Opplæringsdelen
Opplæringsdelen
Opplæringsdelen
Opplæringsdelen er bygd opp med 20 studiepoeng i fellesfaglige emner og 10 studiepoeng i prosjektspesifikke emner. Minimum 20 studiepoeng må være på doktorgradsnivå.
Fellesfaglig opplæringsdel (20 studiepoeng)
Den fellesfaglige opplæringsdelen gjennomføres ved den nasjonale forskerskolen i kunstnerisk utviklingsarbeid. Emnene som kan tas gjennom forskerskolen vil arrangeres i form av samlingsbaserte seminarrekker. Her tilbys emner i metode, refleksjon, dokumentasjon, etikk, formidling og prosjektutvikling. Deltagelse i forskerskolen er obligatorisk for kandidatene ved ph.d.-programmet. Ved NTNU har forskerskolen emnekoden KUNST8000.
Les mer om den nasjonale forskerskolen i kunstnerisk utviklingsarbeid
Prosjektspesifikke emner (10 studiepoeng)
Prosjektspesifikk opplæring tilpasses det enkelte prosjekt, foreslås i samråd mellom stipendiat og veiledere og godkjennes av kandidatens hjemmefakultet etter anbefaling fra ph.d.-leder. Relevante emner lokalt, nasjonalt og internasjonalt kan også inngå i opplæringsdelen, men må vurderes og forhåndsgodkjennes av ph.d.-leder. Emner på masternivå godkjennes kun dersom de er spesielt relevante for prosjektet. For at emner på masternivå skal kunne inngå i opplæringsdelen må man få B eller bedre på avsluttende eksamen i emnet.