Klassisk stryk
Utøvende musikk - klassisk stryk
Utøvende musikk - klassisk stryk
Aktivitet knyttet til studiet for strykere
Aktivitet knyttet til studiet for strykere
Hver høst i uke 39 har instituttet et større samarbeidsprosjekt med Trondheim kammermusikkfestival (Kamfest). Gjestemusikere og artister på festivalen gir mesterklasser og workshops til instituttets studenter. Tidligere har for eksempel disse gitt mesterklasser under KamFest: Chilingirian Quartet, Malin William-Olsson, Quatour Modigliani, Tanja Tetzlaff, Engegårdkvartetten, Lawrence Power, Pavel Haas Quartet m. fl. og i tillegg en rekke profilerte musikere på blås, sang og klaver.
Også ellers i året hentes aktuelle mesterklasseholdere inn, vi har bl.a. hatt besøk av Levon Chilingirian, Atle Sponberg, Alisa Weilerstein, Martin Stegner m.fl.
Studentene deltar gjennomåret i flere konserter, både interne konserter på huset og eksternt i byen og regionen for øvrig. Eksempler er
- Huskonsertserien Olavsklangen - en ukentlig konsert i våre egne lokaler, torsdager kl. 15.
- Vår Frue på lørdag - en serie der studenter bidrar med musikk.
- Konserter i byens kirker - som Hospitalskirka, Ilen kirke, Vår Frue kirke, Nidarosdomen m.fl.
- Konserter på byens øvrige konsertarenaer, for eksempel Dokkhuset Scene, som er nært knyttet til NTNU, og flere andre.
- NTNU interne konserter, som doktorpromosjoner, immatrikulering ved studieårets start, innslag på NTNU arrangementer og konferanser osv.
Klassisk seksjon ved institutt for musikk har flere prosjektuker og prosjektergjennom studieåret. Noen i samarbeid med Jazzlinja, som for eksempel et større Messiaen-prosjekt i november 2020. Andre prosjekter er:
- Kammermusikkprosjekter, der studentene deles inn i mindre grupper som spiller kammermusikkfor blåsere, gjerne også sammen med strykere pianister og sangere
- Sinfoniettaprosjekter, med nyere samtidsmusikk eller mer standard repertoar
- Orkesterworkshops i samarbeid med TSO, der studenter får erfaring i å spille sentralt orkesterrepertoar sammen med Trondheim Symfoniorkester
- Tema-prosjekter, som improvisasjon, norsk musikk, crossover-prosjekter, barokkprosjekt etc.
Institutt for musikk har samarbeidsavtaler om studentpraksis i flere av byens profesjonelle ensembler, som Trondheim Symfoniorkester, TrondheimSolistene, Trondheim Vokalensemble og Luftforsvarets Musikkorps. Studentene kan søke ensemblepraksis som valgemne i 3. eller 4. studieår av bachelorstudiet, eller som en del av masterstudiet. Godkjenning for praksis skjer etter prøvespill. Mange studenter på blås og slagverk har gjennom denne ordningen fått verdifull erfaring i å spille i et profesjonelt ensemble, noe som har vært avgjørende for deres videre løpebane som utøvende musikere.
Ensemblepraksis tilbys i to emner, ett på 15 studiepoeng, og ett på 30 studiepoeng: