"Workation" skal få studenter til å bli i Trondheim

Ine og Erlend er blant de som står bak Workation. Foto: Privat
Det nyoppstartede prosjektet Workation skal tilby over 100 sommerjobber til studenter i Trondheim. Målet er å sikre at studenter blir i Trondheim – også etter endt utdannelse.

Sommerjobben til Ine Charlotte Goplen og Erlend Skinnemoen har ikke vært som en hvilken som helst sommerjobb. Gjennom et samarbeid mellom Næringsforeningen i Trondheim og StudyTrondheim har de to nemlig konseptualisert et prosjekt som på lang sikt kan sørge for at flere studenter blir i Trondheim etter endt utdannelse. 

– Du skal holde på de gode hodene, det er "kampen mot hjerneflukten". Vi vil få folk til å være her og få opp folketallet rett og slett, forteller Erlend om det overordna målet med prosjektet. 

TILBYR 100 SOMMERJOBBER

For å få til dette har de i første omgang et mål om å holde studentene i Trondheim om sommeren, og gjøre Trondheim til en attraktiv studieby – også om sommeren. Gjennom denne sommeren har de utviklet prosjektet fra å være en idé om at "det skal være noen studenter, det skal være noen bedrifter og det skal handle om noe sommerjobb" til å bli det de i dag kaller Workation. 

– Vi har så langt fått med en rekke teknologibedrifter som sammen tilbyr 100 sommerjobber neste sommer, ikke bare for NTNU, men også for studenter ved BI, forteller Ine. 

Gjennom dette prosjektet håper de at flere studenter vil bli bedre kjent med det næringslivet som Trondheim har å tilby, og la studenter teste utdanningen sin mens de studerer, som igjen kan gjøre at de ser for seg å fortsette å jobbe i Trondheim – også etter fullført utdanning. 

– Å få seg en sommerjobb her kan være inngangsporten til deltidsjobb og fulltidsjobb på lang sikt. Hvis du drar hjem til Oslo for eksempel så kan du ha en sommerjobb i Oslo, men du kan jo ikke fortsette med deltidsjobb i Oslo om du bor her, så det vil være hensiktsmessig å velge seg en jobb her i Trondheim, sier Ine.

KARRIEREDAG FOR SOMMERJOBB

I arbeidet med Workation har de hatt mulighet til å bli godt kjent med hverandre, og ikke minst bygge et nettverk med sjefer i mange forskjellige selskaper, men ifølge Erlend er ikke nødvendigvis det den største gevinsten fra prosjektet. 

– Det er så givende med tanke på at dette er ikke bare noe jeg gjør for meg selv og Ine gjør for seg. Det er noe som kan bidra til å hjelpe andre studenter, og det er en drivkraft bare det å kjenne på at det her kommer faktisk til å hjelpe noen, forteller han. 

Det neste store steget for det nyoppstartede prosjektet vil finne sted 4.november. Da vil de arrangere en karrieredag for sommerjobber på Byscenen fra klokken 14:00-17:00. 

– Det blir veldig kult. Alle bedriftene vil være representert der og vi håper så mange som mulig av studenter kan komme. Her vil man få anledning til å gå rundt å mingle med bedriftene og få litt innsikt i hva de driver med. I tillegg kan vi friste med gratis mat!