Kontakt
Studenttjenester
Veiledning for studenter
Studenttjenestene er for deg som har behov for studieveiledning, tilrettelegging, innpassing av emner eller trenger noen å snakke med.
Kontakt
Som student har du mange rettigheter, men du har også mange plikter. Oversikt over disse finner du i Studiehåndboka og i NTNUs studieforskrift. Vi anbefaler at du setter deg inn i disse så snart som mulig.
Det er for eksempel din plikt å holde deg oppdatert på informasjonen (for eksempel frister, krav og timeplanendringer) vi gir deg via våre nettsider, Innsida, Blackboard og student-eposten din.
Vi oppfordrer deg også til å holde oss oppdatert dersom du får problemer med progresjon, må ta pause fra studiene, blir syk over lengre tid eller lignende. Gi oss gjerne beskjed så tidlig som mulig, så kan vi hjelpe deg å planlegge studiet ditt videre.
Studieveilederne kan hjelpe deg med utdanningsplaner, fagvalg, jobbrelevans og generell veiledning for våre fag.
Dersom du har spørsmål knyttet til fagområdene arkeologi, historie, antikkens kultur, kulturminneforvaltning, klassiske fag eller europastudier kan du ta kontakt med våre studieveiledere per mail.
Hvis du har spørsmål eller trenger veiledning, kan du enten komme innom oss på kontorene våre eller sende oss en mail. Vi har kontortid kl. 09.00 - 15.00. Vi har som regel åpne dører, så bare kom innom dersom du har spørsmål eller vil avtale tid for veiledning.
Dersom du er usikker på hvem du skal henvende deg til, er studieveilederne et fint utgangspunkt. Vi har taushetsplikt, og er tilgjengelige for en prat når du trenger det.
I tillegg har NTNU et bredt utvalg av fagpersoner som kan hjelpe deg med det du måtte trenge:
Sits helsetilbud har tilbud både for studenters psykiske og fysiske helse. Med psykisk helse er det lavterskel samtaletilbud og korttidsbehandling med terapeut som du kan benytte uten henvisning fra lege. Her kan du snakke med dyktig helsepersonell i trygge omgivelser. Fysisk helse innebærer helsestasjon som tilbyr hjelp relatert til seksuell helse, og aktivitetstilbud for hverdagsaktivitet eller treningsstudio.
Studentprestene tilbyr samtaler til studenter som trenger noen å snakke med, og sorggrupper for studenter som har opplevd dødsfall i familie eller vennekrets.
I Trondheim er det også samtaletilbud med Studenthumanist.
NTNU Karriere gir veiledning innenfor:
- studieteknikk
- motivasjon og mestring av studier og eksamen
- utdanningsvalg
- karriereveiledning og jobbsøkertips
- kombinasjon av studier og toppidrett
Studentombudet ved NTNU har som formål å bidra til økt rettssikkerhet for studentene.
Har du noen utfordringer som vil påvirke studiehverdagen din, som for eksempel lese- og skrivevansker, syns- eller hørselshemming eller bevegelseshemming? Da kan du få individuell tilpassing av studiesituasjon, tilrettelagt eksamen eller andre tiltak.
Vi som studieveiledere er dessverre ikke ekspertene på dette, men NTNU har en tilretteleggingstjeneste som kan hjelpe deg. Les mer på deres hjemmeside for informasjon om hva slags tilrettelegging som er tilgjengelige for deg i din situasjon.
Det er viktig å merke seg at man må søke om tilrettelegging i starten av hvert semester. Du må også ha dokumentasjon fra en kyndig fagperson, som for eksempel fastlege.
Frister for å søke er
15. september (høst)
15. februar (vår)
Hvis du har studert tidligere, kan du ha mulighet til å få godkjent studiepoeng fra andre studier eller studiesteder som del av ditt nåværende studieprogram. Dette kalles innpassing. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg med dette.
Hvis du har tatt emner ved et annet studiested enn NTNU, eller i utlandet, må du søke om innpassing. Lenke til side med søknadskjema finner du her. Se under "Godkjenning av ekstern utdanning".