Studiemiljø - Samfunns- og idrettsvitenskap - bachelorstudium
Studiemiljø
Trondheim er kjent for sitt gode student- og studiemiljø og har flere ganger blitt kåret til Norges beste studieby. Trondheim har over 180 000 innbyggere og 33 000 studenter som setter sitt preg på byen. Hva du nå enn liker å gjøre i fritiden, så finner du helt sikkert noe å være med på.
Studiehverdagen
Hverdagen som student er annerledes enn hverdagen på videregående. Du må ta mer ansvar for å strukturere hverdagen og studiene dine utenom fastsatte forelesningstider, men du har også friheten til å tilpasse hverdagen slik at den passer deg best mulig.
Grunnleggende innsikt fra teori-, metode- og substansemnene integreres med praktisk rettede aktiviteter med fokus på fysisk aktivitet, testing av fysisk form og samhandling.
Dette skjer dels gjennom laboratorieaktivitet, men også gjennom øvingsoppgaver. Eksempel på praktisk rettede aktiviteter som vil bli analysert kan være dans, friluftsliv, klatring, padling, sykling, taekwondo, håndball og andre lagidretter.
Studiebesøk og jevnlig kontakt med aktører i det lokale idrettsfeltet skal bidra til kunnskap om idrettens status og betydning lokalt i tillegg til synliggjøring av studentenes kompetanse.
Finn en studentaktivitet →
Semesteroppgaver og øvinger
I løpet av semesteret må du levere 1–2 obligatoriske semesteroppgaver per emne. Disse må godkjennes for at du skal få lov til å gå opp til eksamen.
I tillegg arrangeres det flere øvinger i løpet av semesteret. Foreleser vil legge ut øvingsoppgaver på læringsverktøyet Blackboard. Oppgavene gjennomgås i øvingstimene, og øvingslærer er som oftest en student som har kommet lengre i studieløpet. I disse øvingstimene er studentene på studiet delt inn i mindre grupper.
Formen på øvingene er ikke fastlagt, men avhenger av hva gruppen som deltar, ønsker. Eksempler er dataøvinger, arbeid i grupper og praktiske øvinger eller rett og slett anledning til å spørre noen som har hatt faget tidligere. De praktiske øvingene er obligatoriske.
Forelesninger
Forelesningene i samfunn- og idrettsvitenskap holdes i forelesningssaler og rom. Det første året vil du ta emner som har rundt 50 studenter. Det er likevel god anledning til å stille spørsmål, både under forelesningene og i foreleserens kontortid. Senere i studiet vil du ta emner som har færre studenter.
Det er ikke obligatorisk oppmøte i forelesningene, men vi anbefaler sterkt å få med seg forelesningene.
Lesesaler
De fleste legger lesingen til en av de mange lesesalene eller datasalene på Dragvoll.
Det er også gode muligheter for de som foretrekker å arbeide i grupper. En rekke grupperom og studieceller er tilgjengelige rundt over hele campus. Disse er det også anledning til å reservere på forhånd.
Bibliotek
På campus Dragvoll hvor undervisningen foregår, finner du også universitetsbiblioteket, som har flere lese- og arbeidsplasser som kan brukes av studentene.
Linjeforeningen
Linjeforening for samfunns- og idrettsvitenskap heter CAF.
Studenttillitvalgte
Finn dine instituttillitvalgte.
Forskningen på instituttet
Som student på samfunns- og idrettsvitenskap får du et nært forhold til instituttet ditt og forskningsaktiviteten der.
Hva sier studentene?
Kombinasjonen av teoretisk og praktisk undervisning er både gøy og lærerikt
Navn: Sunniva Aamodt-Moe
Studieprogram: Bachelor i samfunns- og idrettsvitenskap
Jeg bestemte meg på videregående at jeg ville gå idrett, både på grunn av min egen interesse og at jeg mener det er en viktig del av samfunnet i dag.
Temaene i forelesning er både dagsaktuelle og gjenkjennbare fra egen idrettsaktivitet
Navn: Øyvind Løkke Vie
Studieprogram: Bachelor i samfunn- og idrettsvitenskap
Idretten har vært en viktig del av min oppvekst og jeg ønsker å kunne bidra til at flere får oppleve gleden idretten kan medbringe.