Fikk studierelevant sommerjobb: - Du må gå ut av komfortsonen
Allerede sitt første år på master i medier, kommunikasjon og IT på NTNU innså Hedvig Skjelbred Svabø at hun denne sommeren måtte få en studierelevant sommerjobb, for å få mer erfaring.
– Det er selvfølgelig også en bonus å tjene penger i løpet av sommeren, men mitt hovedfokus var å få erfaring sånn at når jeg er ferdig med masteren neste år så er jeg kanskje litt mer konkurransedyktig på markedet, forteller hun.
At hun skulle ende opp med å jobbe i Remidt – et miljøselskap for avfallshåndtering i Tronheim, var ikke noe hun hadde sett for seg da hun først begynte å søke etter jobber.
– Jeg søkte egentlig over alt for å finne noe relevant og da jeg fant stillingsutlysningen til denne jobben så var jeg ikke sikker på om den var relevant for meg i det hele tatt. Det sto ingen steder hva slags erfaring de så etter, eller hvilken studieretning, så jeg bare sjangset og søkte.
Ble tilbudt jobb
Det viste seg å være en god beslutning, og etter intervju ble hun tilbudt sommerjobben som blant annet gikk ut på å lage strategi for sosiale medier. Etterhvert ble hun tilbudt flere og større arbeidsoppgaver som å starte en Instagram konto for Remidt, og å se på på internkommunikasjonen i bedriften. Da sommeren gikk mot slutten var de så fornøyde med Hedvigs prestasjoner at hun fikk tilbud om videre deltidsjobb. Gjennom tiden i Remidt har Hedvig fått et nytt blikk på en bransje hun ikke visste så mye om fra før av.
– Jeg synes det er interessant å jobbe med noe som er miljørettet, og selv om renovasjonsbransjen kanskje ikke er det folk anser som det mest spennende, så synes jeg det er en av de viktigste, og det er også en bransje vi ikke kan klare oss uten.
Nyttig erfaring
Fra NTNU forteller Hedvig at hun har lært mest fra Eksperter i Team som hun har kunnet ta med seg videre i arbeidslivet.
– Mine kollegaer er en del eldre enn meg, så vi har jo ganske ulikt utgangspunkt og tnker på en veldig ulik måte, så det blir litt det samme som med EiT-arbeidet hvor man kommer fra ulik studiebakgrunn og lærer å samarbeide på tross av det.
Gjennom jobben har hun også fått mange erfaringer hun kan ta med seg videre til både studiet og fremtidige jobber.
– Før var jeg litt usikker på hvordan jeg skulle anvende alt jeg har lært på skolen i praksis, og nå føler jeg at jeg har blitt mye tryggere på det. Kanskje noe av det mest nyttige jeg har lært der er at du må stå på egne ben, fordi du må gjøre det senere i arbeidslivet uansett, det er ikke noen som hjelper deg på samme måte som det er i studietiden.
Hun avslutter med å anbefale alle andre studenter å få seg en studierelevant sommerjobb, hør flere av tipsene til Hedvig i videoen under: