Navigasjon

  • Hopp til innhold
NTNU Hjemmeside NTNU Hjemmeside

Institutt for bioteknologi og matvitenskap

  • Studier
    • Studere på NTNU
    • Finn studieprogram
    • Søke opptak
    • Videreutdanning og deltid
    • Forkurs og oppfriskning
  • Studentliv
    • Student i Gjøvik
    • Student i Trondheim
    • Student i Ålesund
  • Forskning og innovasjon
    • Forskning
    • Innovasjon
    • Satsingsområder
    • Toppforskning
    • Ekspertlister
    • Ph.d.
  • Om NTNU
    • Fakulteter og institutter
    • Sentre
    • Bibliotek
    • Kart
    • Ledige stillinger
    • Arrangement
    • Nyheter
    • Kontakt oss
    • Om NTNU
  1. Institutt for bioteknologi og matvitenskap
  2. Om oss

Språkvelger

English

Om oss - Institutt for bioteknologi og matvitenskap

×
  • Forsiden
  • Kontakt
  • Ansatte
  • Studier
  • Forskning
  • Om oss
    • Hva er bioteknologi?
    • Hva er matvitenskap?
MENY

Om oss

Institutt for bioteknologi og matvitenskap

Om oss

To studenter jobber på laben. Foto

Bioteknologi

Bioteknologi er vitenskap og teknologi som baserer seg på bruk av celler eller deler av celler til produksjon av kunnskap, varer og tjenester.

Moderne bioteknologi gjør bruk av genteknologi og andre molekylærbiologiske metoder for å produsere kunnskap og produkter for anvendelse i forskning, medisin, landbruk og industri.

Ved vårt institutt anvendes moderne bioteknologiske metoder i både grunnforskning for økt kunnskap, og i anvendt forskning knyttet til praktiske problemstillinger. Et særlig viktig område er å finne nye anvendelser for våre nasjonale marine ressurser. Dette gjelder f. eks. avanserte bioteknologiske anvendelser av alginat fra brunalger/bakterier, kitin/kitosan fra skalldyr og fiskegelatin. Vi arbeider også med å isolere nye marine mikroorganismer som kan produsere medisiner og andre verdifulle stoffer, og gjør bruk av genteknologi og moderne instrumentelle analysemetoder for å forstå og optimalisere prosesser som foregår i bakterier.

 

Matvitenskap

Matvitenskap dekker matens natur og endringene som skjer i maten naturlig og på grunn av håndtering og bearbeiding.

Feltet er tverrfaglig, og involverer kjemi, biokjemi, mikrobiologi, ernæring, sensorikk, matteknikk, samt forbrukervitenskap for å gi den vitenskapelige kunnskapen til å løse reelle problemer knyttet til dagens og morgendagens matsystemer.

Grunnlaget for matvitenskap ligger i en forståelse av kjemien og mikrobiologien til matråvarer og reaksjonene deres komponenter gjennomgår under prosessering og/eller lagring. Derfor kreves det en fullstendig forståelse av prosesserings- og konserveringsmetoder, inkludert primær håndtering, kjøling, røyking, tørking, frysing, pasteurisering og nye matforedlingsteknologier.

 

Kontakt

Kontakt

 

Kontaktinformasjon og ledelse

Ansatte

Strategiplan 2018-2025

Strategiplan 2018-2025

 

Bioteknologi og matvitenskap for en bærekraftig fremtid
(Strategiplan 2018-2025)

Seminarer

Seminarer

 

Tid: Hver onsdag kl 12:15-13:00

Sted/rom: Gløshaugen Kjemi 3 kjeller  Lunsj/seminarrom 069 (313_3_069)

Seminarer dette semesteret
(NTNU Intranett - på engelsk)

Koordinatorer: Kjetill Østgaard og Johannes Kabisch

Hva er bioteknologi?

Hva er bioteknologi?

Mikrobiell bioteknologi. Foto

Hva er bioteknologi ved vårt institutt?

Hva er matvitenskap?

Laksefilet. Foto

Hva er matvitenskap ved vårt institutt?

NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

  • For ansatte
  • |
  • For studenter
  • |
  • Innsida
  • |
  • Blackboard

Studere

  • Om studier
  • Studieprogram
  • Emner
  • Videreutdanning
  • Karriere

Aktuelt

  • Nyheter
  • Arrangement
  • Jobbe ved NTNU

Om NTNU

  • Om NTNU
  • Bibliotek
  • Strategi
  • Forskning
  • Satsingsområder
  • Innovasjon
  • Organisasjonskart
  • Utdanningskvalitet

Kontakt

  • Kontakt oss
  • Finn ansatte
  • Spør en ekspert
  • Pressekontakter
  • Kart

NTNU i tre byer

  • NTNU i Gjøvik
  • NTNU i Trondheim
  • NTNU i Ålesund

Om nettstedet

  • Bruk av informasjonskapsler
  • Tilgjengelighetserklæring
  • Personvern
  • Ansvarlig redaktør
Facebook Instagram Linkedin Snapchat Tiktok Youtube
Logg inn
NTNU logo