Økonomisk støtte
Økonomisk støtte til deltakere i NATPRONET
Støtteordninger for OFFPHD-kandidater i NATPRONET
OFFPHD-kandidater i NATPRONET kan søke om støtte til aktiviteter der minimum to, helst flere, OFFPHD-kandidater fra nettverket deltar. Dette kan for eksempel være aktiviteter som samskriving/utveksling/deling. Kandidatgruppen kan sammenlagt søke om støtte på inntil 10 000 kr i året per aktivitet.
Send søknad om støtte til NATPRONET senest en måned før aktiviteten har oppstart. Beskrivelse av aktiviteten, samt budsjett som viser kostnadene, må lastes opp som vedlegg. NATPRONET dekker ikke diett, og dette skal derfor ikke være med i budsjettet.
Søknaden sendes inn via søknadsskjema på nettsidene.
OFFPHD-kandidater i NATPRONET kan søke om støtte til en fagfellevurdert nasjonal eller internasjonal konferanse per år. Kandidaten søke om inntil 10 000 kr i reisestøtte, dersom kandidaten har fått akseptert abstrakt for round table, paper eller poster og presenterer dette.
Send søknad om reisestøtte til NATPRONET senest en måned før konferansen. Brev/e-post om godkjent abstrakt, samt budsjett som viser kostnadene til reise og opphold må lastes opp som vedlegg. NATPRONET dekker ikke diett, og dette skal derfor ikke være med i budsjettet.
Søknaden sendes inn via søknadsskjema på nettsidene.
Bli inspirert og les konferanseblogg skrevet av stipendiater i NATPRONET.
NATPRONET-kandidater kan søke om støtte til Masterclass-veiledning av en godt skolert og erfaren forsker innenfor ønsket fagfelt. Dette skal ikke være egne veiledere. En artikkel, litteraturoversikt, innledning eller et resultatkapittel kan være grunnlag for en slik veiledning. Det er mulig å søke om digital Masterclass, og Masterclasser vil være åpen for tilhørere innad i NATPRONET-nettverket.
Kriterier for å få innvilget støtte til Masterclass:
- Forslag på ønsket leser/Masterclass-veileder må sendes til NATPRONET i god tid før ønsket dato, senest en måned i forkant.
- Man kan kun søke om Masterclass en gang per år.
- Tekst til Masterclass må sendes inn to uker i forkant av Masterclass.
Søknaden sendes inn via søknadsskjema på nettsidene.
NATPRONET-kandidater kan søke om støtte til språkvask til artikler som skal inngå i avhandlinga, kappe eller monografi. Kriterier for å få innvilget støtte til språkvask:
- Artikler/kappe eller monografi må være skrevet på engelsk eller annet språk enn ditt morsmål.
- Man kan kun søke om støtte én gang per artikkel/kappe/monografi
- Man kan søke støtte om inntil tre artikler som skal inngå i avhandling
Søknadsbeløp:
- Inntil 2500 kr per artikkel
- Inntil 5000 kr for kappe
- Inntil 12 500 kr for monografi
Send søknad om støtte til språkvask til NATPRONET når faktura fra språkvasker foreligger.
Søknaden sendes inn via søknadsskjema på nettsidene og faktura må lastes opp som vedlegg.
OFFPHD-kandidater i NATPRONET kan søke om reisestøtte på inntil 5000 kr i året for deltakelse på ph.d.-kurs/emner ved andre institusjoner enn sin egen.
Send søknad om reisestøtte til NATPRONET senest en måned før kurset/emnet starter. Brev/e-post om opptak, samt budsjett som viser kostnadene til reise og opphold må lastes opp som vedlegg. NATPRONET dekker ikke diett, og dette skal derfor ikke være med i budsjettet.
Søknaden sendes inn via søknadsskjema på nettsidene.
Støtteordninger for alle NATPRONET-deltakere
Bestill hovedreise og opphold gjennom reisebyrået Berg-Hansen
Overnatting og reiseutgifter til/fra NATPRONET-samlinger dekkes av NATPRONET for NATPRONET-deltakere som møter på fysiske samlinger. Deltakerne får dekket hovedreise (fly/tog) ved å bestille denne selv gjennom reisebyrået Berg-Hansen. Da er det Berg-Hansen, som fakturerer NATPRONET. Reise og opphold må bestilles så tidlig som mulig og senest innen påmeldingsfristen. Hovedreisen må bestilles via e-posten det lenkes til ovenfor, for at den skal dekkes av NATPRONET.
Tilslutningsutgifter
I tillegg til dette gir NATPRONET også økonomisk støtte for å dekke tilslutningsutgifter (flytog, buss, båt, o.l.) på inntil 1000 kr per samling. Dette må deltakerne selv legge ut for å få refundert utgifter av NATPRONET i etterkant.
