Teknologi for tverrfaglig læring
Teknologi for Tverrfaglig Læring - Fra Test til Implementering (TeTL-TI)
Teknologi for Tverrfaglig Læring - Fra Test til Implementering (TeTL-TI)
Prosjektet ønsker å avdekke hva som kreves for at større tverrfaglige prosjekter som arbeider med utforskning av teknologi som læringsverktøy og instituttorienterte initiativ kan bli implementert i læringspraksiser på campus. Konkretisert vil prosjektet benytte bruk av lavkostnads VR som kasus, der de vil se på hvordan VR-teknologi som mangfoldiggjørende læringsform kan tas fra test til implementering. De vil undersøke hvordan man kan dra nytte av aktive samarbeid mellom teknologi, realfag og HumSam-miljøene når det kommer til teknologiskstøttet undervisning. Dette vil eksemplifiseres ved bruk av VR. Prosjektet vil analysere planverket og strategiske satsningsdokumenter ved tilhørende institutt og fakultet. Ved å sammenligne gjennomføring av prosjektene, implementering i undervisning, samt sammenligne barrierer og suksessfaktorer for gjennomføring av prosjekter, skal de avdekke hva fremtidens campus trenger for å få maksimalt utbytte av prosjekter og lokale initiativ. Resultatene fra prosjektet vil kunne gi et kunnskapsgrunnlag som kan bidra til en innsikt i hvordan fremtidens campus kan organiseres (som for eksempel fellesarealer tilrettelagt for bruk av ulike digitale verktøy, prioritering av ressurser, opplæring av studentansatte eller lignende), for å oppnå tverrfaglig samarbeid og implementering. (https://www.ntnu.no/fremtidenscampus/prosjektene )
I dette arbeidet samarbeider vi tett med geografi, i tillegg til av vi samarbeider nært med geografi gjennom VR Learn-prosjektet som også arkeologi er partnere i (https://www.ntnu.no/geografi/vr-learn). Her er en publikasjon under utvikling – plan for ferdigstilling av antologi er januar 2024.
I forlengelsen av dette samarbeidet er vi også godt synlige i EMERGE, og bidrar aktivt i denne gruppen – her samskriver vi også rapport (som kommer straks) og en publikasjon er under arbeid.
Deltakere
-
Martin Eugene Callanan Førsteamanuensis (Arkeologi)
73598322 +4740066995 callanan@ntnu.no Institutt for historiske og klassiske studier -
Jakob Bonnevie Cyvin Stipendiat
73559075 +4799598656 jakob.b.cyvin@ntnu.no Institutt for geografi -
Heidrun Marie Voldheim Stebergløkken Førsteamanuensis
73590334 heidrun.steberglokken@ntnu.no Institutt for historiske og klassiske studier