Erfaringsbasert masterprogram i helseinformatikk, Trondheim
Hva lærer du?
En utdanning som gir deg nye muligheter
Med en master i helseinformatikk får du stor faglig kompetanse innen et svært etterspurt fagområde. Du kunne innta nøkkelposisjoner knyttet til anskaffelse, utvikling eller implementering av IKT i helsesektoren. Utdanningen vil gi deg kunnskap og ferdigheter til å spille en viktig rolle i nyskaping i helse med bruk av ny teknologi.
Mastergraden kan også gi muligheter for lederroller og for oppgave innen undervisning eller forskning.
Du vil etter fullført grad kunne bidra til strategiske valg samt metodisk, faglig og teknologisk utvikling av helseinformatikk i egen organisasjon eller helseinformatikk-industrien. Du vil ha innsikt i moderne metoder samt kjenne til verktøy for å kunne utvikle løsninger. Du vil også ha gode forutsetninger for å kunne samarbeide med andre relevante profesjoner innen helseinformatikk-industrien.
Phd
Siden masterprogrammet er på 90 studiepoeng, kvalifiserer du ikke direkte til opptak på en ph.d.-grad. For å tas opp på et ph.d.-program kreves 120 studiepoeng. Ulike program vil ha ulike krav til bakgrunn og det er derfor vanskelig å gi en generell anbefaling til hva de siste 30 studiepoengene for å kunne kvalifisere til ph.d. bør bestå av.
Læringsutbytte
En student som har fullført programmet, forventes å ha oppnådd følgende læringsutbytte, definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Etter fullført master i helseinformatikk har kandidaten:
- en grunnleggende praktisk og teoretisk forståelse av konstruksjon og virkemåte for moderne informasjonssystemer, ha kunnskap om begreper, metoder og teknikker som er nødvendige for effektive løsninger i helsesektoren.
- kunnskap og forståelse for hvordan særtrekkene ved helsesektoren påvirker innføring, bruk og spredning av informasjonsteknologi
- grunnleggende kunnskap om informasjonsteknologiske verktøy og -systemer for ulike typer helsearbeidere inkludert klinikere
- omfattende kunnskap om, og praktisk erfaring med metoder, verktøy og teknikker for å analysere behov, spesifisere, konstruere og evaluere interaktive helseinformasjonssystemer.
- innsikt i offentlige og politiske planer, strategier og initiativ om målsetting og rolle for informasjonsteknologi i helsesektoren.
- grunnleggende kunnskap om relevant lovverk og etiske problemstillinger relatert til utvikling og bruk av informasjon og informasjonsteknologi i helsesektoren.
Ferdigheter
Etter fullført master i helseinformatikk har kandidaten:
- ferdigheter i å identifisere, definere og analysere sammensatte informasjonsteknologiske problemer og pasient- og brukerbehov og kunne delta i å spesifisere, designe, implementere og evaluere datatekniske løsninger.
- gode ferdigheter til å fungere som kompetent kunde i innkjøps-, innførings- og utviklingsprosjekt med informasjonsteknologi i helsesektoren.
- grunnleggende ferdigheter til å finne frem til og ha faglige forutsetninger for å benytte seg av eksisterende programvare og rammeverk.
- grunnleggende ferdigheter til å bruke tilgjengelige informasjonskilder for å finne forskningsresultater.
Generell kompetanse
Etter fullført master i helseinformatikk har kandidaten:
- kompetanse i å kunne kommunisere skriftlig og muntlig om faglige problemstillinger og løsninger både innenfor og utenfor helsesektoren.
- god kompetanse til å kunne samarbeide effektivt med andre og bidra til tverrfaglig samhandling.
- grunnleggende kompetanse til å kunne ta faglig lederskap informasjonsteknologiske prosjekt i helsesektoren.
- å kunne fornye og omstille seg faglig, herunder kunne utvikle sin faglige kompetanse på eget initiativ.
- grunnleggende kompetanse til å kunne forstå informasjonsteknologiens rolle og konsekvenser i helsesektoren.