Utenlandsopphold – psykologiutdanningen – 6-årig – Trondheim
Utenlandsopphold
Utenlandsopphold
Som student ved Psykologutdanningen har du mulighet til å dra på utveksling til et utenlandsk studiested i løpet av studietiden. Dette kan gi deg spennende opplevelser både faglig, personlig og sosialt!
Et utvekslingsopphold gir innblikk i et nytt språk, kultur og samfunn samtidig, som du får faglig påfyll. Kanskje får du anledning til å fordype deg i fagområder som ikke finnes i Norge, eller hvor andre universiteter har større kompetanse. Et semester i utlandet kan også vise at du er selvstendig, tar initiativ og er åpen for nye impulser, noe som ikke er dumt å ha på CV’en.
Utenlandsopphold under psykologutdanningen
Når og hvordan søker jeg?
Du bør starte planleggingen i god tid, senest i løpet av høstsemestret året før du ønsker å reise. Du finner detaljert informasjon om hele søknadsprosessen på temasiden om utenlandsstudier på Innsida.
Søknadsfrister
1. februar (utreise i høstsemester eller et helt år)
12. september (utreise i vårsemester).
Merk: Noen land og læresteder i Asia og Nord-Amerika har tidligere frist.
Når du skal søke opp aktuelle studiesteder, søk på: «Psychology»
Når i studiet kan jeg dra?
Som student ved Psykologutdanningen (CPSYR) er fjerde semester (våren 2.studieår) det beste tidspunktet å dra ut på. Da har du ikke kliniske emner som krever at du er i Trondheim, og vårsemesteret er ofte det semesteret som best sammenfaller med det akademiske studieåret i Norge (januar-juni).
Hvor kan jeg dra?
I tillegg til de samarbeidsavtalene som NTNU tilbyr, kan du som psykologistudent dra på utveksling til cirka 20 land som Institutt for psykologi har avtaler med. Når du skal søke opp aktuelle studiesteder, søk på: «Clinical Psychology Programme, 6-years»
Det er imidlertid viktig å finne studiesteder som har «riktig fagkombinasjon – til riktig semester». Du må velge emner som tilsvarer de du ville hatt her hjemme samme semester. Emnene du skal ta i utlandet må være godkjent på forhånd av NTNU, slik at vi er sikre på at de kan inngå som del av profesjonsstudiet.
Vi har ikke full oversikt over hvem som tilbyr hva til enhver tid, så her må du som student ta en del av jobben med å undersøke studieplanene ved de ulike universitetene.
En god start er å tenke over hvilket undervisningsspråk du ønsker i utlandet, og om det er noen bestemte land eller områder i verden du ønsker å dra til.
Erfaringer fra andre studenter
Her kan du lese tidligere utvekslingsstudenters erfaringer med ulike studiesteder.
Finansiering
Lånekassen tilbyr lån, stipend og reisestøtte. I tillegg finnes det mange andre stipend- og finansieringsmuligheter som f.eks. Erasmus- eller NTNU stipend. Utvekslingsoppholdet er en del av graden du tar ved NTNU og du trenger ikke forlenge studietiden.
Hvis du studerer i et land der undervisningen foregår på et annet språk enn engelsk, kan du også få støtte til språkkurs fra Lånekassen.
Utfyllende informasjon om stipend- og finansieringsordninger for deg som skal reise på utveksling finner du her.
Veiledning og hjelp
Studieveileder på ditt studieprogram kan gi deg råd om forhåndsgodkjenning og emnevalg, og om tidligere godkjente utvekslingsopphold for din utdanning.
Informasjon om den praktiske delen av planleggingen som søknadsprosedyrer, frister og stipend, kan finner du på temasiden om utenlandsstudier på Innsida.
Klar til å søke utvekslingsopphold?