Strategistoff

Strategistoff

Notiser om strategiprosessen

Notiser om strategiprosessen

Nå er det satt ned en egen skrivegruppe for strategien

Strategiarbeidet pågår for fullt ved NTNU, og nå er det også satt ned en egen skrivegruppe som har fått ansvaret med å skrive selve strategidokumentet. Skrivegruppa er bredt sammensatt i sin bakgrunn og ledes av professor John Krogstie (IE) Her er den øvrige skrivegruppa: Professor Hans Solli Sæther (ØK) Formidlingssjef Tove Eivindsen (VM) Instituttleder Ida Westermann (NV) Prodekan Anders Strømman (IV) Seniorrådgiver Charlotte Gaertner (SU) Prodekan Eli Støa (AD) Seniorrådgiver Ida Munkeby (DOI) Leder av Studenttinget Didrik Nohre Lønvik Instituttleder Lars August Fodstad (HF) Proffesor Stig Slørdahl (MH) Dato: 21.11.24

Inviterer til debatt om ambisjonsnivået til NTNU

Tor Grande inviterer universitetet til å diskutere hvilket ambisjonsnivå man bør legge seg på Det å beskrive hvilket ambisjonsnivå NTNU skal ha i fremtiden er en unik mulighet rektor håper så mange som mulig griper. Styret har foreslått to ambisjoner som ble fremmet som utgangspunkt for den videre diskusjonen i organisasjonen. Men det er mulig å komme med andre forslag til ambisjoner. I tillegg ønsker rektor innspill på hvilke premisser eller forutsetninger som må være på plass for å kunne lykkes i årene som kommer: 1) Vi skal utvikle oss som et ledende, internasjonalt universitet med høye kvalitetsstandarder. 2) Vi skal utvikle rollen vår for at kunnskap kommer i bruk og som pådriver for bærekraftig utvikling. Dato: 21.11.24.

Viserektorene leder arbeidet med campusstrategier

På Dombås 2. - 3. oktober var det forberende møter om campusstrategier for studiebyene Gjøvik og Ålesund. Ambisjonen med samlingen var å danne en felles forståelse for hva campusstrategiene skal være i forhold til fakultetsstrategiene. På møtet ble det også drøftet særskilte muligheter og utfordringer som det er naturlig at studiebyene Ålesund og Gjøvik adresserer i deres strategiarbeid. Visrektor i Ålesund Anne-Lise Sagen Major og viserektor i Gjøvik Gro Iren Kvanli Dæhlin leder arbeidet med campusstrategier. Førsteutkast til campusstrategier skal være klare 1. februar 2025. Dato: 02.10.24.
Foto: Bilde av styret til NTNU

Rendyrker strategien som et prioriteringsverktøy

På styremøtet 29. oktober 2024 klargjorde styret rammene for ny strategi. De bestemte at: NTNUs nye strategi skal gjelde for perioden 2026-2035, og at den skal revideres etter 6 år. Strategidokumentet skal være kortfattet og tydelig, samtidig som den skal ha en egen tittel som uttrykker essensen i strategien. I tilleggg skal strategien struktureres etter to-tre ambisjoner som skal være retningsgivende for NTNU de neste ti årene, samt beskrive fire - fem forutsetninger som må på plass for å lykkes med å nå ambisjonene. Videre ble det besluttet at NTNUs visjon «Kunnskap for en bedre verden» og verdiene kreativ, konstruktiv, kritisk og respektfull blir med videre, men at identitet og strategiske prioriteringer blir rendyrket på hver sine måter. Da visjonen og verdiene representerer noe som er mer varig.
Dato: 29.10.24
Foto innendørs, ovenfra over høyt lokale med mange trapper og fargerikt interiør. Foto: NTNU

Bør visjon og verdier separeres fra strategien?

