<h1 class="display-custom pb-4">Studiemiljø</h1>

Geologi - masterstudium (2-årig)

Studiemiljø

Gobi stories mgeol

 

Geologi

Som student ved geologi vil du være en del av et kull på omtrent 30 studenter. Du blir godt kjent med dine medstudenter og studenter fra andre studieprogram som tilhører linjeforeningen Bergstuderendes Forening.

Undervisning

Studiehverdagen din som student på geologi består av forelesninger, laboratorieundervisning, feltkurs og ekskursjoner. I feltkursene og ekskursjonene får du dra rundt om i Norge, på Svalbard og i utlandet. 

Geologistudentene holder til på Petroleumsteknisk senter (PTS) ved Lerkendal. Det er gåavstand fra Campus Gløshaugen til PTS. 

Leseplasser

Alle studenter på masterprogrammet i geologi kan få tilgang til egen studentarbeidsplass. Du som ikke har behov for fast plass får tilgang til såkalte «clean desk» plasser. Clean desk er en ordning der studentene må rydde pulten når den forlates, eller etter endt arbeidsdag. Det er gode muligheter for å få leseplasser på PTS.

Laboratorier:

I løpet av studiene kommer du til å arbeide i forskjellige laboratorier. Noen av laboratoriene du kan få jobbe i er:

  • Kjemisk-/mineralogisk laboratorium har avansert utstyr for kjemiske analyser og mineralbestemmelser.
  • Ingeniørgeologisk/bergmekanisk laboratorium der en rekke egenskaper knyttet til bruk av bergarter og løsmasser til forskjellige formål blir undersøkt. Både til bruk som byggeråstoffer og for å bestemme bergets egnethet til fjellhaller og tunneler.
  • Oppredningslaboratoriet brukes til å teste geologiske ressurser med hensyn på mulighetene til å framstille økonomiske og attraktive produkter for samfunnet.
  • Miljølaben brukes til å undersøke støv/fiber og forhold knyttet til helse og forurensninger mikroskoplaboratorium med moderne mikroskop for både gjennomlys og pålys brukes.

Studenter på ekskursjon og student i laboratoriet. Foto: Geir Mogen/NTNU

Studentforening

Ikon Bergstuderendes Forening

Bergstuderendes forening (BSF) er linjeforeningen til Tekniske geofag, Petroleumsfag, Geologi og Materialteknologi. Den skaper samhold, liv og røre blant studentene. Linjeforeningen bygger også nettverk mellom studenter og næringslivet.

Det blir arrangert blant annet fadderuke, immatrikuleringsfest, bedriftspresentasjoner og andre sosiale arrangement. Linjeforeningen har flere underkomitéer som du kan bli medlem i, for eksempel kor, idrettslag eller korps.

Linjeforeningen har en egen hytte på Røros. Hver høst blir det arrangert hyttetur for førsteårsstudentene.

Få et innblikk i BSF på Instagram: bergstud eller på nettsiden til linjeforeningen.

Student i Trondheim mgeol

Student i Trondheim

Krysspublisert:ID: 1285068992

Strindens Prominadeorkester på Immatrikuleringen. Foto.
Strindens Promenade Orchester på Immatrikuleringen Foto: Kai T Dragland/ NTNU

Trondheim er kjent for sitt gode student- og studiemiljø og har flere ganger blitt kåret til Norges beste studieby. Trondheim har over 210 000 innbyggere og over 37 000 studenter som setter sitt preg på byen. Hva du nå enn liker å gjøre i fritiden, så finner du helt sikkert noe å være med på.
​​​​​​
 Finn en studentaktivitet

SoMe

 

FÅ INFORMASJON OG STILL SPØRSMÅL OM STUDENTLIVET PÅ NTNU

​ Snapchat​ TikTok    Instagram  YouTube​