Praksis
Matvitenskap, teknologi og bærekraft
Matvitenskap, teknologi og bærekraft
Praksis
Praksis
I vårsemesteret på det andre studieåret har du fem måneder bedriftspraksis. Du kan ha praksis innenfor mange forskjellige deler av bransjen, eksempelvis meieri, fisk- og kjøttforedling, snacksproduksjon, bryggeri, analyselaboratorium, Mattilsynet eller en forskningsinstitusjon. Du blir kjent med matbransjen, får praktisk erfaring og legger grunnlaget for et nyttig nettverk for framtida som matviter. Vi har kontakt med ulike praksisbedrifter over hele landet, men du kan gjerne komme med egne forslag til bedrift. En del praksisbedrifter betaler en minimumslønn.
Praksisperioden gir også mulighet til å dra utenlands. Tidligere studenter har eksempelvis hatt praksis ved University of Applied Sciences i Nederland, Universitetet i Lille i Frankrike og Universitetet i Novi Sad, Serbia og ALS Chatteris Food i England. Det er mulighet for å få Erasmus-stipend i Europa.
Noen eksempler på praksisplasser (Norge og Utland):
- Nidar AS, Trondheim
- Matpartner AS, Melhus
- Orkla Foods avd. Toro, Arna
- Aass Bryggeri, Drammen
- Synlab, Stjørdal
- Nortura SA, Sarpsborg
- Diplom-Is, Hagan
- Nofima mat AS, sensorikk, forbruker og innovasjon, Ås
- Nofima Avd Sjømatindustri, Tromsø
- Sintef Ocean AS, Trondheim
- TINE Meierier eller Innovasjon og Marked, Ålesund, Jæren, Frya og Oslo
- Coop, Røra
- Mowi Feed AS avd. Valsneset, Oksvoll
- Lerøy Midt AS, Jøsnøya
- Analysesenteret, Trondheim
- IUTA, Lille, Université de Lille, Frankrike
- ALS, Chatteris, England
- VHL Leeuwarden, University of applied Science, Nederland