Utenlandsopphold – pedagogikk – bachelorprogram – 3-årig – Trondheim
Pedagogikk
Pedagogikk
Bachelor i pedagogikk - utenlandsopphold
Utvekslingsavtale for studenter på bachelor i pedagogikk
Hva med et høstsemester i England, Nederland, Ungarn eller Tyskland?
Som pedagogikkstudent kan du benytte deg av en utvekslingsavtale som instituttet ditt har med universitetene i Birmingham, Dortmund, Groningen og Budapest.
Fristen for å søke er 1. mars.
På utveksling tar du emner tilsvarende 30 studiepoeng ved et av universitetene som inngår i utvekslingsavtalen. Det er lagt opp til at du skal dra på høsten i tredje semester. Det er også mulig å reise i femte semester, men da må du passe på å ta emnet PED1005 innføring i vitenskapsteori og forskningsmetode et tidligere semester. Hvert universitet har et bestemt antall plasser, så vi anbefaler derfor at du setter opp flere alternativ når du søker.
Ed-Xchange NTNU har en egen nettside. Mer informasjon om Ed-Xchange-nettverket.
Emnene du tar kan du bruke som en del av breddeåret eller du kan bruke 22,5 sp som valgbare emner i pedagogikk, og det resterende 7,5 sp som del av breddeåret.
Denne avtalen er en del av ERASMUS-programmet.Som ERASMUS-student får du fritak for skolepenger, i tillegg til et ekstra stipend på (for tiden) 10 000 kr pr semester. Du vil også få et noe større stipend fra Lånekassen når du tar godkjente studier i utlandet.
Avtalen gjelder for studenter som er tatt opp på bachelorprogrammet i pedagogikk. Før du reiser ut bør du ha avlagt 60 sp eller mer i pedagogikkemner.
KRYSSPUBLISERT – Fellestekst om utenlandsopphold under studieprogram
Hvorfor studere i utlandet?
Ønsker du å ta en utdanning i Norge – og drømmer du om å studere i utlandet? Visste du at det er mulig å få til begge deler?
Som student på NTNU har du gode muligheter til å ta et studieopphold utenlands, noe som har mange fordeler. Du blir kjent med et nytt land og får innsyn i dette landets språk og kultur. Du får nye perspektiver, anledning til å studere emner eller spesialisere deg på områder som kanskje ikke finnes i Norge eller hvor andre universiteter har større kompetanse. Samtidig viser du at du er selvstendig, tar initiativ og er åpen for nye impulser, noe som ikke er dumt å ha på CV-en.
Du bør starte planleggingen i god tid, senest i løpet av høstsemestret året før du ønsker å reise.
Til hvilket land, og til hvilken institusjon?
Her er mulighetene mange. NTNU har avtaler med over 500 universiteter i mer enn 100 land og i alle verdensdeler. Før du bestemmer deg bør du tenke over hvilket undervisningsspråk du ønsker i utlandet, og om det er noen bestemte land eller områder i verden du ønsker å dra til.
Ta kontakt med studieveileder for å få mer informasjon om hvilke muligheter du har.
Erfaring fra andre studenter
Det er nyttig å høre litt om hva andre utvekslingsstudenter har erfart på sine reiser.
Veiledning og hjelp
Studieveileder på ditt studieprogram kan gi deg råd om forhåndsgodkjenning og emnevalg, og om tidligere godkjente utvekslingsopphold for din utdanning.
Informasjon om den praktiske delen av planleggingen som søknadsprosedyrer, frister og stipend, kan du lese mer om på temasiden om utenlandsstudier på Innsida.
Finansiering
Lånekassen tilbyr lån, stipend og reisestøtte. I tillegg finnes det mange andre finansieringsmuligheter. Utvekslingsoppholdet blir en del av graden du tar ved NTNU og du trenger ikke forlenge studietiden.
Hvis du studerer i et land der undervisningen foregår på et annet språk enn engelsk, kan du få støtte til språkkurs fra Lånekassen.
Klar til å søke utvekslingsopphold?