Studentinfo – master i pedagogikk, utdanning og oppvekst
Master i pedagogikk, begge studieretninger
Master i pedagogikk, begge studieretninger
Til alle studenter ved instituttet
Som student har du selv ansvar for å holde deg oppdatert. Vi har samlet en liste over nyttige lenker med informasjon.
Det er viktig at du sjekker din student-e-postkonto ved NTNU jevnlig. Vi bruker hovedsakelig din tildelte NTNU-epostadresse for å sende ut viktig informasjon. Din NTNU-epostadresse er [brukernavn]@stud.ntnu.no
- Innsida er NTNUs intranett
- Blackboard er NTNUs nettbaserte system for undervisning og læring
- Studentweb inneholder informasjon om deg og ditt studium
- Studiehåndbok inneholder studieplaner for alle fagene ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap
- Reglement og forskrifter
Din timeplan blir tilgjengelig i timeplanverktøyet i TP etter at du har meldt deg opp i de emnene du skal ha.
Timeplan ligger også i emnebeskrivelsen for hvert enkelt emne. Lenker til emnene dine kan du blant annet finne i studieplanen under «studiets oppbygning» på studieprogramsiden din.
Nærmere informasjon og endelig forelesningsplan for hvert enkelt emne blir lagt ut i Blackboard ved oppstarten av semesteret. Du får tilgang til emnet i Blackboard når du har undervisningsmeldt deg.
Gjennom studentdemokratiet kan du være med å utvikle NTNU og arbeide for å gjøre studentenes stemme hørt. Det er programtillitsvalgt og instituttillitsvalgt som skal ivareta dine interesser. Her kommer du i kontakt med dine tillitsvalgte for studieprogrammet og instituttet.
Bachelorstudenter
Bachelorstudenter kan bruke åpne lesesaler.
Masterstudenter
Masterstudentene søker om å få tildelt lesesalsplass ved instituttet. Du må søke om lesesalsplass hvert semester uansett om du har søkt om dette i tidligere.
Reglement, søknadsfrister og elektronisk søknad om lesesalsplass finner du på Innsida.
Tilrettelegging
Dersom du har behov for det, kan du kontakte tilretteleggingstjenesten for å søke om fast lesesalsplass. Dette gjelder også bachelorstudenter.
Her finner du navn og e-postadresse til studieveilederen på ditt studieprogram.
Annen veiledning finner du her:
- Informasjon om eksamen
- Tilrettelegging på eksamen
- Karakterskalaen
- Begrunnelse og klage
- Tidligere eksamensoppgaver blir gjennomgått i undervisningen.
Ved uforutsette hendelser ved eksamen (sykdom e.l.), ta kontakt med instituttet på tlf. 73 59 19 50.
Med Nettskjema-diktafon kan du ta lydopptak på smarttelefon og sende opptakene til Nettskjema. Nettskjema transkriberer alle opptak levert etter 1. juni 2023 automatisk. Appen kan også brukes sammen med Tjenester for Sensitive Data (TSD).
Karakterutskrift kan bestilles på Studentweb. Master- og bachelorgradsvitnemål blir tilsendt automatisk. Du kan lese mer om dette på Innsidas temasider om karakterutskrift og vitnemål.
Spørsmål og svar - metode (emnene PED3001, PED3009 og PED3010) og masteroppgave
Spørsmål og svar - metode (emnene PED3001, PED3009 og PED3010) og masteroppgave
Spørsmål og svar - metode (emnene PED3001, PED3009 og PED3010) og masteroppgave
Semesteret starter allerede i uke 34, og har obligatorisk innføringskurs i statistikk den første uka.
Vi anbefaler ikke å dele opp emnene, men det er mulig. Emnet PED3010 vitenskapsteori og forskningsmetode (15 sp) starter i uke 34 og går til og med uke 43 (normalt har emnet hjemmeeksamen i uke 43). PED3009 fordypning i metode (7,5 sp) tar deretter over og undervises de siste fire ukene av semesteret (uke 44 til og med uke 47). Emnet PED3001 Statistikk (7,5 sp) går fra uke 34 til og med uke 47. Emnene undervises bare på høsten og du får ikke skrive masteroppgave før alle emner er fullført og bestått. Du kan ta emnet PED3001 og PED3010 den første høsten og PED3009 høsten etter, men da får du ikke skrive masteroppgave før om fire semestre.
Våre studier er lagt opp som fulltidsstudier. Vi er klar over at flere studenter har jobb ved siden av studiene sine. Vi har normalt rundt 120 studenter som tar statistikk og metode i høstsemesteret og ber om forståelse for at vi ikke har mulighet til å tilrettelegge for jobb m.m.
Forelesninger og seminar er et tilbud til studentene som vi anbefaler at de benytter seg av. Noe undervisning har obligatorisk oppmøte. Dersom du ikke har møtt til 80 % av obligatorisk undervisning, får du ikke gå opp til eksamen.
-
PED3001 statistikk har følgende undervisning: 2 timer forelesning og 1 time seminar fra uke 34 til 47
-
Obligatorisk aktivitet: Innføringskurs i statistikk, deltakelse på SPSS-kurs (4 ganger à 2 timer), skriftlig innlevering
-
-
PED3010 vitenskapsteori og forskningsmetode har følgende undervisning: 4 timer forelesning og 1 timer seminar pr uke i ukene 34-43:
-
Obligatorisk aktivitet: Prosjektutviklingsseminar. Forelesninger/seminar 2 timer pr uke i ukene 34-41. Prosjektutviklingsseminaret består av følgende aktiviteter: Vrimledag, litteratursøkekurs, forelesing om meldeplikt, prosjektutviklingsgrupper (4 ganger).
-
-
PED3009 fordypning i forskningsmetode har 4 timer forelesning og 2 timer seminar/øvelse pr. uke i ukene 44-47 (normalt fordelt på 3+3 timer):
-
Obligatorisk oppmøte på både seminar og forelesninger
-
Nei, masteroppgaven skal være det siste du gjør. Alle andre emner (90 sp) må være fullført og bestått.
Masteroppgaven ved pedagogikk er på 30 sp og er normert til ett semester (20 uker). Etter avtale med veileder kan du bruke lengre tid på masteroppgaven (for eksempel ett år). Du må skrive inn i masteravtalen at du skriver masteroppgave på deltid. Masteravtalen skriver du under etter at veileder er oppnevnt.
Instituttet stiller ikke krav til at du må være i Trondheim når du skriver masteroppgave, men det er en fordel (både sosialt og faglig) at du er i miljøet. Det er ikke noe obligatorisk oppmøte knyttet til selve masteroppgaven. Så lenge du har god kontakt med veilederen din, kan du sitte hvor du vil. Studenter som skriver masteroppgave blir prioritert når det er fordeling av faste lesesalsplasser på Dragvoll, men du må huske å søke lesesalsplass innen fristen.
Utsettelse av studiene
Utsettelse av studiene
Hvis du ser at du ikke rekker innleveringsfristen på masteroppgaven, må du så tidlig som mulig kontakte veilederen din og instituttet for å avklare hva du kan gjøre. Skriv hvilket studieprogram du går på.
Dine tillitsvalgte
Dine tillitsvalgte
Gjennom studentdemokratiet kan du være med å utvikle NTNU og arbeide for å gjøre studentenes stemme hørt. Det er programtillitsvalgt og instituttillitsvalgt som skal ivareta dine interesser. Her kommer du i kontakt med dine tillitsvalgte for studieprogrammet og instituttet.