Den 11. september var det et arbeidsmøte i det nyåpende bygget Helgasetr. Det ble også tatt til orde for å separere strategien fra verdiene og visjonen «kunnskap for en bedre verden» da disse representerer både identitet og noe mer varig enn et strategidokument. Styremedlemene drøftet også hvorvidt den nye strategien bør vare i åtte eller ti år. I tillegg bidro forsvarsjefen med et separet innlegg om forsvarssamarbeid i UH-sektoren.
Dato: 11.09.24
Gruppe av mennesker som har stilt seg opp for å bli tatt bilde av. Foto: NTNU

Hvordan utvikler vi kompetansemotoren i Gjøvik?

«Vi må tørre å ta større plass, og vise frem de gode kunnskapsmiljøene!» Dette var en av utfordringene NTNU fikk fra våre partnere da vi inviterte til innspillsmøte for ny strategi på Gjøvik den 26. september. I salen var rundt førti representanter fra forsvaret, helsesektor, næringsliv og offentlig sektor. De fikk muligheten til å belyse hvilke utfordringer og muligheter regionen står ovenfor, og utfordre NTNU på hvilke ambisjoner vi bør ha, og hvordan vi bør jobbe sammen for å løse regionens utfordringer og muligheter.
Dato: 26.09.24.
Personer som sitter rundt bord og diskuterer. Foto: NTNU

Ny nettside for strategiprosessen lansert

Arbeidet med en ny strategi er i gang ved universitetet. I den forbindelse har sekretariatet for strategiprosessen laget en nettside som skal gi oppdatert informasjon om strategiprosessen. Det er også mulig å legge inn kommentarer og innspill i et eget svarskjema.
Dato: 13.08.24
Mennesker som debatterer på en scene ved Dokkhuset. Foto: NTNU

Debatt om visjon og verdier for NTNU

På Dokkhuset ble det invitert til en større samtale om visjonen og verdiene til NTNU. Bør vi endre visjonen "kunnskap for en bedre verden" eller vil den stå seg inn i neste strategiperiode? Debatten på Dokkhuset var i spennet: Hva kan vi lære av "slagordene" til andre universiteter, til enighet om at visjonen har ambisjoner og gir identitet til NTNUere, til hvordan kan universitetet jobbe med å la visjonen prege utdanningen til kandidater som går ut i arbeidslivet
Dato: 02.09.2024
Samtale mellom flere mennesker. Foto: NTNU

Store forventninger til NTNUs strategi

Næringsminister Cecilie Myrseth var én av deltakerne da en rekke av NTNUs samarbeidspartnere møttes i Rådssalen på Gløshaugen for å gi innspill til det videre arbeidet med NTNUs strategi. Blant annet kom Trondheims ordfører Kent Ranum, Marte Løvik fra NHO Trøndelag og Karin Espelund fra Museene i Sør-Trøndelag med tanker og forventinger om hva fremtidens NTNU bør foksuere på.
Dato: 22.08.24
Ansatte, tillitsvalgte og aktører fra lokalt arbeidsliv i samtale om NTNUs strategiarbeid

Sparker i gang med innspill fra arbeidslivet i Ålesund

Konstituert rektor Tor Grade startet strategiprosessen med en workshop ved NTNU i Ålesund. Her ønsket han å få innspill og tilbakemeldinger fra lokalt og regionalt arbeidsliv på NTNUs rolle i regionen de neste årene.
-Det var mange gode samtaler med lokale aktører. Det er tydelig at mange bryr seg om NTNU, sa konstituert rektor Grande som var fornøyd med den første workshoppen.
Dato: 11.04.24
Konstituert rektor holder sin tale på Oppdal. Foto: NTNU

«Vi skal få det beste ut av hverandre»

I talen til konstituert rektor Tor Grande ble arbeidet med ny strategi satt i førersetet. «Arbeidet med ny strategi kan ikke være toppstyrt. Vi må få hele organisasjonen til å engasjere seg i dette arbeidet. Strategien har en lang tidshorisont, og da må underlaget som strategien bygges på være bunnsolid.» sa konstituert rektor til forsamlingen av ledere fra ulike nivåer på universitetet.
Dato: 23.01.24