Hva lærer jeg - Bachelor i ingeniørfag, logistikk
Hva lærer du?

Viktige temaer du vil lære om
Det treårige bachelorstudiet i ingeniørfag med spesialisering i logistikk gir deg en solid kombinasjon av teoretisk innsikt og praktisk kompetanse som er svært ettertraktet i både industrien og offentlig sektor. I løpet av studiet vil du få kjennskap til sentrale logistikktemaer, og du vil lære å anvende en rekke analytiske verktøy og ledelsesmetodikker for beslutningstaking innen:
- Produksjonsplanlegging og -styring
- Lagerstyring
- Lean, kontinuerlig forbedring og kvalitetsstyring
- Planlegging av transport og distribusjon
- Leverandører, forsyning og innkjøp
- Ledelse og planlegging i verdikjeden
Viktige ferdigheter du vil tilegne deg
Som logistikkingeniør lærer du å kombinere teknologi, økonomi og ledelse. Du får ferdigheter innen:
- Dataanalyse, modellering og simulering av logistikksystemer
- Optimering og beslutningstaking basert på data
- Programmering og maskinlæring
- Utvikling av strategier for planlegging og kontroll av logistikkprosesser
Gjennom studiet vil du jobbe med praktiske og reelle problemstillinger, ofte i samarbeid med industribedrifter og offentlige virksomheter.
Studiet følger Rammeplan for ingeniørutdanning og leder fram til graden Bachelor i ingeniørfag, logistikk.
Læringsutbytte
Etter fullført studieprogram skal studenten ha oppnådd følgende læringsutbytte innen kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse.
- LU-K-1: Har bred kunnskap som gir et helhetlig systemperspektiv på ingeniørfaget generelt med fordypning i logistikk med profilen datateknologi, økonomi og ledelse.
- LU-K-2: Har grunnleggende kunnskaper i ingeniørfag med fordypningskunnskap i logistikk og om hvordan kunnskapen kan bidra til bærekraftige ingeniørfaglig problemløsning.
- LU-K-3: Har kunnskap om teknologiens historie, teknologiutvikling, bærekraft, ingeniørens rolle i samfunnet samt konsekvenser av utvikling og bruk av teknologi.
- LU-K-4: Kjenner til forsknings- og utviklingsarbeid innenfor logistikkfaget, samt relevante metoder og arbeidsmåter innenfor logistikk og ingeniørfaget.
- LU-K-5: Kan oppdatere sin kunnskap innenfor logistikkfaget, både gjennom informasjonsinnhenting og kontakt med fagmiljøer og praksis.
- LU-F-1: Kan anvende kunnskap og relevante resultater fra forsknings- og utviklingsarbeid for å løse teoretiske, tekniske og praktiske problemstillinger innenfor ingeniørfaget og begrunne sine valg.
- LU-F-2: Har bred ingeniørfaglig digital kompetanse og kunnskap om faglig relevant data- og programmeringsteknologi, inkludert grunnleggende programmeringsferdigheter.
- LU-F-3: Kan arbeide i relevante fysiske og digitale arbeidsmiljøer og behersker metoder og verktøy som grunnlag for målrettet og innovativt arbeid innen logistikk.
- LU-F-4: Kan identifisere, planlegge og gjennomføre logistikkfaglige prosjekter, arbeidsoppgaver, forsøk og eksperimenter både selvstendig og i team.
- LU-F-5: Kan finne, vurdere og kritisk reflektere over, bruke og henvise til informasjon og fagstoff og framstille dette slik at det belyser en problemstilling.
- LU-F-6: Kan bidra til nytenkning, innovasjon og entreprenørskap gjennom deltakelse i utvikling og realisering av bærekraftige og samfunnsnyttige produkter, systemer og løsninger innen logistikk.
- LU-G-1: Har innsikt i miljømessige, helsemessige, samfunnsmessige og økonomiske konsekvenser av produkter og løsninger innenfor logistikkfaget og kan sette disse i etiske- og bærekraftsmessige dilemmaer innen fagfeltet.
- LU-G-2: Kan identifisere sikkerhets-, sårbarhets-, personverns- og datasikkerhetsaspekter i produkter og systemer som anvender IKT.
- LU-G-3: Kan formidle ingeniørfaglig kunnskap til ulike målgrupper både skriftlig og muntlig og kan bidra til å synliggjøre teknologiens betydning og konsekvenser.
- LU-G-4: Kan reflektere over egen faglig utøvelse, også i team og i en tverrfaglig sammenheng, og kan tilpasse denne til den aktuelle arbeidssituasjon.
- LU-G-5: Kandidaten kan bidra til utvikling av god praksis gjennom å delta i faglige diskusjoner innenfor logistikkfaget og dele sine kunnskaper og erfaringer med andre.