Undervisning

Erfaringsbasert masterprogram i helseinformatikk, Trondheim

Undervisning

Les mer om kursene og se når de tilbys


Samlingsbasert undervisning med nettveiledning

Undervisningen forgår ved NTNU i Trondheim, med to samlinger av to eller tre dagers varighet per semester. Emner innen samme modul blir fortrinnsvis lagt til samme uke for å redusere reisekostnader for deg som vil ta flere emner.

Samlingene utgjør en viktig læringsarena og består av forelesninger og faglige diskusjoner. Problem- og forskningsbasert læring foregår i flerfaglige grupper med prosjektoppgaver og øvinger, både under og mellom samlinger. Gruppene settes sammen på tvers av fagbakgrunn. Alle emner avsluttes med hjemmeeksamen etter siste samling. Du får nettbasert veiledning. Det forutsettes at du har egen bærbar datamaskin.


Hvor stor er arbeidsbelastningen?

To emner pr. semester tilsvarer halv studieprogresjon sammenlignet med fulltidsstudier. Et emne på 7,5 studiepoeng er beregnet til om lag 200 arbeidstimer. Med to emner betyr det i snitt 20 timer innsats per uke. Dersom du har full jobb i tillegg, vil to emner per semester kunne oppleves som krevende. Det er en stor fordel om gjennomføringen kan knyttes til dine vanlige arbeidsoppgaver, slik at studiene kan gjøres nyttige og relevante for din karriere.

Hvordan den enkelte vil oppleve halv studieprogresjon er det vanskelig å si noe om. Vi vet at studenter med arbeidserfaring har flere knagger å resonnere ut i fra, og lettere for å studere/teoretisere rundt det de har erfaring fra enn vanlige studenter. På den annen side vet vi også at folk i jobb oftere kan komme i situasjoner med jobb, familie etc. som gjør at de velger å ta pause eller avbryte studiet. De som er godt i gang med studiet anbefaler at en oppretter kollokviegruppe sammen med noen medstudenter.