FME NTRANS har kartlagt hva alle de politiske partiene på Stortinget mener om energi- og klimaomstilling og laget modeller som synliggjør effektene av de ulike partienes politikk. Bli med på lansering av rapport og debatt på Arendalsuka!
Frem mot stortingsvalget i 2025 vil energi- og klimaomstilling havne høyt på agendaen. Debatten raser rundt vindkraft og stadig flere tar til orde for atomkraft. Samtidig åpner spørsmål om arealbruk, biodiversitet, elektrifisering, ny industri, lokal selvråderett og koblinger til Europa for mange politiske slag rundt omstillingen. I dette landskapet kan det være vanskelig å navigere som velger. Hva mener egentlig de politiske partiene om ulike energi- og transportteknologier? Hvordan ser de for seg at forbruksnivået vårt skal være? Hvordan ser de for seg den fremtidige CO2-prisen? Og når man oppsummerer partienes politikk: hva er egentlig effektene på energisystemet, for klima og for fremtidens kraftpriser?
På Arendalsuka lanserer vi en rapport som synliggjør forskjellene mellom partiene og tar debatten med de ulike partiene og forskerne bak rapporten. Arrangementet finner sted mandag 12. august 2024, fra kl. 12:00 til 13:30 på Thon Hotel Arendal. Arrangementet er åpent for alle og vil foregå på norsk.
Om dette høres interessant ut og noe dere kunne tenke dere å være med på, er det bare å ta kontakt. for nærmere avtale.
Til arrangements-siden
NTNU Energy Transition Initiative (NETI) og FME NTRANS, utforsker etableringen av et kompetansesenter for kommuner fokusert på energiomstilling. Dette initiativet støttes av omstillingslitteraturen og er tema for en planlagt rundebordsdialog under Arendalsuka. Sammen inviterer vi et bredt spekter av interessenter, inkludert Kommunenes Sentralforbund og representanter fra Kommunal- og distriktsdepartementet, til å diskutere hvordan et slikt senter kan styrke beslutningsprosesser i kommunene. Målet er å identifisere behovet for en arena for kunnskapsinnhenting og erfaringsutveksling som kan støtte kommunenes arbeid med kraftutbygging og effektiv energibruk. Men: hva slags aktører, kompetanse og interesser må med for at dette skal bli en legitim støtte for gode og demokratiske beslutninger? Gi lyd om du har tanker, vi tar diskusjonen på Arendalsuka!
Meld deg på våre nyhetsbrev