Studiets oppbygning

Bachelor i ingeniørfag, automatisering og intelligente systemer - Ålesund–Trondheim

Studiets oppbygning

Automasjonsstudiet gjennomføres på 3 år og tilsvarer 180 studiepoeng. Hvert studieår er delt i to semester på 30 studiepoeng.

I dette studieprogrammet tar vi i bruk ny og relevant teknologi innen mekatronikk, robotikk, maskinsyn, PLS, objektorientert programmering, IoT og intelligente systemer for å gi våre studenter en moderne teknologiutdanning skreddersydd for samfunnets behov, nå og i framtiden. Dette kaller vi Automasjon 2.0.

 

Robotikk og intelligente systemer, Ålesund

Les mer om studieretningen

1. studieår

Du får grunnleggende kunnskaper i ingeniørfaglig arbeid, IKT-sikkerhet, matematikk og fysikk. I tillegg får du fag innen mekatronikk, elektroteknikk og objektorientert programmering.

2. studieår

Dette studieåret består av statistikk, etikk og bærekraft og reguleringsteknikk, med fordypning i intelligente systemer, dynamiske systemer, mekatronikk og robotikk, og industrielle styresystemer.

3. studieår

Siste studieår består av en variert portefølje av nøye utvalgte valgfag (inkludert signalbehandling, kybernetikk, sanntids datateknikk, maskinsyn, IoT og nettverksprogrammering, mekatronikk, og praksisemner hos industri), et systemfag og bacheloroppgaven. Det er også mulig å velge matematiske metoder 3 for å kvalifisere seg for videre masterstudier i teknologi.
 


 

Kybernetikk og robotikk, Trondheim

Les mer om studieretningen

1. studieår

Du får grunnleggende kunnskaper i ingeniørfaglig arbeid, kybernetisk tankemåte, IKT-sikkerhet, matematikk og fysikk. I tillegg får du spesialiserte emner innen elektriske kretser og energisystemer, samt fordypning innen objektorientert programmering.

2. studieår

Dette studieåret består av statistikk, etikk og bærekraft, og videre fordypning i kybernetikk med fokus på industriell automatisering. Hovedfokuset er reguleringsteknikk og intelligente systemer, digitale regulatorer og nettverksprogrammering, samt industrielle styresystemer med anvendelser.

3. studieår

Siste studieår består av en variert portefølje av nøye utvalgte valgfag inkludert systemteori, robotikk, fornybar energi, prosjektledelse, industriell instrumentering,  industriell sikkerhet og pålitelighet samt bacheloroppgaven. Det er også mulig å velge matematiske metoder 3 for å kvalifisere seg for videre masterstudier i teknologi.
 


 

Utveksling til utlandet

Det er lagt til rette for internasjonal utveksling i tredje studieår hvis du finner et studiested som dekker størsteparten av det obligatoriske innholdet i dette semesteret. NTNU har avtaler med utenlandske universiteter i over 100 land. Fagene du tar i utlandet må godkjennes for innpassing i bachelorgraden ved NTNU.
 


 

Studieplan detaljer

Her kan du ta en kikk på obligatoriske og valgbare emner fordelt på år og semester.

Gå til studieplan

Bunnlinje med strek


Se andre studieprogram ​​​​​​​