Hva lærer jeg - Bachelor i programmering
Hva lærer du?
Dette studiet konsentrerer seg om på skytjenester, webløsninger, mobilutvikling og spill. Du vil bli en brobygger mellom teknologer og brukere av digitale løsninger, som stadig stiller høyere krav.
Du blir spesialist innen koding og programmering, og begynner med å lage enkle programmer før du gradvis utvikler applikasjoner og store systemarkitekturer. Du vil tilegne deg solide ferdigheter i ulike programmeringsspråk og metoder for å utvikle mer komplekse og avanserte løsninger etter hvert som du lærer mer.
Dette lærer du
Du lærer å skrive effektiv, korrekt og feilfri kode i ulike programmeringsspråk som C/C++, Java, Go, Haskell, Rust og Python. Du vil også lære grafikkprogrammering ved hjelp av OpenGL og få erfaring med profesjonelle utviklingsverktøy som brukes i IT-bransjen. Du opparbeider deg kompetanse i utforming og programmering av et bredt spekter av applikasjonstyper som webapplikasjoner, mobilapplikasjoner, skyløsninger og dataspill.
Fag som matematikk for informatikk, programmering, algoritmer, databaser, programvareutvikling, operativsystemer, nettverk og sikkerhet er innføringsfag som gir deg en generell teknologiforståelse. Disse fagene gir deg en grunnleggende forståelse for mer avanserte datasystemer, som senere i studiet danner et godt grunnlag for spesialisering innen ulike programmeringsområder.
Gjennom avanserte fag som nettverkprogrammering, grafikkprogrammering, spillprogrammering og kunstig intelligens, lærer du å jobbe med virkelige utfordringer fra arbeidslivet. Du får være med å utvikle nye og brukervennlige programvareløsninger med krav til personvern, sikkerhet og bærekraft.
Kodeløypa på Gjøvik
Kodeløypa gir deg som elev på ungdomstrinnene i Gjøvik-regionen mulighet til å komme en dag til NTNU og lære om programmering sammen med klassen din.
Ved hjelp av utforming og kreative oppgaver skal kodeløypa gi deg et førsteinntrykk av dataverdenen og innholdet i en utdanning innen teknologi. Kodeløypa fokuserer på interaktivitet og eksperimentering med utstyret som stilles til rådighet. Målet er at du får prøvd deg på å programmere og å lage egne spill.
Kodeløypa bygger på teknologiene Scratch og micro:bit som er open source. Scratch er et visuelt programmeringsspråk som er nettbasert og gratis. Du kan derfor fortsette å utforske mulighetene etter besøket, enten på skolen eller hjemme. Erfarne studenter veileder deg gjennom Kodeløypa.
Interessert i å besøke oss?
Kontakt oss på kodeloypa-gjovik@idi.ntnu.no.
Fremtiden trenger Jævli flinke ingeniører og teknologer
Kvinner verden over er underrepresentert innen teknologi, ingeniør og realfag. Derfor har vi på NTNU laget serien Jævli flink pike. Her får du et innblikk i studiehverdagen til 12 teknologistudenter ved NTNU.
Spilleliste Jævli flink sesong 1 og sesong 2 på YouTube