Bygg og infrastruktur

Bygg og infrastruktur

Bygg og infrastruktur - masterstudium (sivilingeniør) (2-årig)

studyprogramme-autofacts-portlet

MIBYGG, Sat Dec 21 14:04:16 MET 2024 | M2

Bli sivilingeniør – Bygg fremtiden

Vil du være med å forme miljøene vi lever og jobber i? Som sivilingeniør innen bygg og infrastruktur får du en nøkkelrolle i utviklingen av bygninger, veier, jernbane og vannsystemer – alt det et bærekraftig samfunn trenger. Studiet gir deg innsikt i hvordan vi kan skape og vedlikeholde bygg og infrastruktur som tåler utfordringene fra klimaendringer, befolkningsvekst og forurensning.

På bygg og infrastruktur lærer du å bygge bærekraftige byer med fokus på gjenbruk, design av nullutslippsbygg og løsninger som bidrar til miljøvennlig energiproduksjon.

På bygg og infrastruktur-studiet lærer du hvordan du skal planlegge, utforme, beregne, lede, bygge og forvalte alle typer bygninger, konstruksjoner, anlegg og infrastrukturprosjekt for transport og vann.

Studiet gir deg anledning til å fordype deg og forstå mer av de viktigste temaene innen bygg- og miljøfagene. Du kan velge å fordype deg innen disse disse fagfeltene:

  • Byggeprosess og bygningsteknologi
  • Konstruksjon
  • Infrastruktur

Les mer om hva du lærer

Med en mastergrad i bygg og infrastruktur får du solid, etterspurt kompetanse som åpner dørene til en spennende bransje. Dette studiet passer perfekt for deg som ønsker å gjøre en forskjell i samfunnet og bidra til å løse viktige utfordringer. Arbeidsmarkedet har et stort behov for din ekspertise, og du vil være med på å forme fremtidens bærekraftige løsninger.

Les mer om jobbmulighetene

Du vil oppleve en variert studiehverdag med forelesninger, prosjekter, gruppearbeid, laboratoriearbeid og praktiske øvinger. I tillegg kan du bli kjent med andre studenter gjennom linjeforeningen HM Aarhønen, som bidrar til et sosialt miljø og arrangerer spennende aktiviteter utenom studiene.

Les mer om studiemiljøet

Sivilingeniørutdanningen i bygg og infrastruktur er et 2-årig masterprogram på 120 studiepoeng.

  • Første semester og andre semester består av obligatoriske og valgbare emner basert på valg av studieretning.
  • I tredje semester skriver du en prosjektoppgave og tar et fordypningsemne relatert til oppgaven.
  • Fjerde og siste semester går med til masteroppgaven, som går over 20 uker. Både master- og prosjektoppgaver er ofte skrevet i samarbeid med forskningsprosjekter og næringslivet. 

Det er lagt til rette for utvekslingsopphold i utlandet i løpet av studiet.

Les mer om studiets oppbygning

Du må ha bachelorgrad i ingeniørfag med minst 25 studiepoeng i matematikk, 5 studiepoeng i statistikk og 7,5 studiepoeng i fysikk, eller tilsvarende utdanning.

Studieprogrammet har 74 studieplasser i Trondheim.

Søknadsfrist 15. april

Les mer om opptak og opptakskrav

Vi kan hjelpe deg med utdanningsplaner, fagvalg, jobbrelevans og generelle spørsmål om studieprogrammet.

Kontakt og veiledning