Utveksling til utlandet - Bevegelsesvitenskap - bachelor - 3 årig - Trondheim
Hvordan går du frem?
Hvordan går du frem?
- Internasjonal seksjon har regionspesifikke møter og rådgivere. Gå på disse møtene og sett opp avtale med en rådgiver.
- Sett opp møte med en studiekonsulent eller rådgiver ved instituttet eller fakultetet, og få nødvendige godkjenninger før du drar.
- Du må sende inn en søknad om forhåndsgodkjenning av delstudier i utlandet. Denne søknaden må leveres Fakultet for medisin og helsevitenskap.
Det at du får forhåndsgodkjent en plan om delstudier ved et visst lærested i utlandet er ingen garanti for at du får reise dit. Det er det utenlandske lærestedet som bestemmer om en student kan aksepteres eller ikke.
Utveksling
Utveksling
Hvorfor studere i utlandet?
Du blir kjent med et nytt land og får innsyn i dette landets språk og kultur. Du får nye perspektiver, anledning til å studere emner eller spesialisere deg på områder som kanskje ikke finnes i Norge eller hvor andre universiteter har større kompetanse. Samtidig viser du at du er selvstendig, tar initiativ og er åpen for nye impulser, noe som ikke er dumt å ha på CV-en.
Ved å ta et semester i utlandet har du muligheten til å velge emner som ikke tilbys her ved NTNU:
Clinical Biomechanics | Health Communication |
Sports and Exercise Nutrition | Health Psychology |
Healthy Planning | Adapted Physical Acitivty |
Neuromechanics of Human Movement | Developing the Elite Athlete |
Movement Rehabilitation | Biomechanical Techniques |
Sport and Health | Sport and Performance Psychology |
Diet, Health and Sport | Sport Medicine |
Physiology of Muscle Aging and Disease |
Når kan/bør du reise?
Studieløpet er tilrettelagt for at studenter på bachelor i bevegelsesvitenskap kan dra på utvekslingsopphold i fjerde semester semester (vårsemesteret i andre studieår). Fjerde semester er valgemnesemester, noe som gjør at du kan finne spennende emner du liker i utlandet som kanskje ikke tilbys ved NTNU.
Hvor kan du reise?
Bevegelsesvitenskap har inngått spesifikke avtaler med flere universitet:
- Université Côte d'Azur https://univ-cotedazur.fr/
- Westfälische Wilhelms-Universität Münster https://www.uni-muenster.de/de/
- Albert-Ludwigs-Universität Freiburg https://www.uni-freiburg.de/
- Johannes Gutenberg-Universität Mainz http://www.uni-mainz.de/
- Universität Paderborn https://www.uni-paderborn.de/
- Universität Flensburg https://www.uni-flensburg.de/
- Rijksuniversiteit Groningen https://www.rug.nl
- Université Lille Nord de France https://www.univ-lille.fr
Dette er Erasmus+ avtaler hvor studenter kan tildeles stipend.
Selv om bevegelsesvitenskap har mange egne avtaler, er det også en mulighet å dra til andre universitet. NTNU sentralt har inngått samarbeidsavtaler om utveksling av studenter med en rekke læresteder i verden, og tidligere studenter har, i tillegg til de universitetene vi har spesifikke avtaler med, reist til:
- University of Calgary, Canada
- University of Waterloo, Canada
- University of Queensland, Australia
- Bond University, Australia
- University of New South Wales, Australia
- Göteborg Universitet, Sverige
- University of Chichester, Storbritannia
- Rijksuniversiteit Groningen (sports minor), Nederland
NTNU er medlem av nettverket Nordplus Idrott hvor Karin Roeleveld ved INB er koordinator. Ta kontakt med studieveileder gjennom NTNU Hjelp dersom du ønsker å reise til en av medlemsinstitusjonene slik at vi kan nominere deg til stipend.
Dersom du ønsker å ta et helt studieår i utlandet må du planlegge i god tid. Vi ønsker da at du reiser med en av de institusjonene vi har spesiell avtale med (erasmus +) for å få dekket de obligatoriske kravene til bachelorgraden.
Hva gjør du om du vil reise til et lærested hvor vi ikke har avtale?
Da må du selv undersøke hvilke emner som tilbys ved det aktuelle lærestedet og sette opp et forslag til fagplan. Kravene som stilles til emner i valgemnesemester er:
- Emnene skal ikke overlappe vesentlig med emner som du allerede har tatt/kommer til å ta ved NTNU
- Det må være en viss faglig relevans til bevegelsesvitenskap
- Nivå på utdanningsinstitusjon/emne
Det krever mer av deg å reise til et sted uten spesifikk avtale. Du må være klar over at andre læresteder kan ha andre søknadsprosesser enn det som er beskrevet på våre nettsider. Husk at du også må snakke om dette med en studiekonsulent og eventuelt en fagperson, og få nødvendige godkjenninger før du drar.
Erfaring fra andre studenter
Det er nyttig å høre litt om hva andre utvekslingsstudenter har erfart på sine reiser.
Nederst på denne siden kan du lese intervjuer med Thea fra bachelor i bevegelsesvitenskap som har vært på utveksling til Cape Town under studiet.
Veiledning og hjelp
Studieveileder på institutt eller fakultetet du tilhører kan gi deg råd om forhåndsgodkjenning og emnevalg, og om tidligere godkjente utvekslingsopphold for din utdanning. Du kommer i kontakt med studieveileder gjennom å sende en melding i NTNU hjelp.
Informasjon om den praktiske delen av planleggingen som søknadsprosedyrer, frister og stipend, kan du lese mer om på temasiden om utenlandsstudier på Innsida.
Finansiering
Lånekassen tilbyr lån, stipend og reisestøtte. I tillegg finnes det mange andre finansieringsmuligheter. Utvekslingsoppholdet blir en del av graden du tar ved NTNU og du trenger ikke forlenge studietiden dersom du følger studieplanen din. Reiser du på utveksling utenom valgemnesemester må du selv finne emner som kan erstatte de obligatoriske emnene som ligger i planen..
Hvis du studerer i et land der undervisningen foregår på et annet språk enn engelsk, kan du få støtte til språkkurs fra Lånekassen.
Er du klar for å søke om utvekslingsopphold?
Vi tror du vil få en spennende og lærerik opplevelse. Mange studenter kommer tilbake fra utveksling med erfaringer de ikke ville fått om de hadde blitt hjemme, så det er bra du ønsker å ta muligheten mens du har den. Les om hvordan du starter søknadsprosessen.
Ressurspublisering
På utveksling i Sør-Afrika ved University of Cape Town
Navn: Thea Hirth
Studieprogram: Bachelor i bevegelsesvitenskap
Utveksling: ved University of Cape Town, Sør-Afrika i 2019
- Det var selvutvikling på et helt nytt nivå; å leve utenfor komfortsonen i et helt semester gjør deg selvstendig, effektiv og flink til å prioritere