digitale verktøy og ny teknologi

I løpet av studiet lærer du å bruke digitale verktøy og ny teknologi for å løse komplekse utfordringer. Du vil blant annet jobbe med programvare for byggeprosjekt-planlegging, analyse av konstruksjoner og utvikling av digitale tvillinger og 3D-modeller.

Få en sentral rolle i samfunnets fremtidige byggverk

Som sivilingeniør i bygg og infrastruktur er du med på å utvikle løsninger for samfunnets største utfordringer: befolkningsvekst, forurensning og bevaring av naturen. Du kan bidra til å beskytte vannmiljøet og restaurere naturområder, og finne løsninger for gjenbruk av materialer som reduserer utslipp fra byggeprosjekter. Fremtidens byer og bygg kan produsere miljøvennlig energi, bli selvforsynt og ha nullutslipp.

 To studenter gjør forsøk i vassdragslaboratoriet. Foto: Geir Mogen/NTNU.

Bygg for fremtiden

Som sivilingeniør i bygg og infrastruktur får du muligheten til å forme en bærekraftig fremtid. Du bidrar til å skape bygg og anlegg som setter klima, miljø, rent vann og mennesker i sentrum. Bli med og utvikle løsninger som virkelig gjør en forskjell!

Ikon - FNs bærekraftmål 6 - rent vann og gode sanitærforhold.

Ikon - FNs bærekraftmål 9 - innovasjon og infrastruktur.

Ikon - FNs bærekraftmål 11 - Bærekraftige byer og samfunn.

Ikon - FNs bærekraftmål 13 - stoppe klimaendringene.