Jeg anbefaler alle å dra på utveksling, både for å utvide sin egen horisont, kunnskap og for utvikling av språk.
Innovasjon og bærekraftig samfunnsutvikling
Innovasjon og bærekraftig samfunnsutvikling
Utenlandsopphold
Utenlandsopphold
Det blir stadig mer populært å ta deler av studiet i utlandet. Som student ved masterprogrammet i innovasjon og bærekraftig samfunnsutvikling har du mulighet til å ta et utvekslingsopphold i utlandet i tredje og/eller fjerde semester. Det anbefales å starte tidlig med planleggingen av et utenlandsopphold. Ta kontakt med studieveilederne på instituttet hvis man har behov for hjelp til å planlegge studieløpet.
Det er viktig at de fagene du tar i utlandet er godkjent av NTNU før du reiser ut, og at de passer inn i utdanningsplanen din.
Internship
Som student ved masterprogrammet i innovasjon og bærekraftig samfunnsutvikling har du muligheten til å søke om internship hos en vertskapsorganisasjon som arbeider med innovasjon og bærekraftig sammfunnsutvikling i tredje semester. Studentene har selv ansvar for å finne et internship som er relevant til studieprogrammet. Derfor anbefales det at man starter tidlig med å kontakte potensielle vertskaps- bedrifter og organisasjoner. Hvis man er usikker på hvilke aktører som er relevante for studiet, anbefales det å forhøre seg med studieveilederne på instituttet. Da det er studentene selv som er ansvarlig for å finne internship, åpner dette for muligheter til utenlandsopphold gjennom emnet. Det anbefales at man søker om eventuelle stipendordninger så tidlig som mulig.
Masteroppgave
Studenter som velger å skrive både en 30- og 60poengs masteroppgave kan gjennomføre tredje og/eller fjerde semester i utlandet. Studenten kan velge å skrive masteroppgaven i samarbeid med en aktør, bedrift eller virksomhet som helt eller delvis er lokalisert i utlandet, og gjennomføre feltarbeid i utlandet. Det anbefales at man søker om eventuelle stipendordninger så tidlig som mulig.
KRYSSPUBLISERT – Fellestekst om utenlandsopphold under studieprogram
Hvorfor studere i utlandet?
Ønsker du å ta en utdanning i Norge – og drømmer du om å studere i utlandet? Visste du at det er mulig å få til begge deler?
Som student på NTNU har du gode muligheter til å ta et studieopphold utenlands, noe som har mange fordeler. Du blir kjent med et nytt land og får innsyn i dette landets språk og kultur. Du får nye perspektiver, anledning til å studere emner eller spesialisere deg på områder som kanskje ikke finnes i Norge eller hvor andre universiteter har større kompetanse. Samtidig viser du at du er selvstendig, tar initiativ og er åpen for nye impulser, noe som ikke er dumt å ha på CV-en.
Du bør starte planleggingen i god tid, senest i løpet av høstsemestret året før du ønsker å reise.
Til hvilket land, og til hvilken institusjon?
Her er mulighetene mange. NTNU har avtaler med over 500 universiteter i mer enn 100 land og i alle verdensdeler. Før du bestemmer deg bør du tenke over hvilket undervisningsspråk du ønsker i utlandet, og om det er noen bestemte land eller områder i verden du ønsker å dra til.
Ta kontakt med studieveileder for å få mer informasjon om hvilke muligheter du har.
Erfaring fra andre studenter
Det er nyttig å høre litt om hva andre utvekslingsstudenter har erfart på sine reiser.
Veiledning og hjelp
Studieveileder på ditt studieprogram kan gi deg råd om forhåndsgodkjenning og emnevalg, og om tidligere godkjente utvekslingsopphold for din utdanning.
Informasjon om den praktiske delen av planleggingen som søknadsprosedyrer, frister og stipend, kan du lese mer om på temasiden om utenlandsstudier på Innsida.
Finansiering
Lånekassen tilbyr lån, stipend og reisestøtte. I tillegg finnes det mange andre finansieringsmuligheter. Utvekslingsoppholdet blir en del av graden du tar ved NTNU og du trenger ikke forlenge studietiden.
Hvis du studerer i et land der undervisningen foregår på et annet språk enn engelsk, kan du få støtte til språkkurs fra Lånekassen.
Klar til å søke utvekslingsopphold?
Ressurspublisering
Navn: Janni Ekrem
Studieretning: Master i entreprenørskap, innovasjon og samfunn
Utvekslingsland: Belgia
Utvekslingsår: 2019
Jeg ønsket å være i hjertet av EU for å være der det skjer med tanke på politisk utforming og påvirkning.
Hvorfor valgte du akkurat denne utvekslingen?
Jeg valgte å jobbe for medie og kommunikasjonsselskapet Science|Business under 4 mnd internship fordi det var det perfekte stedet å kombinere kunnskapen fra bachelor (Europastudier) og mastergrad. Jeg ønsket å være i hjertet av EU for å være der det skjer med tanke på politisk utforming og påvirkning. I tillegg var Brussel interessant fordi jeg kunne praktisere franskkunnskapene mine, og fordi jeg generelt er interessert i å utforske andre kulturer. I Brussel er det også mange norske kontor og organisasjoner som jobber opp mot EU institusjonene hovedsakelig, så det norske miljøet er ganske stort og lett å komme inn i.
Hva fikk du ut av utenlandsoppholdet?
Jeg fikk ny kunnskap, nytt (internasjonalt) nettverk og jobbtilbud!
Hva er ditt beste råd til andre som vurderer å dra på utveksling?
Jeg anbefaler alle å dra på utveksling, både for å utvide sin egen horisont, kunnskap og for utvikling av språk. Jeg syns det var utrolig spennende å få være "der det skjer", bli kjent med nye mennesker, lære mye om EU og få nye perspektiv på ting.