Støtteordninger til masterstudiet – Institutt for sosiologi og statsvitenskap
Økonomisk støtte for masterstudenter ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap
Økonomisk støtte for masterstudenter ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap
Generell støtte
Instituttet kan gi økonomisk støtte til masterstudenter i forbindelse med masteroppgaveskrivingen. Du kan blant annet få støtte til datainnsamling, kjøp av datasett, artikkelkopier, eller utstyr og reiser i forbindelse med masteroppgaven. Som en generell ordning vil det bli bevilget inntil kr. 1000,- i støtte per student.
Du må sende en skriftlig søknad til instituttet, som tildeler støtten i samråd med veileder. Kvitteringer og annen dokumentasjon skal ikke legges ved søknaden. Sammen med svar på søknaden vil du eventuelt få det aktuelle regnskapsbilaget og en kort informasjon om utfylling. Utfylt bilag returneres til instituttet sammen med originale kvitteringer, kontoutskrift eller annen dokumentasjon.
Du kan søke hele året; det er ingen spesiell frist. Du må imidlertid være registrert som masterstudent og ha en gyldig masteravtale. Det vil normalt bare bli gitt støtte til studenter som er i gang med sitt oppgaveprosjekt, dvs. har avlagt eksamen i obligatoriske og valgfrie emner på master.
Søknader sendes på e-post til kontakt@iss.ntnu.no.
Masterstøtte
Avhengig av budsjettsituasjonen, vil instituttet fra tid til annen også lyse ut støttemidler til spesielt kostnadskrevende masterprosjekter, for eksempel ved behov for reiser.
Det er ingen fast øvre grense for søknadsbeløp, men det vil normalt ikke bli bevilget over kr. 6000,- per søker.
Det vil bli satt en søknadsfrist og alle søknadene blir vurdert samtidig. Det kreves skriftlig søknad med prosjektbeskrivelse og budsjett, samt en begrunnet anbefaling fra veileder. Tildeling skjer på grunnlag av prosjektets faglige kvalitet og relevans for instituttet og søkerens potensial for gjennomføring. Du må være registrert som masterstudent og ha en gyldig masteravtale. Det vil normalt bare bli gitt støtte til studenter som er i gang med sitt oppgaveprosjekt.
Søknadsfristen for våren 2024 er 8. mars
Søknader sendes på e-post til kontakt@iss.ntnu.no.
Krav og betingelser for masterstøtte
Krav og betingelser for masterstøtte
For å søke om økonomisk støtte må du være registrert som masterstudent ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap (ISS) og ha en gyldig masterkontrakt. Du må ha avlagt emneeksamener på master tilsvarende minst 60 studiepoeng og ha en veileder til oppgaven.
Studenter som tidligere har mottatt støtte fra ISS, kan ikke søke på nytt. Søkere som blir tildelt støtte i denne runden vil heller ikke kunne søke senere i studiet.
Støtten gis normalt som tilskudd til arbeidet med masteroppgaven. Du kan for eksempel søke om støtte til datainnsamling eller -bearbeiding, og reiser.
Ved reiser skal det ikke beregnes kostgodtgjøring, men bare direkte reise- og eventuelle overnattingsutgifter (inntil kr. 600 pr. natt).
Alle utgifter skal dokumenteres med originale kvitteringer. Støtten gis vanligvis i etterkant som refusjon for dokumenterte utgifter.
Det vil i utgangspunktet ikke bli bevilget mer enn kr. 6 000 per søker. ISS vil vurdere eventuelt støttebeløp på fritt grunnlag. For beløp under ca. kr 1 000 henviser vi til den generelle støtteordningen.
Alle søknadene blir vurdert samtidig og i forhold til hverandre. Tildeling skjer på grunnlag av prosjektets faglige kvalitet og relevans for instituttet, søkerens potensial for gjennomføring og søkerens karakterer. I tillegg vil aktiviteter som er knyttet til kostnader ved egen datainnsamling prioriteres.
- En begrunnelse for søknaden og en kort prosjektbeskrivelse (maksimum 1 side)
- Fremdriftsplan for masteroppgaven
- Et budsjett eller kostnadsoversikt, og en angivelse av søknadsbeløp
- En uttalelse fra veileder om prosjektet og søknaden
NB! Kvitteringer på utgifter skal ikke legges ved søknaden. Det skal leveres kun dersom det innvilges støtte. Ufullstendige søknader vil ikke bli vurdert.
Avhengig av om du har et ansattforhold hos NTNU (som f.eks. læringsassistent) eller ikke bruker vi ulike løsninger for refusjon av utlegg. Se under for hvilken løsning som gjelder deg.
NB! Ingen utbetaling skjer dersom vedtaket ikke lastes opp.
Ved spørsmål om refusjon, ta kontakt med Mari Tinmannsvik eller Aud Marit Lervik.
For deg som ikke har et ansattforhold hos NTNU:
Du må bruke Betalmeg for refusjon av utlegg.
Klikk her for å bestille tilgang til Betalmeg. Skjemaet ber om en del informasjon, fyll ut alt med *. Koststed er: 67250501.
Husk å laste opp vedtaksbrev sammen med kravet om refusjon.
For deg som har et ansattforhold hos NTNU:
Du må bruke Selvbetjeningsportalen for refusjon av utlegg. Husk å laste opp vedtaksbrev.