Undervisningsstøtte
Undervisningsstøtte
Undervisningsstøtte
Har du en idé til et undervisningsopplegg og du vet ikke helt hvordan du skal gjennomføre det? Eller trenger du hjelp til planlegging og gjennomføring av digital eller hybrid undervisning? Vi hjelper gjerne til!
Hva kan BLINK bidra med?
Hva kan BLINK bidra med?
God undervisning kan blant annet kjennetegnes av et godt samsvar mellom læringsmål, læringsaktiviteter og vurderingsform, såkalt samstemt undervisning. BLINK kan tilby en arena for å diskutere temaer i skjæringspunktet mellom ditt fag, pedagogikk, didaktikk, rom, teknologi og administrative hensyn. Vi kan også arrangere workshops og sette deg i kontakt med relevante sparringspartnere.
BLINK har utviklet en workshop om kunstig intelligens (KI/AI), undervisning og eksamen. Målet er å få vite litt mer om hva kunstig intelligens er og hvordan det kan brukes i akademia og i undervisningssammenheng og kjenne til noen utfordringer og muligheter knyttet til vurdering og eksamen, både på pedagogisk og juridisk nivå.
Workshopen kan arrangeres for hele institutt eller mindre grupper av ansatte, til et tidspunkt som passer for dere. BLINK kan stille med både prosessleder og “sekretær”, og sender oppsummering i etterkant av gjennomført workshop.
Ved å delta i workshopen har du mulighet til å starte eller fortsette den interne dialogen om kunstig intelligens, spesielt tekstgeneratorer, i akademia og på eksamen, dele erfaringer knyttet til bl.a. eksamens- og vurderingsformer, plagiering og undervisningsdesign og idémyldre eventuelle “strakstiltak” for ditt eget emne eller fagmiljø.
BLINK kan hjelpe til med digital og hybrid undervisning, og bidra med gode ideer til mer engasjerende opplegg. Vi har god digital kompetanse og oversikt over tilgjengelige digitale løsninger og programvare. Vi har også de nødvendige ressursene for å spille inn podcast og enkle undervisningsvideoer. I tillegg låner vi ut en del utstyr til digital undervisning. Kontakt oss gjerne for en prat om digital og hybrid undervisning.
I samarbeidsbasert undervisning er det spesielt viktig at formidlingen ikke blir enveis, slik den lett kan bli i digitale forelesninger.
Dersom du har mulighet til å bruke en læringsassistent som tidligere har hatt faget selv, kan det være en god ressurs i gjennomføring av digitale kollokvier og seminarer. Som partnere i undervisningen kan læringsassistenter følge opp studentgrupper tettere, og lede diskusjoner og felles arbeid i Blackboard Collaborate og Zoom. Læringsassistenter kan også bidra med å produsere innhold som undervisningsvideoer og podcasts.
Dersom du trenger en slik kopilot som kan ta seg av å rigge til og følge med på digitale plattformer, kan BLINKs læringsassistenter bistå med dette arbeidet så fremst kapasiteten tillater dette.
BLINK kan også dele viktig erfaring med deg og dine læringsassistenter når det gjelder
- å lede gruppearbeid og diskusjoner i Blackboard Collaborate og Zoom
- å lage undervisningsvideoer, podcasts og oppgaver til studentene
- forventningsavklaringer, gruppeavtaler og digital møteskikk
Her kan du lese mer om undervisningsdesign
Her kan du lese mer om undervisningsdesign
Hvilke læringsaktiviteter kan være gode å bruke i ditt emne for at studentene skal tilegne seg læringsmålene på best mulig måte? Og hvordan kan disse organiseres godt i løpet av et læringsløp for å sikre læring og progresjon?
På denne ressurssiden finner du grunnleggende informasjon om hva kunstig intelligens (KI/AI) er og hvordan du kan forholde deg til KI i planleggingen og gjennomføringen av ditt emne.
Kunstig intelligens i undervisning og vurdering
Kontakt oss
Kontakt oss
Lurer du på noe? Kom innom læringshuben på Dragvoll, rom 6304
Du kan også kontakte oss:
- via NTNU hjelp
- per e-post på kontakt@blink.ntnu.no
- via Zoom, alle hverdager kl 10-14, s.ntnu.no/BLINKkontakt