Ny strategi for NTNU fra 2026
Veien mot en ny strategi
Strategien «Kunnskap for en bedre verden» har vært en viktig ledesnor for universitetet siden 2018. Fra 2026 skal den strategien erstattes med en ny strategi.
Den nye strategien skal tre i kraft fra 1. januar 2026, og vil bli retningsgivende for NTNUs utvikling frem mot 2030. I løpet av strategiprosessen vil det bli utarbeidet en hovedstrategi for universitetet i tillegg skal fakultetene og vitenskapsmuseet lage egne strategier etter samme lest. Til sammen vil disse utgjøre NTNUs samlede strategi.
Hvorfor trenger NTNU en strategi?
NTNUs virksomhet er langsiktig. Samtidig er verden i rask endring, og det samme er forventningene til hva vi skal bidra med. Det er i denne verdenen og de neste tiårene vi skal ruste NTNU som en ledende utdannings- og kunnskapsinstitusjon i internasjonal målestokk.
Kom med innspill til strategien
Det vil bli lagt opp til innspillsmøter, og strategien vil bli tatt opp i mange ulike fora ved universitetet. Som ansatt eller student vil du få flere muligheter til å gi dine råd og innspill.
Du kan også sende dine innspill til sekretariatet:
NTNUs strategi 2018-2025
Hva skjer når
2024
- Januar: Ledersamling Oppdal
- Mars-juni: Oppsummering av innledende diskusjoner i fagmiljøene
- September-oktober: Drøfting av visjon, verdier, samfunnsoppdrag og innsatsområder
- November: Møte med Råd for samarbeid med arbeidslivet.
2025
- Januar: Ledersamling i Oppdal.
- Februar: Første utkast til fakultetsstrategier
- Februar: Innspillsworkshop med studenter
- Mars: Første utkast til universitetsstrategi
- Juni: Vedtak ny strategi
Spørsmål og svar
Ny strategi blir vedtatt av det sittende styret til NTNU før sommeren 2025.
Hovedstrategien gir overordnede mål, veivalg og prioriteringer for hele NTNU, og fakultetenes strategier konkretiserer disse innen sine respektive ansvarsområder. Til sammen vil disse utgjøre NTNUs samlede strategi
Strategiprosessen vil være en vekselvirkning mellom de ulike nivåene. Det innebærer at et grovutkast til fakultetsstrategier må foreligge innen 1. februar 2025 som hovedstrategien også vil se til.
Ja, rektor har besluttet at alle institutter ved NTNU skal utarbeide egne strategier som skal gjelde fra 1. januar 2026. Frist for arbeidsutkast til instituttstrategier settes av det enkelte fakultet og Vitenskapsmuseet.
Ja, både NTNU i Gjøvik og NTNU i Ålesund skal utarbeide egne campusstrategier. Førsteutkast til campusstrategier skal være klare 1. februar 2025. Campusstrategiene skal tre i kraft samtidig som hovedstrategien og gjelde fra 1. januar 2026.
Styret til NTNU har besluttet at visjonen skal ligge fast sammen med verdiene våre – kreativ, konstruktiv, kritisk og respektfull. Styret forventer også at visjonen og verdigrunnlaget erfares og synliggjøres ved universitetet da dette utgjør viktig del av NTNUs identitet. Stratgidokumentet skal i større grad rendyrkes som et prioriteringsverktøy.
Alle kan bidra inn i strategiprosessen. Vi oppfordrer fagmiljøer, ansatte, studenter og samarbeidspartnere om å bidra inn i arbeidet med innspill og synspunkter.
Det er mange veier inn i prosessen. Primært kan man bidra gjennom linjeledelsen og i ulike utvalgsmøter hvor strategien kommer til å være tema ved ulike anledninger. Alternativt kan man bidra med å gi skriftlige innspill via dette skjemaet (vi bruker UiOs nettskjematjeneste).
Kunnskapsdepartementets utviklingsavtale til NTNU gjelder ut 2026 og vil bli innarbeidet inn i den nye strategien.