Hva kan jeg bli? - Bachelor i ingeniørfag, elektro
Hva kan du bli?
I de kommende årene skal det investeres store beløp på modernisering og utvikling av energisystemer. Innen industrien er det et økende behov for smarte løsninger for overvåking og styring av industriprosesser. Bruken av avanserte sensorsystemer vokser i hele samfunnet, også innen felt som helse- og velferdsteknologi.
Du kan jobbe i energisektoren og høyteknologiske bransjer
Arbeidsmarkedet for elektroingeniører omfatter en rekke bransjer som energiselskaper, olje- og gassektoren, rådgivende ingeniørselskaper, entreprenører, byggherrer, offentlig sektor og høyteknologiske bedrifter. Som elektroingeniør blir du kvalifisert for dette jobbmarkedet. Noen ingeniører blir ledere etter noen år i arbeidslivet.
Du kan jobbe i kraftselskaper, elektronikkutviklings- og produksjonsbedrifter, høyteknologiske bedrifter, rådgivningsfirma, olje- og gassektoren eller offentlig sektor. Du kan jobbe med planlegging og prosjektering, konstruksjon og utvikling, drift og vedlikehold, undervisning og forskning eller tilby rådgivingstjenester.
Samarbeid er avgjørende for ingeniører som utvikler enerigiløsninger
Ingeniører samarbeider ofte i tverrfaglige team for å utvikle helhetlige, miljøriktige og funksjonelle løsninger. Gode samarbeids- og kommunikasjonsegenskaper er viktig.
Du kan bli:
- Prosjektansvarlig
- Systemutvikler
- Utviklingsingeniør
- Rådgivende ingeniør
- Salgs- eller serviceingeniør
Videre studier
Aktuelle 2-årige masterprogram ved NTNU:
- Electric Power Engineering
- Electronic Systems Design
- Energi og miljø
- Industriell kybernetikk
- Innovative Sustainable Energy Engineering
- Simulering og visualisering
Andre masterprogram på NTNU kan også være aktuelle for deg.
Du er selv ansvarlig for å kontrollere spesifikke opptakskrav for disse programmene, og planlegge hvilke valgbare fag du må ta for å være kvalifisert for opptak på disse.
Karrieretjenester – hva kan du, hva vil du, hva nå?
NTNU Karriere tilbyr webinarer, kurs, workshops og nettressurser. Bli mer bevisst din kompetanse og hvordan den kan brukes i arbeidslivet. Få større trygghet i utdannings- og karrierevalg, og forbedre dine jobbsøkerferdigheter.
Utdannelse og jobbmuligheter
9000 studenter som ble uteksaminert mellom 2019-2021 har fortalt hvordan det har gått med dem etter studiene på NTNU. Les om NTNUs kandidatundersøkelse.
Praksisplasser og jobber
NTNUs studenter er svært attraktive for arbeidslivet. Det lønner seg å komme i kontakt med arbeidslivet før studiene er ferdig. NTNU Bridge kobler NTNU-studentene og arbeidslivet i samarbeid om tema til oppgaver, praksisplasser og jobber.
Bruk NTNU Alumni-nettverket
NTNU Alumni vil være nyttig for deg som student og videre gjennom hele din karriere. Du kan dra nytte av tidligere studenters erfaringer og få innblikk i arbeidslivet nasjonalt og internasjonalt.