FME NTRANS arrangerte nylig den første workshopen i en serie viet til å utforske konsekvensene av bygningsenergidirektivet for urban omstilling. Workshopen, som fant sted 30. september på Teams, samlet eksperter fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og andre relevante sektorer for å diskutere direktivets langtidsvirkninger på byområder og energisystemer.
Under workshopen ble det fokusert på hvordan byer kan tilpasse seg nye energi- og klimakrav i bygningssektoren. Deltakerne delte innsikt om nødvendigheten av å integrere bærekraftige energiløsninger i bygninger, samt utfordringene og mulighetene dette medfører. Det ble også drøftet hvordan disse kravene påvirker planlegging og utvikling av urban infrastruktur.
En sentral problemstilling var hvordan juridiske og økonomiske rammer kan støtte eller hindre overgangen til mer energieffektive bygg. Deltakerne diskuterte behovet for tydeligere retningslinjer og sterkere økonomiske insentiver for å fremme implementeringen av energieffektive løsninger.
Workshopen tok for seg viktige aspekter ved bygningsenergidirektivet, inkludert:
Arrangementet belyste også betydningen av samarbeid mellom offentlig og privat sektor for å realisere målene i bygningsenergidirektivet. Gjennom gruppearbeid og diskusjoner ble det tydelig at en tverrfaglig tilnærming er nødvendig for å møte de komplekse utfordringene byene står overfor i energiomstillingen.
"FME NTRANS setter en viktig agenda ved å bringe sammen nøkkelaktører for å diskutere fremtidens utfordringer og muligheter i energiomstillingen," sa en av deltakerne under workshopen. "Dette initiativet er avgjørende for å sikre at vi møter både dagens og morgendagens energikrav."
Med en vellykket start på workshopserien ser FME NTRANS frem til å fortsette dialogen og samarbeidet om urban omstilling og bærekraftige byer i fremtiden.
Meld deg på våre nyhetsbrev