Studiemiljø - Psykologi - master
Studiemiljø
Undervisningsformer
Lærings- og arbeidsformer i masterprogrammet
Masterprogrammet i Samfunns-, helse- og miljøpsykologi benytter en kombinasjon av forelesninger, seminarer, omvendt klasserom, prosjektarbeid og praksisopphold for å sikre både teoretisk og praktisk forståelse av fagfeltet. Undervisningen er strukturert for å skape en variert og interaktiv læringsopplevelse, med stor vekt på anvendt psykologi, kritisk refleksjon, studentaktiv læring og tverrfaglig samarbeid.
Aktiv studentrolle i læringsprosessen
Programmet tilrettelegger for at studentene kan innta en aktiv rolle i sin egen læring gjennom problembasert læring (PBL), case-baserte oppgaver og gruppeprosjekter. Studentene deltar i praktiske øvelser og diskusjoner som oppfordrer til å anvende teori i realistiske situasjoner, noe som styrker deres evne til å forstå og håndtere samfunnsutfordringer. Digitale verktøy, som læringsplattformer og samhandlingsverktøy, er integrert i undervisningen for å støtte fleksibel og aktiv læring og forberede studentene på et digitalisert arbeidsliv.
Møte med forskning og utviklingsarbeid
Gjennom hele studiet vil studentene møte aktuell forskning og eksempel på utfordringer og utviklingsarbeid fra praksis innen samfunns-, helse- og miljøpsykologi. Forskning brukes aktivt i undervisningen, og studentene får opplæring i forskningsmetoder og prosjektutvikling, som også forbereder dem på å gjennomføre selvstendige forskningsprosjekter. Gjennom utviklingsoppgaver, masteroppgaven, og mulighet for deltakelse i forskningsprosjekter knyttet til instituttet, får studentene en solid vitenskapelig forankring og innsikt i hvordan psykologisk forskning kan anvendes for å adressere reelle samfunnsutfordringer.
Linjeforeningen
Masterstudentene i psykologi har sin egen linjeforening, pStimulus. Deres oppgave er å skape et sosialt miljø utenfor forelesningene, ved blant annet å arrangere fester, kafémøter, teaterbesøk og andre happenings. I tillegg står studentene bak et eget tidsskrift, Psykologisk tidsskrift (PT). PT er et psykologisk fagtidsskrift som lages av studenter ved psykologistudiet. Tidsskriftet kommer ut tre ganger i året, og har et opplag på 600. Alle studenter kan melde sin interesse for å være med. Du får opplæring.
Masterdager
Det arrangeres masterdager og sosiale sammenkomster for alle masterstudenter i psykologi. Dette for å skape samhold og tilhørighet, og gi rom for faglig utvikling mellom studenter på ulike nivå og program.
Psykologiforbundet
Psykologiforbundet er en medlemsorganisasjon for psykologiutdannede og psykologistudenter. På foreningens hjemmesider finner du mye relevant informasjon, blant annet masterundersøkelsene. Disse undersøkelsene gjennomføres annethvert år og gir en oversikt over hvor masterstudentene i psykologi jobber etter endt grad.
Forskningsaktiviteter
Ved Institutt for psykologi drives forskning av høy internasjonal kvalitet, og du som student kan dra nytte av dette fagmiljøet, både til egen forskning (masteroppgaven), og ved å delta i et utdanningsmiljø hvor undervisningen er forskningsbasert.