Master i jordmorfag

Master i jordmorfag

Ny jordmormaster - 2-årig, Trondheim

Foto: Colourbox

studyprogramme-autofacts-portlet

MJORM, Sun Nov 24 13:22:05 MET 2024 | M2

Er du interessert i kvinnehelse og oppfølging av kvinner under svangerskap, fødsel og barseltid? Da er master i jordmorfag noe for deg! Opptak til jordmorutdanningen forutsetter at du har bachelorutdanning i sykepleie eller tilsvarende, og norsk autorisasjon som sykepleier.

Studieprogrammet består av ni obligatoriske emner. Master i jordmorfag er et fulltidsstudium som går over fire semester (to studieår) med 100 % studieprogresjon. Alle semestrene inneholder både teoretiske og praktiske studier. Teoridelen av studiet (60 studiepoeng) er campusbasert, mens praksisdelen (60 studiepoeng) gjennomføres i primær- og spesialisthelsetjenesten. Teoridelen er organisert i blokker og utgjør totalt 40 uker. Praksisdelen utgjør også totalt 40 uker med minst 30 timer i gjennomsnitt per uke.

Dette er et nytt masterprogram som starter opp fra høsten 2025. Se den nåværende masteren i jordmorfag.

Jordmorutdanningen skal kvalifisere for arbeid innen klinisk virksomhet, forskning, utdanning, ledelse og forvaltning, i den kommunale helse- og omsorgstjenesten og i spesialisthelsetjenesten. Kandidatene skal kunne arbeide selvstendig og på eget ansvar innen hele det jordmorfaglige ansvarsområdet. De skal videre kunne samarbeide med annet personell og aktuelle aktører med et felles mål om å yte helsehjelp av høy kvalitet på alle nivå i helsetjenesten. Hovedmålgruppen er gravide og fødende og deres partner, barselkvinner og ufødte/nyfødte barn. I tillegg skal utdanningen gi kompetanse innen seksuell- og reproduktiv helse og rettigheter, og mangfold.

I studieplanen brukes begrepene kvinne og mor om individer som bærer frem og føder barn. Likevel anerkjennes det at individer som bærer frem og føder barn kan ha et mangfold av kjønnsidentiteter.

Utdanningen skal til enhver tid fylle gjeldende nasjonale og internasjonale krav for å kunne utøve jordmoryrket og skal være i samsvar med direktiv 2005/36/EF om godkjenninger av yrkeskvalifikasjoner, med senere endringer herunder direktiv 2013/55/EU.

Les mer om hva du lærer

Masterprogrammet er utformet for å imøtekomme utfordringene i helsetjenesten og tilbyr en kombinasjon av klinisk spesialkompetanse og evne til klinisk fagledelse basert på forskningsbasert kunnskapstilegnelse og problemløsning. Forskning er en av helsetjenestens fire oppgaver, og det er nødvendig at også jordmødre tar aktivt del i dette arbeidet.

Les mer om jobbmulighetene

Studiet tilbys i Trondheim.

Les mer om hvordan det er å være student i Trondheim.

Les mer om studiemiljøet

Les mer om studiemiljøet

Studieprogrammet består av 9 emner. Emnene er på 7,5 eller 15 studiepoeng, bortsett fra masteroppgaven som utgjør 30 studiepoeng. Alle emnene er obligatoriske. Master i jordmorfag er et fulltidsstudium som går over fire semestre / to år (100 % studieprogresjon), og alle semestrene inneholder både teoretiske og praktiske studier. Teoridelen av studiet (60 studiepoeng) er campusbasert, mens praksisdelen (60 studiepoeng) gjennomføres i primær- og spesialisthelsetjenesten. Teoridelen er organisert i blokker og utgjør totalt 40 uker. Praksis utgjør også totalt 40 uker med minst 30 timer i gjennomsnitt per uke. Praksisstudiene er en integrert del av studiet og kvaliteten i utdanningen sikres gjennom samarbeid mellom utdanningsinstitusjonene og praksistilbyderne.

Les mer om studiets oppbygning

Søknadsfristen er 15. april. Du søker opptak via NTNUs Søknadsweb. Her velger du 2-årige norske og internasjonale masterprogram for norske/nordiske søkere.

For å kvalifisere til opptak må du ha

  • Bachelorgrad eller tilsvarende i sykepleie
  • Gjennomsnittskarakter på C eller bedre i bachelorgraden
  • Norsk autorisasjon som sykepleier

Opptak av søkere er regulert av Forskrift om opptak til studier ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.

Les mer om opptak og opptakskrav

Har du spørsmål om

  • Valg av emner eller innpassing av emner fra tidligere utdanning
  • Studieretningsvalg og videre studier/masterstudier
  • Tilrettelegging av studiehverdagen din
  • Permisjon
  • Andre spørsmål om studiet

Ta kontakt med oss på følgende epost: studie@ikom.ntnu.no

Kontakt og veiledning