Musikk, utøvende - bachelorstudium (4-årig)
Utøvende musikk - klassisk
Musikk, utøvende - bachelorstudium (4-årig)
Mer enn noen gang trenger verden musikk og utøvende musikere! Bachelorprogrammet i utøvende musikk gir deg muligheten til å utvikle dine instrumentale og musikalske ferdigheter til et profesjonelt nivå, gjennom målrettet arbeid med hovedinstrumentet, gjennom samarbeid og møter med etablerte musikere, og ikke minst gjennom samspill i ulike former. Studiene legger vekt på utvikling av et personlig kunstnerisk uttrykk, god formidlingsevne, entreprenørskap og arbeidslivsrelevans.
Gjennom det fireårige studiet tilegner du deg ulike verktøy for å leve som utøvende musiker i et mangfoldig yrkesliv. Du får i tillegg til spesialkompetanse på ditt hovedinstrument, også kompetanse bl.a. innen samspill, kammermusikk, entreprenørskap og formidlings- og øvingsstrategier.
Behovet for musikkfaglig utdannet personell er stort, både i skoleverket, i fritidsmusikklivet og i offentlig og privat musikkliv. Det finnes et rikt utvalg av jobbmuligheter etter endt utdanning. Eksempler på yrker er orkestermusiker, frilansmusiker, landsdelsmusiker, militærmusiker, distriktsmusiker, musikk- og kulturskolelærer, dirigent/instruktør i fritidsmusikklivet og musikklærer i grunnskole/ videregående skole.
Et tett og sammensveiset miljø er både naturlig og nødvendig ved utøvende musikk. Mye av undervisningen er prosjektbasert. Utdanningen holder til i Olavskvartalet midt i Trondheim sentrum, og det er kort vei til et yrende konsertliv, både i selve Olavskvartalet, i Dokkhuset på Nedre Elvehavn og ved andre musikkscener i byen.
Bachelorprogrammet i utøvende musikk er en fireårig utdanning for studieretningen i klassisk, og består av 240 studiepoeng (sp).
Opptak til bachelorprogram utøvende musikk forutsetter gode ferdigheter på hovedinstrument og grunnleggende ferdigheter i klaverspill. Det forutsettes dessuten grunnleggende ferdigheter i musikkteori, musikkhistorie og gehør.
En studieveileder gir råd og veiledning til studenter som er tatt opp på et studieprogram, men svarer også gjerne på spørsmål om studietilbudene fra andre. En del studieveiledning foregår på e-post, men dersom det er behov for å møtes bør det avtales tid.