Bachelor i arkiv, museum og dokumentasjonsforvaltning
Bachelor i arkiv, museum og dokumentasjonsforvaltning
Bachelor i arkiv, museum og dokumentasjonsforvaltning
Har du tenkt over hvordan et velfungerende demokrati er avhengig av at både gammel og ny dokumentasjon er tilgjengelig - i upåvirket stand - for å motvirke ekkokamre og «fake news»?
Hvis du ønsker en kultur- og samfunnsfaglig utdanning med IKT-kompetanse, kan bachelorstudiet i arkiv, museum og dokumentasjonsforvaltning være noe for deg.
Bachelorstudiet har fått nytt navn: Bachelor i arkiv, museum og dokumentasjonsforvaltning
(tidligere: bachelor i arkiv- og samlingsforvaltning).
Arkiv, museum og dokumentasjonsforvaltning er en tverrfaglig utdanning der du får innsikt i dokumentasjon som samfunnsfenomen.
Du lærer om ulike prosesser som er nødvendige i et velfungerende demokrati, som sikrer den enkeltes rett til informasjon, kunnskap om samfunnet i fortid og nåtid, rettsvern og deltakelse i en åpen og offentlig samtale.
Gjennom studiet i arkiv, museum og dokumentasjonsforvaltning utvikler du evne til kritisk refleksjon om
- hva samfunnsdokumentasjon kan være
- hva kultur og kulturarv kan være
- hvorfor kunnskap om digitalisering er nødvendig for å sikre at både analog og «digitalt født» dokumentasjon blir tilgjengelig for framtiden.
Bachelorstudiet i arkiv, museum og dokumentasjonsforvaltning er velegnet for deg som er interessert i arbeid i kulturarvinstitusjoner som museer og arkivdepoter, og for deg som sikter deg inn på å arbeide med arkivdanning og dokumentasjonsforvaltning i ulike saksbehandlingssystem.
Linjeforeningen til arkiv, museum og dokumentasjonsforvaltning heter MAST, og arrangerer ulike typer arrangement og sosiale treff.
Arkiv, museum og dokumentasjonsforvaltning er et heltidsstudium som går over tre år.
I løpet av siste semester skriver du en bacheloroppgave i et selvvalgt tema med tilknytning til ett eller flere av emnene du har tatt i løpet av studiet.
Opptakskrav: Generell studiekompetanse eller realkompetanse.
Kontakt gjerne våre studieveiledere på
- e-post: studier@ilu.ntnu.no
- telefon: (+47) 73 59 04 00
Du kan også besøke oss på NTNU campus Kalvskinnet.