Opptak
Opptak
Søknadsfristen er 15. april. Du søker opptak via NTNUs Søknadsweb. Her velger du 2-årige norske og internasjonale masterprogram for norske/nordiske søkere.
For å kvalifisere til opptak må du ha
- Bachelorgrad eller tilsvarende i sykepleie
- Gjennomsnittskarakter på C eller bedre i bachelorgraden
- Norsk autorisasjon som sykepleier
Opptak av søkere er regulert av Forskrift om opptak til studier ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.
Opptakskrav
Politiattest
Studentene må levere gyldig politiattest. Det er et krav for å få delta i praksisopplæring og klinisk undervisning, jf. kapittel 6 i forskrift om opptak til høyere utdanning. Attesten må ikke være eldre enn tre måneder når skolen mottar den. Så snart du har fått opptak, kan du søke elektronisk på politiets nettsider. Når du skal velge politiattest, klikk Studenter, deretter "Opptak, Generell".
Hvis du ikke har merknad på politiattesten, skal du levere politiattesten ved studiestart. Hvis du har merknad på politiattesten som er relevant for studiet, skal du sende politiattesten til Fakultet for medisin og helsevitenskap innen tre uker etter tilsagn om studieplass.
Studenter som ikke har levert gyldig politiattest, kan ikke starte på kliniske praksisstudier. Studenter kan under studiet bli avkrevd ny politiattest av praksisstedet, f.eks. i forbindelse med praksisstudier som omfatter omsorg for barn eller psykisk utviklingshemmede eller praksisstudier ved regionale sikkerhetsavdelinger.
Mer info på NTNUs nettside om politiattest.
Medisinske krav
Studentene må levere en MRSA-/tub-egenerklæring ved studiestart. Hvis du har vært utsatt for MRSA- og/eller tuberkulose-smitte, må du teste deg, ifølge lovverket. Skriftlig resultat av testene må leveres før praksisstudiene begynner. Studenter kan ta kontakt med studieadministrasjonen angående egenerklæringen og informasjon om hvordan dette dokumenteres for hvert studieår. Nye tester blir også avkrevd etter praksisstudier i utlandet.
MRSA
Hvis du har vært utsatt for smitte fra meticillin-resistente gule stafylokokker (MRSA), må du teste deg. Testing gjennomføres hos fastlegen. Kravet gjelder for de som i løpet av de siste 12 måneder har arbeidet eller vært innlagt på helseinstitusjon i utlandet utenom Norden eller har vært i nærkontakt med personer med påvist MRSA. Se folkehelseinstituttets hjemmesider www.fhi.no for nærmere informasjon om hvilke situasjoner dette gjelder.
Tuberkulose
Studenter som har oppholdt seg i minst tre måneder i et land med høy forekomst av tuberkulose, må gjennomgå en tuberkuloseundersøkelse jf. forskrift om tuberkulosekontroll. Oversikt over hvilke land dette gjelder, finnes på folkeinstituttets hjemmesider www.fhi.no. Kontakt Vaksinasjonskontoret i kommunen for undersøkelse.
Spesielle krav og betingelser
Krav om skikkethet
For dette studieprogrammet stilles det krav til skikkethet for yrket, Forskrift om skikkethetsvurdering. Formålet med skikkethetsvurdering er å avgjøre om en student utgjør en mulig fare for liv, fysisk og psykisk helse, rettigheter eller sikkerhet til de pasienter, brukere, barnehagebarn, elever, dyr, klienter, dyreeiere eller andre studenten vil komme i kontakt med under praksis eller under framtidig yrkesutøvelse.
Skikkethetsvurdering skal foregå gjennom hele studiet, og inngå i en helhetsvurdering av studentenes forutsetninger for å kunne fungere i yrket. Hvis det er begrunnet tvil om en student er skikket, skal det foretas en særskilt skikkethetsvurdering. Se mer om skikkethetsvurdering.
Autorisasjonsordning
Etter fullført og bestått jordmorutdanning, kan kandidaten søke om autorisasjon som jordmor.
Taushetserklæring
En student som i studiesammenheng får kjennskap til noens personlige forhold, har taushetsplikt etter de regler som gjelder for yrkesutøvere på vedkommende livsområde, jf. § 4-6 i lov om universiteter og høgskoler. Studenter forplikter seg til å gjøre seg kjent med de bestemmelser om taushetsplikt som gjelder for sitt fagområde, jf. lov om helsepersonell. Alle studenter må undertegne taushetserklæring før de skal ut i praksisstudier eller ved studiestart. Noen av studiestedene har egne retningslinjer som regulerer tilsatte og studenters taushetsplikt, samt egne formular som studenten må signere.