Utenlandsopphold - fysioterapeut - bachelorprogram - 3-årig - Trondheim
Utenlandsopphold
Vi oppfordrer deg som student til å ta et utvekslingsopphold i utlandet som en del av studiet.
Et utvekslingsopphold er givende på mange måter. Du får mulighet til å bli kjent med et annet land og får innsyn i dette landets språk og kultur. Du får nye perspektiver og kanskje mulighet til å studere emner eller spesialisere deg på områder som kanskje ikke finnes ved NTNU. Samtidig viser du at du er selvstendig og tør å gjøre noe nytt, noe som ikke er dumt å ha på CV-en.
Arbeidsmarkedet blir stadig mer internasjonalt og mange arbeidsgivere verdsetter søkere med internasjonal erfaring.
Det er viktig at du starter planleggingen i god tid, senest i høstsemesteret året før du ønsker å reise.
Hvor kan du reise?
Bachelorprogrammet i fysioterapi har avtaler med læresteder og institusjoner i Nepal, Frankrike, Spania, England, Slovenia, Danmark og Sverige som du kan reise på utveksling til i praksisperiodene i fjerde og sjette semester. Våre praksisavtaler er fremforhandlet i samarbeid med utdanningsinstitusjonene/helseinstitusjonene på stedet.
I tillegg er det i skrivende stund mulig med semesteropphold til Slovenia og Danmark i femte semester. Vi jobber med å få på plass flere avtaler rundt semesterutveksling.
I forbindelse med semesterutveksling må utreisende studenter kunne skrive bacheloroppgaven sin ut fra NTNUs retningslinjer. Det betyr at det er tilstrekkelig med 15 studiepoeng ved utenlandsk universitet samme semester.
Nepal
Danmark
Sverige
Slovenia
Frankrike
- CHU (Centre hospitalier universitaire) de Toulouse
Storbritannia
Spania
Samarbeidsavtalene med Uppsala Universitet i Sverige, University College Absalon i Danmark, Primorska University i Slovenia, CHU (Centre hospitalier universitaire) de Toulouse i Frankrike og Casas Heddy på Lanzarote (Spania) er avtaler hvor det er mulig for studentene å få tildelt et Erasmus-stipend under utvekslingen. Vær spesielt oppmerksom på at praksis i Storbritannia ikke gir mulighet for å søke Erasmus-stipend ettersom landet ikke er medlem av EU lenger.
Praksis i Storbritannia, Frankrike, Nepal, Spania og Slovenia krever at du snakker engelsk på et tilfredsstillende nivå. Det er en fordel å kunne fransk ved praksisopphold i Toulouse, men det er ikke et krav.
De ulike praksisstedene tilbyr ulike typer klinisk praksis. Selv om vi har samarbeidsavtaler med disse universitetene og høgskolene, kan det likevel oppstå situasjoner hvor det ikke er mulig å skaffe praksisplasser innenfor en bestemt avtale. Vi oppfordrer derfor deg som ønsker å søke om utveksling om å søke flere alternativer.
Hvis du har spørsmål om utveksling, ta kontakt med på universitetslektor Kathrine Rømmen på utdanningen din for å høre om hvilke muligheter som finnes og oppdatert informasjon om praksisstedene.
Når kan/bør du reise?
Studieløpet er tilrettelagt for at studenter på bachelor i fysioterapi kan dra på utvekslingsopphold i 4. eller 6. semester i studieåret 2023/2024. Søknadsfrist for praksisutveksling er i september hvert år.
Semesterutveksling er kun aktuelt i 5.semester, hvilket betyr at NTNUs søknadsfrist i februar er den som skal benyttes til dette.
Studenter som søker utveksling skal ha bestått alle eksamener og praksisperioder før utvekslingsperioden.
Hvorfor studere i utlandet?
Ønsker du å ta en utdanning i Norge – og drømmer du om å studere i utlandet? Visste du at det er mulig å få til begge deler?
Som student på NTNU har du gode muligheter til å ta et studieopphold utenlands, noe som har mange fordeler. Du blir kjent med et nytt land og får innsyn i dette landets språk og kultur. Du får nye perspektiver, anledning til å studere emner eller spesialisere deg på områder som kanskje ikke finnes i Norge eller hvor andre universiteter har større kompetanse. Samtidig viser du at du er selvstendig, tar initiativ og er åpen for nye impulser, noe som ikke er dumt å ha på CV-en.
Du bør starte planleggingen i god tid, senest i løpet av høstsemestret året før du ønsker å reise.
Til hvilket land, og til hvilken institusjon?
Her er mulighetene mange. NTNU har avtaler med over 500 universiteter i mer enn 100 land og i alle verdensdeler. Før du bestemmer deg bør du tenke over hvilket undervisningsspråk du ønsker i utlandet, og om det er noen bestemte land eller områder i verden du ønsker å dra til.
Ta kontakt med studieveileder for å få mer informasjon om hvilke muligheter du har.
Erfaring fra andre studenter
Det er nyttig å høre litt om hva andre utvekslingsstudenter har erfart på sine reiser.
Veiledning og hjelp
Studieveileder på ditt studieprogram kan gi deg råd om forhåndsgodkjenning og emnevalg, og om tidligere godkjente utvekslingsopphold for din utdanning.
Informasjon om den praktiske delen av planleggingen som søknadsprosedyrer, frister og stipend, kan du lese mer om på temasiden om utenlandsstudier på Innsida.
Finansiering
Lånekassen tilbyr lån, stipend og reisestøtte. I tillegg finnes det mange andre finansieringsmuligheter. Utvekslingsoppholdet blir en del av graden du tar ved NTNU og du trenger ikke forlenge studietiden.
Hvis du studerer i et land der undervisningen foregår på et annet språk enn engelsk, kan du få støtte til språkkurs fra Lånekassen.
Klar til å søke utvekslingsopphold?