Studiets oppbygning - Bevegelsesvitenskap - bachelorstudium
Studiets oppbygning
Bachelorprogram i bevegelsesvitenskap er på 180 studiepoeng, og gjennomføres normalt på 3 år (6 semester). Studieprogrammet består av fem semester med obligatoriske innføringsemner og faglig fordypning, og ett semester med valgfrie emner.
Bachelor i bevegelsesvitenskap består av:
- de obligatoriske innføringsemnene Examen Philosophicum for medisin og bevegelsesvitenskap (7,5 studiepoeng) og områdeemne (7,5 studiepoeng).
- en faglig fordypning i bevegelsesvitenskap på 135 studiepoeng, som består av 14 obligatoriske emner.
- et semester med valgemner på til sammen 30 studiepoeng. Institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap vil gi en liste over godkjente valgemner.
Samarbeid med St. Olavs hospital og Olympiatoppen
Undervisningen foregår på Øya sentralt i Trondheim. Her ligger både Fakultet for medisin og helsevitenskap ved NTNU og St. Olavs hospital. Dette skaper et spennende miljø med samarbeid mellom universitetet og sykehuset.
I tillegg har bevegelsesvitenskap nær tilknytning med Senter for toppidrettsforskning (SenTIF), som er samlokalisert med Olympiatoppen på Granåsen.
Studiet har hovedsakelig undervisere fra NTNU, men bruker også eksperter fra Olympiatoppen og St. Olavs hospital.
Undervisning
Overgangen fra videregående skole, med klasseromsundervisning, til store forelesningssaler er merkbar. Du vil imidlertid få tett oppfølging individuelt og i grupper underveis i studiet. Studiet har også en del faste elementer. Du skal følge fastlagte forelesninger og aktiviteter som støtter opp din egen læring, og alle emner (fag) har faste faglærere og assistenter (viderekomne studenter).
Undervisningen i bevegelsesvitenskap foregår først og fremst ved forelesninger. I tillegg vil det være praktiske øvinger i emnene. Disse gruppeøvingene gjør at du blir bedre kjent med de andre studentene som studerer bevegelsesvitenskap.
Utenlandsopphold
Som student på bachelor i bevegelsesvitenskap har du muligheten til å ta femte semester i utlandet. Vi ønsker at så mange som mulig av våre studenter benytter denne muligheten til å få internasjonal erfaring. Ved å ta et studieopphold i utlandet vil du skaffe deg verdifull faglig og personlig kompetanse på en rekke områder. Dagens arbeidsliv etterspør i økende grad internasjonal erfaring samt kunnskap om fremmede kulturer og språk, og med slik ballast vil du stå bedre rustet den dagen du skal søke jobb.
Det er viktig at du starter planleggingen i god tid, senest i høstsemesteret året før du ønsker å reise.
Studieplan detaljer
Her kan du ta en kikk på obligatoriske og valgbare emner fordelt på år og semester.
Gå til studieplan