Betalmeg
NTNU er NATPRONET sin vertsinstitusjon, og NATPRONET bruker NTNU sine systemer for utbetalinger. Informasjon om hvordan refundering av tilslutningsutgifter skal foregå ligger på NTNU sine nettsider. Reiseregninger fra eksterne skal fra 2023 registreres i Betalmeg.
En person som ikke er ansatt ved NTNU, må først få opprettet bruker i Betalmeg før hen kan registrere en regning: Bestilling av tilganger til BetalMeg-løsningen.
I registreringen har du bruk for denne informasjon om NTNU/NATPRONET:
- Navn på enhet: Institutt for lærerutdanning
- Enhetens organisasjons-id: 974 767 880
- Kostnadssted: 67800501
- Delprosjektnummer: 974373100
- Stilling / oppdrag: Deltaker NATPRONET-samling
Husk at kravet om refusjon skal leveres innen en måned.
NTNU-ansatte
Deltakere som er ansatt ved NTNU skal bruke Selvbetjeningsportalen eller DFØ-appen for å få refundert tilslutningsutgifter.
Logg inn i Selvbetjeningsportalen.
Avbestilling og endring av reise og opphold
Alle deltakerne i NATPRONET er selv ansvarlig for å varsle reisebyrå og administrativ koordinator i NATPRONET ved avbestilling og endringer. Deltakeren vil selv bli belastet av reisebyrået for reise og opphold ved for sen avbestilling/no-show eller endring av reise. Dersom du ønsker å få refundert utgiftene dine ved endringer/avbestilling, er dette er det en sak mellom deg og ditt forsikringsselskap.
To ganger i løpet av NATPRONET-perioden kan en NATPRONET-kandidat søke om økonomisk støtte for å ta med seg sin veileder eller mentor/arbeidsgiver til en konferanse der de presenterer et paper sammen. Det kan søkes om inntil 5 000 kr i reisestøtte til veileder/mentor/arbeidsgiver. Støtten utbetales som reisestøtte.
Send søknad om reisestøtte til NATPRONET senest en måned før konferansen. Brev/e-post om godkjent abstrakt, samt budsjett som viser kostnadene til reise og opphold må lastes opp som vedlegg. NATPRONET dekker ikke diett, og dette skal derfor ikke være med i budsjettet.
Søknaden sendes inn via søknadsskjema på nettsidene.
NATPRONET vil gi støtte til samarbeid mellom nettverksinstitusjonene som bidrar til en styrking av forskerutdanningen.
NATPRONET-deltakere, NATPRONET-alumni og eller andre tilknyttet ph.d.-utdanningen ved NATPRONETs nettverksinstitusjoner kan søke om økonomisk støtte til å sette i gang tiltak som styrker nettverksbyggingen i NATPRONET. Dette kan inkludere samarbeid med utenlandske kolleger.
Tiltakene kan for eksempel være:
- å utvikle felles publiseringsprosjekter som for eksempel en antologi eller «Special Issue»
- å skape og arrangere forskningsdager, summer school eller lignende for kandidater
- å samskrive proposal til konferansesymposia
NATPRONET ønsker å gi støtte til utvikling og samarbeid mellom arbeidsgivere, institusjoner og kandidater, som kommer kandidatene til gode. Samarbeidet kan også være på tvers av institusjoner. Det gis ikke trykkestøtte til allerede planlagte prosjekter, eller støtte til å dekke kostnader til ferdig planlagte arrangementer.
Kriterier
- Søkergruppen må bestå av minst tre personer tilknyttet NATPRONET.
- Tiltaket må settes i verk og fullføres innen utgangen av året søknaden blir godkjent.
- En kort rapport skal sendes NATPRONET i etterkant av aktiviteten.
Søknaden må inneholde
- deltakernes navn, institusjoner/arbeidsgiver
- informasjon om hvordan søkerne står sammen om tiltaket
- en klar presentasjon av tiltaket
- formål med og forventet utbytte av tiltaket
- begrunnelse for hvorfor tiltaket vil være til nytte for lærerutdanningene, skape nytenking og/ eller styrkede nettverksrelasjoner
- nøyaktig budsjett for bruken av den omsøkte summen og eventuell egenandel
MERK: Midlene kan ikke brukes til støtte av ph.d.-emner/kurs ved nettverksinstitusjonene eller til ekstra overnattinger i forbindelse med konferanser (for eksempel skriveseminar i for/etterkant av en konferanse).
Det kan gis inntil 50 000 kr per tiltak.
Søknadene vil bli vurdert og prioritert ut fra prosjektets kvalitet, nettverksbygging, nytenkning og innovativt potensial.
Søknaden sendes inn via søknadsskjema på nettsidene.