Studiemiljø - Materialteknologi - sivilingeniør/masterprogram - 2-årig - Trondheim
Materialteknologi
Materialteknologi
Når du begynner på toårig masterprogram i materialteknologi vil du gå i en klasse med ca. 10 studenter. Materialteknologistudentene har mange sosiale arrangementer å glede seg til i løpet av året, og vi har et flott miljø på tvers av årstrinnene!
Vanligvis går du i samme klasse gjennom hele studietiden, noe som gjør klassen til en sammensveiset gjeng. Klassefølelsen, samholdet og den personlige kontakten med faglærerne ved instituttet, gjør at materialteknologistudiet er unikt og skiller seg ut blant de fleste andre universitetsstudier. Studenter blir raskt kjent med hverandre gjennom den daglige kontakten på lesesalen, forelesninger, arbeid på laboratoriet, eller i forbindelse med bedriftsbesøk og sosiale arrangementer.
Kontakt med materialteknologistudenter fra høyere årskurs opprettes også, gjennom felles deltagelse på fester og at eldre studenter ofte er studentassistenter. Vi har også et lite pauserom, hvor studenter fra ulike åstrinn sitter sammen for å ta en liten matbit og en pause i løpet av dagen.
Materialteknologistudentene er tilknyttet Bergstuderendes Forening, som er en felles linjeforeningen for Petroleum, Tekniske Geofag og Materialteknologi. Det skjer mye sosialt arrangert av linjeforeningen, noe som gir deg mulighet til å bli kjent med studenter fra petroleum og tekniske geofag også. Foreningen har blant annet et eget korps og et eget kor som du kan bli med i.
Materalteknologi har også sin egen interesseorganisasjon, "De Høylegerte", som disponerer en egen hytte og arrangerer utflukter. Det er gode muligheter til å engasjere seg i foreningene gjennom mange ulike verv. Det er veldig gøy og sosialt, og gjør at studietiden blir mer enn bare å studere.
I løpet av studietiden må alle studentene ved toårig masterprogram i teknologi gjennomføre 6 ukers praksis i arbeidslivet.. Jobbene for materialteknologistudenter varierer fra å jobbe "på gulvet" i smelteverk hos Hydro eller Elkem – til prosjektarbeid i Statoil.
Samarbeidsforum
Samarbeidsforum
Et aktivt samarbeid mellom næringslivet og Fakultet for naturvitenskap og teknologi ved NTNU.
Aktiv studentkontakt
Studentkontakt er et av hovedformålene for Samarbeidsforumet, gjennom blant annet oppfølging av studenter, bedriftsbesøk, sommerjobber, prosjekter og masteroppgaver i samarbeid med de aktuelle medlemsbedriftene.
Studiebyen Trondheim (Krysspublisert IVT)
Studiebyen Trondheim
Trondheim har flere ganger blitt kåret til Norges beste studentby. En av grunnene til dette er de flere titalls studentorganisasjonene som finnes. Disse er med på å bidra til en variert og spennende studietilværelse.
Samfundet, UKA , ISFIT, Tekna og NTNUI er alle eksempler på samlesteder for engasjement, læring og trivsel. Her får de studenter som ønsker det også nyttig organisasjons- og arbeidserfaring.