Hva kan jeg bli? - Bachelor i programmering
Hva kan du bli?
Det digitale samfunnet krever stadig ny og bedre programvare, og bare i Norge brukes det årlig flere titalls milliarder kroner til programvareutvikling.
Ved å skrive effektiv og skalerbar programvare kan du levere mest mulig forretningsverdi med minst mulig energi. Du kan redusere karbonavtrykket ved bruk av skytjenester eller lage enkle bærekraftige nettsider uten mange bilder og tunge videoer. Sikkerhet og personvern er avgjørende etiske hensyn i all utvikling, samtidig som du ivaretar universell utforming for å sikre menneskerettigheter og enkel forvaltning.
Viktige egenskaper
Programmerere jobber oftest i brede team. Kommunikasjonsferdigheter og gode samarbeidsevner er viktige egenskaper for å lykkes med å utvikle komplekse løsninger.
Jobbmuligheter
Med en praktisk rettet kompetanse i programmering, blir du kvalifisert til å jobbe som systemutvikler og programmerer innen spill, mobil, web og skytjenester. Du kan også jobbe med å bygge og vedlikeholde datasystemer, apper eller nettsider. De fleste utviklere jobber i IT-bransjen, men du kan også jobbe med strategi, markedsføring, webutvikling og UX-design for gode brukeropplevelser.
Det er et stort behov for nyutdannede programmere, og du vil etter endt studium ha en kompetanse som er svært etterspurt både i privat og offentlig arbeidsliv. På grunn av den store etterspørselen etter gode kodere, får de fleste jobbtilbud før de er ferdig med studiene.
Du kan jobbe med:
- Lage brukervennlige digitale løsninger
- Nettsider
- Programmering
- Spillutvikling
- Grafikkprogrammering
- Utvikling av ny programvare
- Utvikling og vedlikehold av IT-systemer
- Web, mobile eller skytjenester applikasjoner
Du kan bli:
- Konsulent
- Programmerer
- Programvareutvikler
- Spillprogrammerer
- Systemutvikler og systemarkitekt
Videre studier
Aktuelle 2-årige masterprogram ved NTNU:
Andre masterprogram på NTNU kan også være aktuelle for deg.
Du er selv ansvarlig for å kontrollere spesifikke opptakskrav for disse programmene, og planlegge hvilke valgbare fag du må ta for å være kvalifisert for opptak på disse.
Karrieretjenester – hva kan du, hva vil du, hva nå?
NTNU Karriere tilbyr webinarer, kurs, workshops og nettressurser. Bli mer bevisst din kompetanse og hvordan den kan brukes i arbeidslivet. Få større trygghet i utdannings- og karrierevalg, og forbedre dine jobbsøkerferdigheter.
Utdannelse og jobbmuligheter
9000 studenter som ble uteksaminert mellom 2019-2021 har fortalt hvordan det har gått med dem etter studiene på NTNU. Les om NTNUs kandidatundersøkelse.
Praksisplasser og jobber
NTNUs studenter er svært attraktive for arbeidslivet. Det lønner seg å komme i kontakt med arbeidslivet før studiene er ferdig. NTNU Bridge kobler NTNU-studentene og arbeidslivet i samarbeid om tema til oppgaver, praksisplasser og jobber.
Bruk NTNU Alumni-nettverket
NTNU Alumni vil være nyttig for deg som student og videre gjennom hele din karriere. Du kan dra nytte av tidligere studenters erfaringer og få innblikk i arbeidslivet nasjonalt og internasjonalt.